Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, συντάγματα εφόδου ενός σχηματισμού των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων κατέλαβαν ένα οχυρό και εξουδετέρωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε αυτό. Το υλικό από την μαχητική τους εργασία δημοσιεύθηκε από το ίδιο το Κρεμλίνο.

Πιο αναλυτικά, ένα οχυρό μίας ουκρανικής διμοιρίας ανακαλύφθηκε από πληρώματα ρωσικών UAV. Αφού εντόπισαν τις συντεταγμένες του, ρωσικά συντάγματα εφόδου που αποτελούνταν από αλεξιπτωτιστές κινήθηκαν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτήν την περιοχή διαθέτουν σχηματισμούς υψηλού κλιμακίου... Σε κάθε μία από τις θέσεις των πυροβολητών βρίσκονταν εκτοξευτές χειροβομβίδων, κουτιά πυρομαχικών, κουτιά χειροβομβίδων. Σε όλες τις προσεγγίσεις είχαν τοποθετηθεί νάρκες τηλεκατευθυνόμενου ελέγχου: MON-100 και MON-200. Επίσης, κατά την προσγείωση των ρωσικών μονάδων εντοπίστηκαν νάρκες κατά προσωπικού. Τέλος, η παρουσία αντιαρματικών ναρκών περιέπλεξε περισσότερο την κίνηση του εξοπλισμού» εξήγησε ο διοικητής της ομάδας αλεξιπτωτιστών με το ψευδώνυμο Arcada.

Το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε τις ληφθέντες συντεταγμένες και έπειτα τα drones καμικάζι πέταξαν ακριβώς πάνω από το σημείο και εξουδετέρωσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που κρύβονταν για να σωθούν. Τέλος, υπό την κάλυψη μίας τεθωρακισμένης ομάδας και του πυροβολικού, μονάδες Ρώσων αλεξιπτωτιστών πραγματοποίησαν έφοδο στο ουκρανικό οχυρό.

«Αφού πέρασαν χαρακώματα 50 μέτρων, αφού εντόπισαν το γύρω ναρκοπέδιο και αφού κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενες νάρκες, οι Ρώσοι ενεπλάκησαν σε μάχες με αντιαρματικούς εκτοξευτές χειροβομβίδων - RPG, RShG και ξεκίνησαν να καταστρέφουν τις ουκρανικές θέσεις. Πέτυχαν επειδή ο εχθρός μπερδεύτηκε. Το οχυρό καταστράφηκε, τα πλευρά του ουκρανικού σχηματισμού αποδυναμώθηκαν και εμείς φτάσαμε στην γραμμή» πρόσθεσε ο Ρώσος διοικητής.

Ρωσικός Πύραυλος Εξαΰλωσε Ουκρανικό ΤΟΜΠ

Σε άλλη είδηση τώρα, η ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία Avia-pro αναφέρει πως πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), αλλά την τελευταία στιγμή ένας αντιαρματικός πύραυλος τους χτύπησε.

Λίγο πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των εν εξελίξει μαχών, μία ομάδα Ουκρανών στρατιωτών εξουδετερώθηκε από έναν ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο. Όπως αποδείχθηκε, μία ουκρανική στρατιωτική ομάδα πήρε την λάθος απόφαση να μετακινηθεί με ένα τεθωρακισμένο όχημα προσωπικού, αφού Ρώσοι στρατιώτες παρακολουθούσαν προσεκτικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και μόλις προσέγγισαν το ΤΟΜΠ, εκτόξευσαν έναν αντιαρματικό πύραυλο εναντίον του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το τεθωρακισμένο όχημα μάχης έγινε κομμάτια, με αποτέλεσμα τον σίγουρο θάνατο όλων των Ουκρανών επιβαινόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιογράφοι της κρατικής Avia-pro έλαβαν στα χέρια τους και δημοσίευσαν υλικό που δείχνει πώς οι Ουκρανοί στρατιώτες ανέβηκαν στο όχημα, λίγο πριν η έκρηξη του ρωσικού πυραύλου τους στοιχίσει τις ζωές. 

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο σε ποιο σημείο του στρατιωτικού χάρτη της Ουκρανίας έλαβε χώρα το περιστατικό, ωστόσο κρίνοντας από το βίντεο μιλάμε για μία ανοιχτή περιοχή και όχι κάποιο αστικό περιβάλλον πόλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...