Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αεροπορικός πόλεμος χωρίς προηγούμενο-Ενιαία εναέρια δύναμη από τη Ρωσία με μαχητικά Su30-Su35-UAV Inokhodets-Κατακρεουργούν τις ουκρανικές άμυνες

Είναι γνωστό ότι το μέλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων είναι η  συνδυαστική χρήση μαχητικών αεροσκαφών, UCAV, drone καμικάζι και UAV παρατήρησης.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σε εναέριες αποστολές μαζί τα μαχητικά Su-30 και Su-35 με το UAV Inokhodets

Αυτό φαίνεται ότι δοκιμάζει στην παρούσα φάση η Ρωσία αφού "ρίχνει στη μάχη τα Su-30 και Su-35 μαζί με το UAV Inokhodets", όπως αναφέρει Διεθνές Βουλγαρικό ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία κατά την εκτίμησή μας είναι τα ακόλουθα:

"Μια νέα αεροπορική δύναμη κρούσης δημιουργείται  από τη Ρωσική Ομοσπονδία για να διασφαλίσει την αεροπορική υπεροχή στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία.

Η επί μακρόν επικρινόμενη Μόσχα είναι έτοιμη να δημιουργήσει  μια μικτή εναέρια δύναμη, μαχητικών αεροσκαφών μαζί με UAV MALE  που θα τελούν σε αλληλεπίδραση.

Αναφορικά με τα Ρωσικά UAV MALE  πρόκειται για τα  Inokhodets-RU, τα οποία  στη Δύση  τα αποκαλούν ως αντίστοιχα του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper, ενώ  είναι γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσαν  τις πτητικές δοκιμές του. 

Δεν είναι γνωστό  ωστόσο υπάρχουν, αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη να τα ρίξει στη μάχη μαζί με τα Su-30 και Su-35 της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Inokhodets-RU έχει ξεχάσει πριν από ένα χρόνο.  Όμως ήρθε η 24η Φεβρουαρίου 2022 και αυτό άλλαξε πολλά σχέδια. Το Inokhodets-RU ξαναγεννήθηκε, σαν Φοίνιξ από τις στάχτες. Ναι, αυτό το έργο δεν διακόπηκε, αλλά κυριολεκτικά ξεχάστηκε, καθυστέρησε και αφέθηκε «για κάποια μελλοντική ανάπτυξη», η οποία  ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Χαρακτηριστικά-Αριθμητικά Δεδομένα του Inokhodets-RU;

Αυτό το drone είναι η συνέχεια μιας σειράς drones γνωστών στη Ρωσία με τη γενική επωνυμία Orion. Το Orion είναι ένα αναγνωριστικό και επιθετικό drone, αφού  ανάλογα με την αποστολή για την οποία προορίζεται, το drone μπορεί να διαμορφωθεί διαφορετικά.

Το άνοιγμα των φτερών του Inokhodets-RU είναι 16 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 250 κιλά ωφέλιμο φορτίο. Η ταχύτητα πτήσης του είναι 120 km/h ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι εντός 200 km/h . Μπορεί να παραμείνει στον αέρα για τουλάχιστον 24 ώρες αλλά με την προϋπόθεση ότι το ωφέλιμο φορτίο μειωθεί στα 70 κιλά.

Το drone έχει εμβέλεια 1.440 km και μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 7.500 m 

Όσον αφορά το σύστημα επικοινωνίας, οι πληροφορίες είναι ελάχιστες εδώ. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Inokhodets-RU θα εξοπλιστεί με το δικό της σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών. 

Vikhr-1 και εναέριες βόμβες

Το Vikhr-1 είναι ο πύραυλος που έχει σχεδιαστεί για να στέκεται κάτω από τα φτερά της επιθετικής έκδοσης του drone. Αυτός είναι ένας εξολοκλήρου ρωσικός αντιαρματικός πύραυλος με ακτίνα λέιζερ. Είναι εξ ολοκλήρου ρωσικό γιατί παρά το σχεδιασμό και την αρχική ανάπτυξη από το τέλος της σοβιετικής εποχής, τα τελευταία 30 χρόνια έχει υποστεί σημαντική αναβάθμιση

Έχει βάρος 8–12 kg , με διείσδυση σε  θωράκισης πίσω από ERA, 1.000 mm, η ταχύτητά του είναι 1,8 Mach.

Φημολογείται επίσης ότι το Inokhodets-RU ενδέχεται να λάβει κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες FAB-100 και KAB-100, OFAB-250. Και οι τρείς πληρούν την απαίτηση μέγιστου ωφέλιμου φορτίου.

Η χρήση των  Inokhodets-RU στην Ουκρανία

Είναι σημαντικό να επιχειρήσουμε μια πιο εις βάθος ανάλυση του τρόπου χρήσης αυτού του drone στην Ουκρανία. Δεν ήταν καθόλου άδικο που αναφέραμε ότι, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, αυτό το drone ισοδυναμεί με το αμερικανικό MQ-9 Reaper, ειδικά στις δυνατότητές του.

Αν αναλύσουμε το έργο του MQ-9 στη βοήθεια της Ουκρανίας, θα δούμε ότι με την συμμετοχή του, η οποία βοήθησε τους Ουκρανούς να χτυπήσουν τις ρωσικές βάσεις Ένγκελς και Ντιάγκιλεφ,  στο Ρωσικό έδαφος. 

Ανάλογα  το Inokhodets-RU μπορεί να παρακολουθεί με ασφάλεια τις κινήσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη ένα τόσο βαρύ drone για την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το Inokhodets-RU θα επιτρέψει, μέσω των δυνατοτήτων πληροφοριών του, στον ρωσικό στρατό να σχεδιάσει καλά την άμυνα των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών ή μια ενέργεια σε βάθος στην Ουκρανία, αφού διαθέτει ισχυρούς αισθητήρες.

Συμπέρασμα

Κατόπιν των ανωτέρω θα  λέγαμε ότι η χρήση  συνδυαστικά σε εναέριες αποστολές μαχητικά Su-30 και Su-35 με το UAV Inokhodets, από τους Ρώσους, θα έχει πολλαπλά οφέλη, όπως:

-Η μείωση του κινδύνου κατάρριψης των Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. 

-Στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας η παροχή πληροφοριών από τα UAV για τον εχθρό (δύναμη-διάταξη- στόχοι) στα φίλια μαχητικά αεροσκάφη σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα την επίτευξη μέγιστης φονικότητας των πυρών τους.

-Η δυνατότητα να πληγούν καλά προστατευόμενοι Ουκρανικοί  στόχοι από τα UAV.

-Η δημιουργία παραπλάνησης και σύγχυσης στον εχθρό εκτρέποντας την προσοχή των Ουκρανών στα UAV.

-Η  εξάντληση της Ουκρανικής αεράμυνας που θα αναλωθεί στην κατάρριψη των προπορευόμενων UAV.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ