Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσική πολεμική αεροπορία ενισχύεται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσει τα "Ουκρανικά" F-16- Παρέλαβε δεύτερη παρτίδα μαχητικών Su-35S 4++ γενιάς σε μόλις 20 ημέρες! (Βίντεο)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χωρίς να υπάρχουν σημάδια που να υποδηλώνουν τον τερματισμό του άμεσα, με την Ουκρανία να ενισχύεται συνεχώς με πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ-λοιπές χώρες του ΝΑΤΟ, γεγονός που έχει ωθήσει την Ρωσία να αυξήσει την παραγωγή της αμυντικής της βιομηχανίας σε οπλικά συστήματα και μέσα.

Έχοντας αντιληφθεί ο Πούτιν ότι η αεροπορική κυριαρχία παίζει ουσιώδη ρόλο στην εξέλιξη των χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων και με την Ουκρανία να παραλαμβάνει Αμερικανικά μαχητικά F-16 το προσεχές διάστημα, είναι εύλογο η Ρωσική αμυντική βιομηχανία να επισπεύδει τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας της.

Ενδεικτικό είναι  σχετικό  άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ, το οποίο αναφέρεται "σε δεύτερη παρτίδα Su-35S  που παραδόθηκε στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία (RuAF) μέσα σε μόλις 20 ημέρες", επισημαίνοντας τα παρακάτω κατά την εκτίμησή μας κυριότερα σημεία.

"Η Ρωσική πολεμική αεροπορία παρέλαβε μια νέα παρτίδα μαχητικών σειριακής παραγωγής του Su-35S γενιάς 4++. Η παράδοση του αεροσκάφους από την United Aircraft Corporation (UAC) στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) πραγματοποιήθηκε χθες, 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεταιι ότι ότι η δεύτερη παρτίδα  που παραδόθηκε χθες,  έχει χρονική διαφόρά  μόλις 20 ημέρες από την πρώτη παρτίδα Su-35S για το 2023, η οποία  παραδόθηκε  στα τέλη Ιουνίου.

Η ρωσική εταιρεία UAC δεν αποκαλύπτει προς το παρόν την ποσότητα των παραδοθέντων αεροσκαφών της δεύτερης παρτίδας. 

Η παράδοση της δεύτερης παρτίδας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πραγματικά σημαντική είδηση. Αυτή η παράδοση επιβεβαιώνει τα λόγια του Γενικού Διευθυντή της UAC Yuriy Slyusar ότι το εργοστάσιο αεροπορίας Komsomolsk-on-Amur επένδυσε τα ληφθέντα κρατικά κεφάλαια πριν από λίγο καιρό στην επέκταση και στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του. 

Η Ρωσία κάνει εκτεταμένη χρήση των  Su-35S στην Ουκρανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάνουν εκτεταμένη χρήση αεροσκαφών Su-35S στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στις 2 Ιουνίου, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε ένα καθηλωτικό που δείχνει τις δυνατότητες  των  εν λόγω  μαχητικών αεροσκαφών.

Ο πρωταρχικός ρόλος του Su-35S είναι να προστατεύει βομβαρδιστικά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού όταν εμπλέκονται με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Su-35 δεν περιορίζεται μόνο στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα το αναπτύσσει και στη Συρία.

Μόνο τον περασμένο μήνα, η Ουάσιγκτον εξέφρασε δύο φορές ανησυχίες για τους «επικίνδυνους ελιγμούς» που εκτέλεσαν Ρώσοι πιλότοι Su-35 εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το Su-35S ή το Flanker M

Σύμφωνα με την Aviation Week & Space Technology, το "S" αντιπροσωπεύει το Stroyevoy, που σημαίνει "Μαχητής" στα αγγλικά. Το αεροσκάφος είναι επίσης γνωστό με το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ, Flanker-M.

Το Flanker M, μια προηγμένη έκδοση του Sukhoi Su-35, είναι εσωτερικά γνωστό ως Su-35BM, το οποίο σημαίνει «μεγάλος εκσυγχρονισμός».

Αυτό το υπερσύγχρονο μαχητικό αεροπορίας πολλαπλών ρόλων, που αναπτύχθηκε από το Su-27, διαθέτει υψηλή ευελιξία (+9g)  και είναι εξοπλισμένο με προηγμένα οπλικά συστήματα που ενισχύουν σημαντικά τις ικανότητές του για dog fights.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έκανε μια τεράστια παραγγελία 48 Sukhoi Su-35S τον Αύγουστο του 2009, με τις παραδόσεις να διαρκούν μέχρι το 2015. Η Sukhoi άρχισε να κατασκευάζει τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2009.

Το πρώτο Su-35S παραδόθηκε στο 929ο Κρατικό Κέντρο Πτητικών Δοκιμών (GLITS) για δοκιμές τον Αύγουστο του 2011. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε λάβει έξι αεροσκάφη παραγωγής Su-35S από τη Sukhoi. Η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας παρήγγειλε 24 αεροσκάφη Su-35S το 2015 και η Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας ακολούθησε το παράδειγμά της τον Φεβρουάριο του 2018 προβαίνοντας σε  παραγγελία για 11 μαχητικά αεροσκάφη Su-35S.

 

Αεροπορική κυριαρχία

Τα αεροσκάφη Su-25 της δεκαετίας του 1980, μέρος του στόλου της Ουκρανίας, δεν είναι καλά εξοπλισμένα για να αντιπαρατεθούν με τα υψηλής τεχνολογίας ρωσικά Su-35.

Αυτά τα προηγμένα Su-35, οπλισμένα με ραντάρ και πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούν σημαντική απειλή για τα γηρασμένα ουκρανικά αεροπλάνα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρων είναι, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία να  κυριαρχεί αδιαμφισβήτητα στους ουρανούς πάνω από το πεδίο της μάχης.

Πρόσφατα, υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του για τα τρομερά ρωσικά Su-35, περιγράφοντας αυτά τα ανώτερα μαχητικά αεροσκάφη ως εργαλείο που επιτρέπει στη Ρωσία να διεκδικήσει σταδιακά τον έλεγχο του αμφισβητούμενου εναέριου χώρου πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα απαρχαιωμένα αεροσκάφη της Σοβιετικής εποχής της Ουκρανίας, τα οποία είναι θλιβερά ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτήν την τρομακτική εναέρια δύναμη.

Το Su-35S θα συναντήσει το F-16 σύντομα

Οι συνεχείς έξοδοι Ρωσικών ελικοπτέρων και μαχητικών  υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη για παροχή αεροπορικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο εναέριος στόλος της Ουκρανίας έχει ενισχυθεί, χάρη στο ΝΑΤΟ και τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι παρείχαν συνολικά 45 Su-25 και MiG-29.

Ωστόσο, οι απώλειες  της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζονται.

Σε μια ειλικρινή συζήτηση με ένα μέσο ενημέρωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ, ένας πιλότος MiG-29 γνωστός ως «Juice» είπε ότι τα δυτικά έθνη θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Ουκρανία ένα σημαντικό πλεονέκτημα παρέχοντας της τα F-16, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών στην  αεροπορική ενίσχυση τ της Ουκρανίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...