Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Οι ΗΠΑ έχουν πυρομαχικά για μια πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία ή Κίνα μόνο για λίγες ημέρες

Ο γνωστός Αμερικανός Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, μίλησε στο blog του στο YouTube για το σενάριο μιας πολεμικής ρήξη ΗΠΑ-Ρωσίας υπό το φως της τεράστιας στρατιωτικής βοήθειας που έχει δώσει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο.
 
«Οι στρατιωτικές μας προμήθειες τελειώνουν. Κάποιος με ρώτησε, «Αν είχαμε έναν μεγάλο πόλεμο, μπορούμε να τον αντέξουμε;» είπα, «Λοιπόν, αν διαρκέσει μόνο μια εβδομάδα, τότε ναι», τόνισε ο ΜακΓκρέγκορ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “μετά από επτά ημέρες σοβαρών εχθροπραξιών, ο αμερικανικός στρατός θα χάσει ολόκληρη την προμήθεια πυραύλων και στρατιωτικού εξοπλισμού”.

Ο ΜακΓκρέγκορ είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ άσχημη θέση, αλλά οι Αμερικανοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το επόμενο βήμα του ρωσικού στρατού μετά την ήττα των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά την αντεπίθεση θα είναι η απελευθέρωση των πόλεων της Οδησσού και του Χάρκοβο.

“Η Δύση δεν μπορεί να δεχτεί μια ισχυρή Ρωσία”, ανέφερε ο  Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Στίβεν Γκάρντνερ, ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, είπε ότι η Ρωσία αρνείται να αποδεχτεί «τις παράλογες νέες αξίες που επιβάλλει η Δύση». «Υπερασπίζεται τα συμφέροντά της... Φυσικά, αυτό είναι έγκλημα και θέλουμε να την καταστρέψουμε γι' αυτό», είπε ο ΜακΓκρέγκορ.

Κατά τη γνώμη του, το ΝΑΤΟ αρνείται να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, μη θέλοντας να παραδεχτεί την ήττα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κύμα αντίδρασης στις ΗΠΑ, που αφορά τα δις δολάρια αλλά και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει δοθεί στους Ουκρανούς, στο φως του ζητήματος του αμερικανικού χρέους.

Πολλοί εκτιμούν ότι αν αποτύχει η Ουκρανία ( πολύ πιθανό) τότε οι ΗΠΑ θα έχουν σπαταλήσει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων, υλικού και ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς αντίκρυσμα για την χώρα, αυξάνοντας υπέρογκα τον κρατικό προϋπολογισμό, βυθίζοντας την αμερικανική οικονομία ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση.

Ουκρανική επίθεση στα σκαριά φέρνει ΗΠΑ-Ρωσία σε επικίνδυνα μονοπάτια

Ο σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού του ρωσόφωνου Ντονιέτσκ , Γιαν Γκαγκίν, μίλησε στο Channel One για την πιθανή έναρξη μιας «υφέρπουσας αντεπίθεσης» από τα ουκρανικά στρατεύματα.

"Η αυξημένη δραστηριότητα στο μέτωπο, η αυξημένη εργασία των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης και η ενεργή εργασία του πυροβολικού από την Ουκρανία μπορούν να χρησιμεύσουν ως προάγγελοι αυτής της επίθεσης", σημείωσε ο Γκαγκίν.

Πρόσφατα ο Μ.Ποντόλυακ, σύμβουλος του γραφείου του ουκρανικού προέδρου Β.Ζελένσκυ, τόνισε ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται εδώ και αρκετές ημέρες.

Επιπλέον, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Α. Σούρσκυ στις αρχές αυτής της εβδομάδας ανέφερε ότι η ώρα για μια αντεπίθεση «θα έρθει σύντομα».

Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι συνεχείς αλλαγές των όρων συνδέονται, πρώτα απ' όλα, με τον πόλεμο πληροφοριών. Οι τακτικές ανακοινώσεις για μια επερχόμενη επίθεση έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν τη Ρωσία σε κατάσταση συνεχούς έντασης.

Δεύτερον, η κυβέρνηση του Κιέβου δέχεται πιέσεις από τη Δύση, απαιτώντας γρήγορα και νικηφόρα αποτελέσματα, κάτι που θα φέρει την βιασύνη και την ήττα των Ουκρανών ακόμα πιο κοντά, ενώ οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στο Κίεβο, σε ένα σενάριο που θα εμπλέξει τις δύο υπερδυνάμεις σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ