Έλληνας μαχητής στην Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έλληνας μαχητής στην Ουκρανία: Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε Ρώσο, μισθοφόρο-ειδικές δυνάμεις αλλά όχι το ρωσικό πυροβολικό! (Εικόνες)

Όταν μιλάμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία σπάνια ο νους μας πάει στην Ελλάδα. Ναι μεν έχει στείλει η χώρα μας κάποια στρατιωτική βοήθεια, κυρίως τεθωρακισμένα BMP και πυρομαχικά, αλλά το πακέτο υποστήριξης «χάθηκε» μέσα στα πολλά της Δύσης.

Παρόλα αυτά, έχουν υπάρξει αναφορές για Έλληνες μισθοφόρους και εθελοντές στην Ουκρανία, τόσο στο ένα, όσο και στο άλλο στρατόπεδο. Πρόσφατα είχαμε μιλήσει για μία εικόνα που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και έδειχνε την ελληνική σημαία σε ένα τεθωρακισμένο BMP της ρωσικής Βάγκνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα, έχουμε κάτι ακόμη πιο λεπτομερές: την αφήγηση ενός Έλληνα εθελοντή που πολεμάει στο πλευρό των Ουκρανών στο χειρότερο σημείο του πολέμου: το Μπαχμούτ.

Ο στρατιώτης ονόματι Κώστας τραυματίστηκε βέβαια και τώρα απέχει από την μάχη, αφού δέχεται ιατρική βοήθεια.

Πού Τραυματίστηκε;

Μιλώντας στην ww3.gr, ο εθελοντής στρατιώτης περιέγραψε την τελευταία του αποστολή στο Μπαχμούτ, μία ειδική αποστολή εφόδου που μετατράπηκε σε πραγματικό «εφιάλτη» όταν συνάντησαν Ρώσους μισθοφόρους της Βάγκνερ με δύο πολυβόλα PKM. 

Αν νομίζετε πως τα πράγματα δεν μπορούνε να γίνουν χειρότερα, ακούστε την συνέχεια... Σαν να μην έφταναν οι στρατιώτες της Βάγκνερ, drones κατέκλυσαν τον ουρανό πάνω από τους Ουκρανούς στρατιώτες και ξεκίνησαν να τους ρίχνουν εκρηκτικά. Αυτή είναι μία συχνή τακτική του πολέμου της Ουκρανίας, η οποία εύκολα μπορεί να αποβεί μοιραία για το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού. Και το «κερασάκι στην τούρτα» της συμπλοκής ήταν το ρωσικό πυροβολικό, το οποίο ο Κώστας περιέγραψε ως συγκλονιστικό.

Σύμφωνα με αυτόν «δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου τόσα πολλά και πυκνά πυρά», παρά την εμπειρία του και την συμμετοχή του σε πολλές παλαιότερες επιχειρήσεις. Ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί σε ειδικές αποστολές, οπότε δεν είναι «όποιος και όποιος».

τραύματα Έλληνα στο Μπαχμούτ

Η κόλαση του Μπαχμούτ όμως δεν τελείωσε εκεί.. Η οδός διαφυγής της ομάδας του Κώστα ήταν επικίνδυνη λόγω της παρουσίας Ρώσων ελεύθερων σκοπευτών που παρακολουθούν συνεχώς τις μάχες από πολυώροφα κτήρια και εκτελούν τους αφελείς που περιπλανιούνται χωρίς κάλυψη.

Αφού τραυματίστηκε σε δύο σημεία του σώματός του, η ομάδα του ξεκίνησε να υποχωρεί. Όμως ούτε εδώ τελειώνει ο Γολγοθάς τους. Πολύ γρήγορα τους στόχευσε ένα ρωσικό άρμα από απόσταση 4 χιλιομέτρων, ενώ ταυτόχρονα οι Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν προσπάθειες περικύκλωσής τους.

Αν και κατάφεραν να ελιχθούν ανάμεσα στα χαρακώματα, πέντε μέλη της ομάδας του έχασαν την ζωή τους από ένα βλήμα 120 χιλιοστών του ρωσικού πυροβολικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν φτάσει στο τεθωρακισμένο, ο Έλληνας εθελοντής τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι και στο πόδι του από ρωσική οβίδα, με αποτέλεσμα να χάσει ενάμιση δάκτυλο. Τώρα νοσηλεύεται.

Στις δηλώσεις του, ο Κώστας τόνισε πως ο ουκρανικός στρατός μπορεί να νικήσει κάθε Ρώσο στρατιώτη, κάθε Ρώσο κομάντο ή μισθοφόρο της Βάγκνερ, αλλά όχι το πυροβολικό της Μόσχας. Το περιβόητο αυτό τμήμα του ρωσικού στρατού δεν ξεπερνιέται.

Κώστας - Έλληνας εθελοντής στον ουκρανικό στρατό
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ