πυροβόλο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιματηρά πλήγματα εκδίκησης για Μπέλγκοροντ: Οι Ρώσοι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε 3 Ουκρανικές Ταξιαρχίες! (Βίντεο)

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική RIA Novosti, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην κατεύθυνση του Krasnolimansky ανάγκασαν το προσωπικό των μονάδων τριών ταξιαρχιών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να χωριστεί μέσα σε κοντινό δάσος. Αυτό δήλωσε ο συνταγματάρχης Alexander Savchuk, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας ρωσικών στρατευμάτων «Νότος».

«Στον τομέα Nevsky στην δασώδη περιοχή Σερεμπριάνσκι, μαχητές ανακάλυψαν την κίνηση της 63ης και της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και της 5ης Ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνοφρουράς. Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού και των εναέριων πληγμάτων, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες και σκορπίστηκε στο δάσος» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπρόσθετα, ο επιχειρησιακός-τακτικός στρατός και η αεροπορία στρατού της ομάδας κατέστρεψαν οχυρά, όπως και σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά σε οχτώ οικισμούς. Η εξουδετέρωση του σημείου ολοκληρώθηκε με την χρήση πυραύλων και βομβών.

Κατά την διάρκεια της μάχης κατά της ουκρανικής συστοιχίας, ο Ρώσος συνταγματάρχης πρόσθεσε πως η ουκρανική θέση ενός πυροβόλου M777 αφανίστηκε χάρις στην χρήση ενός drone καμικάζι τύπου Lancet.

Καταλήφθηκε ο Οικισμός Novomlynsk από τον Στρατό του Πούτιν

Σε άλλη πρόσφατη ρωσική επιτυχία, κρατικά μέσα της Μόσχας μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές σχετικά με την επιτυχημένη κατάληψη του χωριού Novomlynsk στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου. Το σημείο βρίσκεται βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ, ενώ τέμνει τον ποταμό Oskil. 

Την 1η Ιουνίου, σε μία συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Zapad, συνταγματάρχης Sergei Zybinsky, δήλωσε πως τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που μάχονταν στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ενεργά επιτίθονταν σημεία συγκέντρωσης ουκρανικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού εκεί.

Ο συνταγματάρχης τόνισε πως ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην εν λόγω περιοχή, επιτυχή πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε μονάδες της 103ης Ταξιαρχίας Χωροφυλακής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Novomlynsk.

Η επιτυχής κατάληψη του Novomlynsk, εάν αληθεύει πράγματι, θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να παρακάμψει τις οχυρώσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και να προχωρήσει ευκολότερα προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Κατά το ενδεχόμενο μίας ισχυρής επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση, ο ρωσικός στρατός θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τον έλεγχο μίας μεγάλης έκτασης γης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιθέσεις που δέχεται από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Τσετσένοι στα Ρωσο-Ουκρανικά Σύνορα;

Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ πρότεινε να σταλούν δυνάμεις της Τσετσενίας στο Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, για να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό ανέφερε πως θα κάνει και ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της μισθοφορικής Βάγκνερ, στέλνοντας μονάδες της εταιρείας στα σύνορα για να απωθούν τους Ουκρανούς σαμποτέρ.

Ο αριθμός των Τσετσένων μαχητών σε τάγματα και συντάγματα ισχύος και στρατιωτικών δομών ξεπερνά τα 70.000 άτομα, έτοιμοι να εκπληρώσουν οποιαδήποτε εντολή. 

Αυτό ως αποτέλεσμα, καθιστά την λύση του Καντίροφ πιο ισχυρή και αποτελεσματική από αυτήν του Πριγκόζιν. Η απόφαση είναι στα χέρια του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...