Σεμπέκινο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρές μάχες στην ρωσική πόλη Σεμπέκινο μεταξύ συνοριοφυλακής και Ουκρανών σαμποτέρ-Ουκρανικά άρματα βαράνε από απόσταση

Ουκρανικά άρματα πλήττουν ρωσική πόλη, με την ρωσική συνοριοφυλακή να προσπαθεί να αποκρούσει τα χτυπήματα και να απωθήσει τους «σαμποτέρ».

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Το σημερινό πρωινό έγινε γνωστό πως λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν πως σαμποτέρ του Κιέβου πραγματοποίησαν επίθεση σε σημείο ελέγχου αυτοκινήτων του Σεμπέκινο, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης. Μέχρι στιγμής, την περιοχή υπερασπίζεται η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων και δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική υπηρεσία ενημέρωσης Avia-pro, μάρτυρες από την Maslova Pristan μίλησαν για μπλόκο στον δρόμο προς το Σεμπέκινο. Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία της κίνησης αναμένεται να σχετίζονται με την τωρινή δύσκολη κατάσταση στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, το Σεμπέκινο δέχθηκε σφοδρά πλήγματα. Ένα από τα βλήματα χτύπησε ακριβώς το κτήριο του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών. Το εν λόγω συμβάν, σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει μάχες στην τοποθεσία, οδήγησε πολλούς κατοίκους της περιοχής να φύγουν από την πόλη.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξέι Γκλάντκοφ, απάντησε στην κατάσταση προσφέροντας βοήθεια σε οποιονδήποτε αποφάσισε να απομακρυνθεί από το Σεμπέκινο εξαιτίας του κινδύνου από τις μάχες. Ο ίδιος τόνισε πως οι περιφερειακές αρχές είναι έτοιμες να παρέχουν υποστήριξη σε αυτούς τους κατοίκους.

Η ρωσική Avia-pro βέβαια έκλεισε την είδηση αναφέροντας πως παρά τις μάχες, η κατάσταση βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Πρωτοφανές Περιστατικό

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ουκρανικό άρμα χτυπά ρωσική περιοχή με βολές από ουκρανική επικράτεια, είναι σίγουρα πρωτοφανής η έκταση της σημερινής μάχης. Προηγούμενα παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίζονταν άμεσα από τις ρωσικές αρχές, ωστόσο φαίνεται πως το πρωινό συμβάν είναι πολύ πιο οργανωμένο από τα προηγούμενα. 

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική συνοριοφυλακή και ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταφέρει ακόμη να απωθήσει την ουκρανική επίθεση και πιθανότατα ούτε να εξουδετερώσει τα ουκρανικά άρματα που εκτοξεύουν πυρά στην ρωσική επικράτεια. 

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε η ευπάθεια των ρωσικών συνόρων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, πράγμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τις ρωσικές αρχές, ακόμη και τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σεμπέκινο είναι μία πόλη στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, η οποία βρίζεται 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ. Ο πληθυσμός το 2021 ανέρχονταν στα περίπου 40 χιλιάδες άτομα, ενώ η πόλη απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Οι Ουκρανοί εκμεταλλεύτηκαν την κοντινή απόσταση της πόλης για να την πλήξουν με πυρά αρμάτων, ωστόσο έστειλαν και ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης εντός των ρωσικών συνόρων για να συντονίσουν μία ισχυρότερη επίθεση, διασφαλίζοντας καταστροφικότερα χτυπήματα. Ίσως το χτύπημα στο κτήριο του ρωσικού υπουργείο εσωτερικών ήταν προσχεδιασμένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...