Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανικά USV επιτέθηκαν σε ρωσικά πλοία στη Μ. Θάλασσα- Στη Ζαπορίζια ο Ρώσος Στρατηγός Γερασίμοφ- Λουτρό αίματος στο Σταρομαγιόρσκοε (Βίντεο)

Ρωσικά πλοία κατέστρεψαν τρία ουκρανικά ναυτικά μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα που προσπάθησαν να τους επιτεθούν, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθούν στα περιπολικά πλοία "Sergei Kotov" και "Vasily Bykov" με τρία θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη.

Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ελέγχουν τη ναυσιπλοΐα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, 340 χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη.

Κατέστρεψαν τα ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη με πυρά από τα συμβατικά όπλα. Το "Sergey Kotov" και το "Vasily Bykov" συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ήδη προσπαθήσει να επιτεθούν στο πλοίο "Sergey Kotov" με μη επανδρωμένα σκάφη στις 25 Ιουλίου. Τότε το πλήρωμα κατέστρεψε επίσης τα μη επανδρωμένα σκάφη με πυρά από συμβατικά όπλα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό, στη Μαύρη Θάλασσα επιχειρούν τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία που φέρουν πυραύλους Kalibr.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, επιθεώρησε το προωθημένο διοικητήριο της ομάδας στρατευμάτων, το οποίο βρίσκεται στην κατεύθυνση Ζαπορόζιε. Αυτό ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Κατά τη διάρκεια των εργασιών στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός του Στρατού Βαλέρι Γερασίμοφ, επιθεώρησε το προωθημένο φυλάκιο διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων στην κατεύθυνση Ζαπορόζιε", ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο σημείωσε ότι ο διοικητής της ομάδας, αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Ρομαντσούκ, ανέφερε στον Γερασίμοφ επί τόπου την τρέχουσα κατάσταση, τη φύση των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και τις πολεμικές αποστολές που εκτελούν τα ρωσικά στρατεύματα στην τακτική κατεύθυνση Ορεχόβσκ.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επέστησε την προσοχή στην έγκαιρη αναγνώριση των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και στην πρόκληση προληπτικών χτυπημάτων εναντίον τους και στη διεξαγωγή μάχης κατά πυροβολικού.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις στο χωριό Σταρομαγιόρσκοε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, ανεξάρτητα από τις απώλειες, δήλωσε ο Ντένις Πουσιλίν, εκτελών χρέη επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας, στον αέρα του Solovyov Live.

"Ένα από τα καυτά σημεία είναι το Σταρομαγιόρσκοε, ο οικισμός πραγματικά αντέχει πολύ, ο εχθρός εισέρχεται περιοδικά εκεί, οι μονάδες μας βγαίνουν νοκ άουτ, για κάποια περίοδο μάλιστα οπισθοχωρούν προκειμένου να διεξάγουν την επιχείρηση με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επειδή ο εχθρός δεν λαμβάνει υπόψη του την απώλεια ανθρώπινου δυναμικού, αλλά κάθε άνθρωπος είναι σημαντικός για εμάς. Ως εκ τούτου, εάν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί με επάρκεια το έργο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις απώλειες και μη χάνοντας έδαφος, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται όλες οι επιλογές", δήλωσε ο Πουσιλίν.

Το χωριό Σταρομαγιόρσκοε βρίσκεται στην προεξοχή Βρεμέβσκι. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων την άνοιξη του 2022. Ο πληθυσμός πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Σταρομαγιόρσκοε ήταν περίπου 1.000 άτομα. Οι πιο έντονες μάχες στην περιοχή του οικισμού συνεχίζονται τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ