άρμα μάχης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επίκεται η ουκρανική αντεπίθεση; -Οι Ρώσοι «κομμάτιασαν» τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στο Κουπιάνσκ-Κατέλαβαν 2 χλμ και προχωράνε «προς το Κίεβο»!

Βίντεο του ανωτάτου διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βάλερι Ζαλούζνι, στο Twitter υποδεικνύει πως ξεκινάει σύντομα η ουκρανική αντεπίθεση. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

Σύμφωνα με νέα είδηση της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Avia-pro, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορές που επικρατούν σε διάφορα ρωσικά κρατικά μέσα, ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Oskil στην περιοχή Masyutovka-Liman Pervy. Κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν προελάσεις συνολικής έκτασης δύο χιλιομέτρων σε κάποιες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, οι επιτυχίες αυτές έχουν στρατιωτική-στρατηγική σημασία. Η προέλαση κατά μήκος του ποταμού Oskil ίσως επηρεάσει την όλη δυναμική των εχθροπραξιών στην περιοχή. Παράλληλα, πολύ πιθανό να επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να πραγματοποιήσουν επιθετικές επιχειρήσεις υπό συνθήκες που απαιτούν υψηλό επίπεδο συντονισμού και τακτικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα τώρα με πηγές στο Κίεβο, αφού το 40ο Μεμονωμένο Τάγμα και η 14η Ταξιαρχία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στρατιώτες της συνοριοφυλακής από την 103η Ταξιαρχία της Λβιβ στην γραμμή άμυνας. Αυτή η απόφαση ίσως υποδεικνύει την επιθυμία των αρχών του Κιέβου να ενισχύσουν τις αμυντικές θέσεις στην περιοχή, κυρίως γιατί λαμβάνουν χώρα επιθέσεις από την ρωσική πλευρά.

Δεδομένων όλων των παραπάνω γεγονότων και εξελίξεων είναι πολύ πιθανό να δούμε μία μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια από τα ρωσικά στρατεύματα στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Το Μπαχμούτ αποδείχθηκε παγίδα για τους Ουκρανούς

Σύμφωνα με πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου, το Μπαχμούτ ήταν η μεγαλύτερη παγίδα στην ιστορία του πολέμου.

Το Μπαχμούτ έγινε η μεγαλύτερη παγίδα στην ιστορία του πολέμου στην οποία ο Ρώσος αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Πούτιν έθαψε τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ στο blog του στο YouTube.

«Το Μπαχμούτ ήταν ίσως η μεγαλύτερη παγίδα στην ιστορία που συνέβη όταν πρόκειται για πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις μετέτρεψαν αυτή την πόλη σε νεκροταφείο για Ουκρανούς στρατιώτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εννοείται πως οι πρόσφατες προελάσεις του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ έρχονται μετά την πλήρη κατάληψη της πόλης του Μπαχμούτ από τους Ρώσους και τη Βάγκνερ. Δηλαδή όχι μόνο το Κίεβο σημείωσε τεράστιες απώλειες στην πόλη, αλλά η ρωσική προέλαση φαίνεται πως δεν εμποδίστηκε, απλά δέχθηκε μία μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα, με ενισχυτικές μονάδες στο πλευρό τους, οι ρωσικές μονάδες είναι πολύ κοντά σε περαιτέρω επιτυχίες σε αυτήν την κατεύθυνση, μία κατεύθυνση που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του ουκρανικού στρατού και όλου του μετώπου στο Ντονιέτσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ