Βάλερι Ζαλούζνι
Ένοπλες Συρράξεις

Χάος στην ουκρανική ηγεσία: Ο Ζελένσκι παρακολουθεί τον ανώτατο διοικητή Ζαλούζνι! Είναι τελείως τρελός λέει Ουκρανός στρατηγός!

Σύμφωνα με τον εν αποστρατεία υποστράτηγο Sergei Krivonos της Ουκρανίας, η εξαφάνιση του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι, ευνοεί το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος τόνισε πως η τωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας φοβόταν για ήττα στις επερχόμενες εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ζαλούζνι εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του Ζελένσκι. Ο Krivonos ανέφερε πως ο Ουκρανός πρόεδρος φοβήθηκε πως ένας διάσημος στρατιωτικός ηγέτης θα κατέληγε να γίνει επικεφαλής όλου του κράτους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κυβέρνηση [του Ζελένσκι] όμορφα και συστηματικά έκανε τον στρατηγό Ζαλούζνι να εξαφανιστεί» δήλωσε ο Krivonos, πρώην υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με την ρωσική RIA Novosti.

Βάση των δηλώσεών του, άνθρωποι του τωρινού προέδρου της Ουκρανίας έχουν ήδη «προγραμματίσει» τις επόμενες εκλογές. Βλέποντας τον Ζαλούζνι ως πολιτική απειλή, ξεκινήσαν να τον αντικαθιστούν με άτομα που είναι πιστά στον Ζελένσκι.

«Αυτή είναι απλά άλλη μία προσπάθεια να παρακολουθεί κάθε βήμα του, να μαθαίνει ακριβώς τι κάνει ο Ζαλούζνι, ποιον συναντάει, τι λέει... Αυτό έχει φτάσει ήδη επίπεδο τρέλας» πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ο Krivonos εξήγησε πως τέτοιες δράσεις δείχνουν την «πραγματική ουσία» της τωρινής κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Πρόσφατα υπήρξαν αναφορές στον τύπο πως ο Ζαλούζνι τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στην Χερσώνα. Ειπώθηκε πως αυτό συνέβη στις αρχές του Μαΐου κατά την διάρκεια μιας πυραυλικής επίθεσης στο διοικητικό κέντρο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Posad-Pokrovskoye.

Μετά από αυτό, φήμες ήθελαν τον Ζαλούζνι να κάνει κρανιοτομή. Σύμφωνα με αυτό το ενδεχόμενο, η απουσία του οφείλεται στην ανάρρωσή του από τον τραυματισμό και την επέμβαση. Ωστόσο άλλες πηγές ανέφεραν ακόμη και πως είναι νεκρός.

Το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας από την άλλη, δημοσίευσε ένα βίντεο πριν λίγες ημέρες με τον Ζαλούζνι, στο οποίο ο ίδιος κάθονταν σε μία καρέκλα χωρίς σημάδια τραυματισμού. Βέβαια δεν μάθαμε ποτέ καταγράφηκε αυτό το υλικό.

Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό ειδησεογραφικό Κανάλι 5 της Ρωσίας ανέφερε πως ο λόγος της εξαφάνισης του ανώτατου διοικητή Ζαλούζνι ήταν διαφωνίες του ίδιου με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι σχετικά με την αντεπίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Νέο Βίντεο της Αντεπίθεσης

Πριν λίγες ώρες ωστόσο, ο Ζαλούζνι ανέβασε από τον λογαριασμό του στο Twitter ένα προωθητικό βίντεο για την ουκρανική αντεπίθεση, προκαλώντας αγωνία στην διεθνή κοινότητα για το τι επίκειται να συμβεί στον εν εξελίξει πόλεμο.

Εάν όλα είναι έτοιμα για την ουκρανική επιχείρηση, τότε ο ανώτατος διοικητής του Κιέβου ίσως ήταν πολύ απασχολημένος καταστρώνοντας το σχέδιο της αντεπίθεσης, απέχοντας κατ' επέκταση από δημόσιες εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...