Ένοπλες Συρράξεις

Πυραυλική "καταιγίδα" κατά Ρωσίας: "Ειδικά τροποποιημένα" μαχητικά σφυροκοπούν με Storm Shadow- Νέα τακτική με Su-24, MiG-29 & Su-27

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που παρέχονται στην Ουκρανία έχουν χρησιμοποιηθεί, λίγες μέρες αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του πυραύλου στο Λουγκάνσκ. Ο Γουάλας είπε στο Sky News, «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κατανοώ ότι έχει χρησιμοποιηθεί από τότε που ανακοινώσαμε την ανάπτυξή του στην Ουκρανία, αλλά δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Τώρα που επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ρίχνει βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στις ρωσικές θέσεις, υπάρχουν αναφορές σε τοπικά ρωσικά μέσα που προσπαθούν να εξηγήσουν πώς η Ουκρανία εκτοξεύει αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 15 Μαΐου, λίγες μέρες αφότου η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί τους πυραύλους Storm Shadow, η Ρωσία ανακοίνωσε την πρώτη της αναχαίτιση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα του κατέρριψε πύραυλο Storm Shadow για πρώτη φορά. Μια μεταγενέστερη αναφορά που δημοσιεύθηκε από την Izvestia ισχυρίστηκε ότι μια ενεργή εναέρια σύγκρουση είχε εκτυλιχτεί στους ουρανούς τις προηγούμενες τρεις ημέρες.

Η έκθεση σημειώνει περαιτέρω ότι οι πύραυλοι Storm Shadow εκτοξεύονται από ειδικά εκσυγχρονισμένα Su-24 υπό την κάλυψη των μαχητικών MiG-29 και Su-27 με πυραύλους υψηλής ταχύτητας κατά της ακτινοβολίας (HARM). Επιπλέον, σημείωσε ότι για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αεροσκαφών της που συμμετέχουν στην αποστολή, η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί ενεργά ψευδείς στόχους με τη μορφή UAV.

Δυτικά πυρομαχικά, όπως το AGM-88 HARM και το JDAM-ER, είχαν ενσωματωθεί σύμφωνα με πληροφορίες στα μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και MiG-29 αντί για το αρχαϊκό Su-24. Σύμφωνα με τους τελευταίους ισχυρισμούς, οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν επτά πυραύλους Storm Shadow στις 16 Μαΐου. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν επτά πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, τρεις πυραύλους αντι-ραντάρ HARM και επτά πυραύλους πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS».

Ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη βρετανική απόφαση να προμηθεύσουν τους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να στέλνει επίσης τον πύραυλο SCALP-EG στην Ουκρανία.

Όταν ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη μεταφορά πυραύλων Storm Shadow, ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι ήταν πολύ αμφίβολο ότι το Storm Shadow θα μπορούσε να ενσωματωθεί σωστά με αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, όπως τα Su-24, Su-25 ή MiG-29.

Τούτου λεχθέντος, μετά την κατάρριψη ενός Su-27 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Ντόνιετσκ ενώ εκτελούσε αποστολή στην πρώτη γραμμή, στρατιωτικοί παρατηρητές υπέθεσαν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να εκτοξεύει τον πύραυλο Storm Shadow. Ωστόσο, αυτές οι αναφορές δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Η πρόταση γίνεται πιο σκοτεινή με τους ισχυρισμούς της Izvestia για τα Su-27 και MiG-29 που παρέχουν κάλυψη στους πυραύλους Storm Shadow που εκτοξεύουν τα Su-24. Το RuMoD ανέφερε ότι στις 12 Μαΐου, η Ουκρανία επιτέθηκε στις επιχειρήσεις Polipak και Milam στο Λουγκάνσκ χρησιμοποιώντας το Storm Shadow. Το βομβαρδιστικό Su-24 που επιτέθηκε στην πόλη και το μαχητικό MiG-29 που την κάλυπτε καταρρίφθηκαν από ρωσικά μαχητικά.

Σύμφωνα με τον Ρόντιον Μιρόσνικ, πρώην πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στη Μόσχα, ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να βομβαρδίσει το Λουγκάνσκ για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που παρείχε η Βρετανία στο Κίεβο.

«Πιστεύω ότι αυτό μπορεί πλασματικά να ονομαστεί επιδεικτική απόδοση στην παγκόσμια πολιτική. Δηλαδή, το Λουγκάνσκ έχει γίνει ένα μέρος εναντίον του οποίου έχουν εκτοξευθεί σκοπίμως πλήγματα για να επιδεικνύουν τις δυνατότητες των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που μετέφεραν οι Βρετανοί», δήλωσε ο πρώην πρέσβης της λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...