ρωσικά τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Παραδέχτηκαν οι Γερμανοί: Η Ρωσία είναι πιο ετοιμοπόλεμη από ποτέ-Δεν θίχτηκε καθόλου από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, Μπρούνο Καλ, τόνισε την ανθεκτικότητα και την μακροπρόθεσμη πολεμική ετοιμότητα της Ρωσίας, η οποία παρά τις εχθροπραξίες μεγάλης διάρκειας στην Ουκρανία, δείχνει θετικά σημάδια στον τομέα των πόρων, της εξάντλησης αποθεμάτων και της εσωτερικής διχογνωμίας.

Σύμφωνα με τον Καλ, η Ρωσία είναι ακόμη ικανή να διατηρήσει εν εξελίξει πολέμους για μεγάλες περιόδους. Σημείωσε την ικανότητα της χώρας να επιστρατεύει νέους στρατιώτες και να παράγει πυρομαχικά και όπλα. Αν και παραδέχτηκε πως η χώρα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, συγκεκριμένα αναφορικά με την αποτελεσματική χρήση των ενόπλων δυνάμεών της, εξήγησε πως αυτά τα ζητήματα δεν είναι κρίσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να τονίσουμε πως τέτοιες απόψεις μέχρι πρότινος εκφράζονταν δημόσια μόνο από αντιφρονούντες ειδικούς, όπως πρώην Αμερικανικούς στρατιώτες και αξιωματικούς. Ωστόσο, σιγά σιγά όλο και πιο υψηλόβαθμοι επίσημοι φαίνεται να μιλούν για την πραγματική κατάσταση της Ρωσίας.

Τώρα που η γερμανική υπηρεσία πληροφορίων παραδέχτηκε την ρωσική ετοιμότητα, τι θα αλλάξει; Θα δούμε κάποια διαφορετική προσέγγιση από την Γερμανία ή και από όλη την Δύση;

Δύο Ενδεχόμενα

Μία άμεση κίνηση που μπορεί να κάνει το Βερολίνο είναι η προετοιμασία περαιτέρω παραδόσεων στην Ουκρανία. Πολλοί αναμένουν πως το ουκρανικό αίτημα για πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης Taurus λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους Γερμανούς ειδικούς, κάτι που υποδεικνύει πως ετοιμάζονται επιπρόσθετα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, το οποίο δημοσίευσε ρωσικό μέσο, είναι η γερμανική υπηρεσία υπηρεσιών να προετοίμασε με τις πρόσφατες δηλώσεις της το έδαφος για παραδοχή της ήττας της Δύσης στην Ουκρανία. Έτσι θα μπορούσαν να προϊδεάσουν την γερμανική κοινωνία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κατέστρεψαν Κέντρο των Ουκρανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλη είδηση τώρα, πυροβολητές της ομάδας στρατευμάτων «Δνείπερος» των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία λέγεται πως κατέστρεψαν ένα κέντρο παρατήρησης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

Πιο συγκεκριμένα, πυροβολητές της ομάδας «Δνείπερος» αποκάλυψαν και εξουδετέρωσαν ένα κέντρο παρατήρησης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας. Ως αποτέλεσμα του πυροβολικού πλήγματος, σκοτώθηκαν έως και 7 στρατιώτες του Κιέβου.

«Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, κοντά στο χωριό Chervony Mayak, το πυροβολικό της ομάδας Δνείπερος κατέστρεψε ένα κέντρο παρατήρησης των στρατιωτών του Κιέβου. Ως αποτέλεσμα, έως και 7 στρατιώτες της Ουκρανίας χτυπήθηκαν» αναγράφει το μήνυμα.

Οι πυροβολητές της ομάδας «Δνείπερος», οι οποίοι σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα είναι γνωστοί για την ακρίβεια και την απόδοσή τους, συνεχίζουνε να επιχειρούν ενεργά στην περιοχή, ανιχνεύοντας και καταστρέφοντας κρίσιμες ουκρανικές στρατιωτικές συστοιχίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...