Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

«Μία-μία» καταστρέφουν τις ουκρανικές αποθήκες όπλων οι Ρώσοι-Πώς βρίσκουν την θέση τους τα «τσακάλια» της Μόσχας;

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει αρκετές αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόσφατα, είχαμε μιλήσει για ένα ισχυρό πλήγμα σε αποθήκη της πόλης Χμελνίτσκι.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των επιθέσεων, η Ρωσία καταφέρνει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την ουκρανική αντεπίθεση, αφού μειώνει τις επιθετικές δυνατότητες του στρατού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατιωτικός ειδικός και καπετάνιος 1ου βαθμού των έφεδρων ρωσικών δυνάμεων,  Volodymyr Gundarov, δήλωσε πως υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές τέτοιες αποθήκες, αφού οι Ουκρανοί μοιράζουν τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό τους σε διάφορα σημεία.

«Είναι αδύνατο να καλύψουμε όλες τις αποθήκες με πυραυλικά πλήγματα. Οι εναέριοι βομβαρδισμοί θα ήταν πιο αποτελεσματικοί, αλλά μπορούμε να εκτοξεύσουμε κατευθυνόμενες βόμβες μόνο από συγκεκριμένες περιοχές για να μην εισέλθουν στην περιοχή που καλύπτει η αεράμυνα του εχθρού και θέσουμε τις ζωές των πιλότων σε κίνδυνο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πώς Βρίσκουν τις Θέσεις τους;

Ο στρατιωτικός ειδικός υπενθύμισε πως αρκετές αποθήκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υπάρχουν από την σοβιετική εποχή, για αυτό και οι συντεταγμένες τους, τα διαγράμματά τους και τα σχέδια κατασκευής τους βρίσκονται ακόμη στο Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ηλεκτρονικά και δορυφορικά εργαλεία πληροφοριών βοηθούν στην εύρεση της τοποθεσίας προσωρινών αποθηκών πυρομαχικών, οι οποίες κατασκευάστηκαν μετά το 1991. 

«Η δορυφορική αναγνώριση βλέπει ποιες θέσεις προσεγγίζουν τα τρένα, πού λαμβάνει χώρα η πιο ενεργή κίνηση φορτώματος και ξεφορτώματος εξοπλισμού και πυρομαχικών» τόνισε ο Gundarov.

Εκτός από τα παραπάνω, λαμβάνονται πληροφορίες για τις θέσεις των αποθηκών από ανοιχτές πηγές, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλύσεις ανταποκριτών. 

«Πληροφορίες έρχονται από τις πιο αναπάντεχες πηγές. Την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, οι Αμερικανοί μάθαιναν πόσα αεροσκάφη κατασκευάζαμε από αναφορές της εφημερίδας Pravda. Τώρα αρκεί να έχεις ένα άτομο με κινητό τηλέφωνο και θα στα πει όλα» εξήγησε.

Ο Ρώσος υπενθύμισε πως στην Πολωνία, όπως έγραψε ο τοπικός τύπος, μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων ανακαλύφθηκε να τοποθετεί κοριούς σε τρένα που μετέφεραν νατοϊκό εξοπλισμό. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί εκατό τις εκατό, τέτοιες μέθοδοι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην ιχνηλάτηση δυνάμεων και μέσων του εχθρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αναφορές του καναλιού The View of a Man in Stripes, το κλειδί των επιτυχημένων πρόσφατων ρωσικών πληγμάτων έναντι ουκρανικών αποθηκών πυρομαχικών είναι η εύρεση της ακριβής τοποθεσίας του στόχου. «Μετά όλα τα άλλα είναι θέμα τεχνολογίας.»

Τέλος, στην όλη επιχείρηση συνδράμουν και κατασκοπευτικά αεροσκάφη A-50U κατηγορίας AWACS και αεροσκάφη ηλεκτρονικής αναγνώρισης τύπου Tu-214R και Il-20M, τα οποία μπορούν να ανακαλύψουν τις συντεταγμένες διάφορων τύπων στρατιωτικών υποδομών από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ