Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Άρχισε η Κίνα να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία­-Οι Τσετσένοι του Καντίροφ με κινεζικά τεθωρακισμένα οχήματα Tiger

Κινεζικά τεθωρακισμένα οχήματα China Tiger που κατασκευάζονται από την Shaanxi Baoji Special Vehicles εντοπίστηκαν στη Ρωσία για πρώτη φορά, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη σε Ουκρανία και Δύση, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στο pentapostagma.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μονάδες του Ραμζάν Καντίροφ (ο Ραμζάν Καντίροφ είναι ο Αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας), οι οποίες επίσημα αποτελούν μέρος της Ρωσικής Φρουράς και του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, που συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, έχουν εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής China Tiger.

 
 
 

Τα τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε ο Καντίροφ.

Σε αυτό το βίντεο φαίνονται τα νέα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός που αγοράστηκαν για τις ανάγκες των των Τσετσένων.

Αναφορές του ΝΑΤΟ για την πραγματική απειλή της Κίνας που προμηθεύει όπλα στη Ρωσία

Εστιάζουμε στο γεγονός ότι τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον ρωσικό στρατό, πόσο μάλλον από τις μονάδες του Καντίροφ.

Η παρουσία αυτών των οχημάτων πιστοποιεί ότι η Κίνα άρχισε να προμηθεύει όπλα την Ρωσία σε ευρεία κλίμακα, κάτι που σημαίνει συναγερμό στις ΗΠΑ.

Τα Τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής τύπου Tiger εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Ρωσία, έτσι, έχουμε να κάνουμε με ένα μάλλον επικίνδυνο προηγούμενο με την προμήθεια όπλων απευθείας από την Κίνα στην Ρωσία, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί η προμήθεια κινεζικών όπλων στην Μόσχα.

Εάν οι Κινέζοι αποφάσισαν πραγματικά να δώσουν το «πράσινο φως» σε αυτή τη διαδικασία, τότε τα τεράστια αποθέματα όπλων που διαθέτει η Κίνα μπορούν να «μετακομίσουν» στη Ρωσία και αργότερα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Στο βίντεο, που διανεμήθηκε από τον Καντίροφ, φαίνονται  περίπου οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής, τα οποία οι Τσετσένοι επιδεικνύουν.

“Εν όψει αυτού, η Δύση θα πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις  εναντίον της Κίνας, ακόμη και παρά την όλη κατανόηση του γενικού σκεπτικισμού για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας «τιμωρίας», αναφέρει Ουκρανός ειδικός.

Τα κινεζικά οχήματα είναι τα θωρακισμένα οχήματα China Tiger της Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing, τα οποία, στην πραγματικότητα, είναι αντίγραφο των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ZFB-05 Xinxing, που κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία.

Για πρώτη φορά, αυτό το όχημα παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό στη Διεθνή Έκθεση Όπλων Eurosatory το 2012 στο Παρίσι.

Το πλήρωμα του οχήματος είναι δύο άτομα. Το όχημα μπορεί να επιβιβάσει έως και εννέα εξοπλισμένους αλεξιπτωτιστές. Εξοπλισμένο με κινητήρα ντίζελ Cummins ISDE200-30 200 ίππων, αυτό το όχημα μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 115 km/h και έχει αυτονομία από 500 έως 600 km.
Το συνολικό βάρος του θωρακισμένου αυτοκινήτου είναι 6500 κιλά. Το κινεζικό τεθωρακισμένο όχημα μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλα των 7,62 mm ή 12,7 mm, καθώς και με αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων των 30 mm, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, περιπολικό, όχημα πρώτων βοηθειών, διοίκησης κ.λπ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κίνα πιθανόν έχει ξεκινήσει μυστικά την προμήθεια όπλων την Ρωσία, ώστε αυτή να διαθέτει ανεξάντλητο εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης, ενώ έτσι αποδεικνύεται έμμεσα ότι και η Wagner διαθέτει πιθανότατα κινεζικής κατασκευής εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...