Ρώσος στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις

Αποστολή «Αφανισμού»: Ρώσοι πυροβολητές εξολόθρευσαν τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες-Δεν άφησαν ούτε έναν όρθιο! (Βίντεο)

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του ρωσικού υπουργείου άμυνας μέσω του κρατικού καναλιού της Zvezda, Ρώσοι πυροβολητές επιτέθηκαν σε τρεις ταξιαρχίες Ουκρανών στρατιωτών στην δασώδης περιοχή του Σερεμπριάνσκ. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας ρωσικών στρατευμάτων «Κέντρο», Alexander Savchuk.

Η κίνηση του προσωπικού της 81ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, της 58η μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού και της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αποκαλύφθηκαν χάρις στην δράση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφορίων. Έπειτα, οι Ρώσοι πυροβολητές χτύπησαν τις θέσεις των ουκρανικών μονάδων, ανέφερε η Zvezda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ως αποτέλεσμα των πυρών των πυροβολικών μονάδων της ομάδας 'Κέντρο', ο εχθρός υπέστη σημαντικές ζημιές σε προσωπικό και εξοπλισμό» δήλωσε ο Savchuk.

Δράση και Ρωσικών «Τυφώνων»

Προηγουμένως, η Zvezda είχε αναφέρει πως οι συστοιχίες πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου Tornado-S εξουδετέρωσαν Ουκρανούς στρατιώτες στην ζώνη του εν εξελίξει πολέμου.

Η Tornado-S είναι στην πραγματικότητα μία νέα έκδοση του σοβιετικού συστήματος Tornado, η οποία μπορεί να παραδώσει μέχρι και 12 πυραύλους διαμέτρου 300 χιλιοστών. Αναβαθμίστηκε με το ειδικό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο σύστημα BM-30 Smerch, για αυτό και οι κατευθυνόμενες ρουκέτες του συστήματος επιδεικνύουν βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.

Ρώσοι Μαχητές Κοντά στην Μαρίινκα

Σε άλλη πρόσφατη δημοσίευση του Κρεμλίνου τώρα, οι ρωσικές ομάδες εφόδου εξασκούν τις ικανότητές τους σε εκπαιδευτικά κέντρα σε περιοχές πίσω από την ζώνη του πολέμου. Τόσο έμπειροι όσο και αρχάριοι μαχητές εκπαιδεύονται πλάι πλάι, ανέφερε η Zvezda. Ακονίζουν τις ικανότητές τους σε αστικές μάχες, αλλά και σε μάχες σε ανοιχτές περιοχές, όπως επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα νεότερα ρωσικά όπλα.

Όλες αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνονται αυτόματα από τους στρατιώτες. Σύμφωνα με την Zvezda, οι περισσότεροι μαχητές της ταξιαρχίας εφόδου στο κέντρο εκπαίδευσης είναι έμπειροι. Δοκιμάζουν τώρα τις ικανότητές τους σε διάφορα όπλα. Παράλληλα, ακόμα πιο έμπειροι στρατιωτικοί δίνουν συμβουλές στους αρχάριους και μοιράζονται τις ιστορίες τους από το πεδίο της μάχης.

Ένας μαχητής με το ψευδώνυμο Volga μίλησε για την μάχη, εξιστορώντας πώς ολόκληρη η ομάδα του σχεδόν εξοντώθηκε από ένα βλήμα. 

«Τελικά κανείς δεν έπαθε κάτι, όλοι είμαστε καλά» φαίνεται να δήλωσε στο ρωσικό κανάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι μαχητές πηγαίνουν στην μάχη με πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος ποικίλει από χειροβομβίδες μέχρι και εκτοξευτές χειροβομβίδων ή πολυβόλα όπλα σε ειδικό χρωματισμό.

«Το έβαψα έτσι επειδή στην Μαρίινκα, πάντα κυριαρχεί χάος και το πολυβόλο πρέπει να γίνεται ένα με το περιβάλλον για να μην είναι παρατηρήσιμο από τον εχθρό» ανέφερε ένας άλλος μαχητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ