ρωσικά τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στην «φόρα» το νέο ρωσικό σχέδιο ανακοπής της ουκρανικής αντεπίθεσης-Ευκαιρία για ομαδικούς τάφους Ουκρανών ψάχνει η Μόσχα!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη εκτελούν επιχειρήσεις για να εμποδίσουν ή να διαταράξουν την αντεπίθεση που έχουν προγραμματίσει οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτό έγινε γνωστό μετά από δήλωση του στρατιωτικού ειδικού Μιχαήλ Ονουφριένκο.

Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε σε συνέντευξή του με την εφημερίδα VZGLYAD για οχτώ τρόπους με τους οποίους ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να εμποδίσει τα πλάνα του Κιέβου. Η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa μεταδίδει τα λόγια του στο δικό της κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Οχτώ Στόχοι

Αρχικά, με αναγνωριστικές ομάδες σε όλα τα σημεία του μετώπου, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εντοπίσουν και να μεταδώσουν την ακριβή τοποθεσία των συγκεντρώσεων του εχθρού. Αυτό θα επέτρεπε την πραγματοποίηση ενός μαζικού πλήγματος και κατ' επέκταση την μαζική εξολόθρευση προσωπικού και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού. Να μην ξεχνάμε πως ακόμη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας αυτής της πολυαναμενόμενης επιχείρησης μεγάλης κλίμακας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι το χτύπημα σημείων παράταξης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας με την βοήθεια πυραύλων και βομβών. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εμπλακεί πλήρως η ρωσική πολεμική αεροπορία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει διατάξει η Μόσχα.

Η τρίτη μέθοδος είναι η παράδοση ακριβών πληγμάτων έναντι σημείων όπου βρίσκονται πυρομαχικά και όπλα. Η τέταρτη μέθοδος είναι η στόχευση των κεντρικών δομών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως και οι επιμέρους διοικήσεις και τα διοικητικά κέντρα του στρατού σε όλη την γραμμή επαφής του μετώπου.

Η πέμπτη ομάδα στόχων αποτελείται από κόμβους επικοινωνίας. Είναι απαραίτητο - σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ειδικό - να σπάσει ο στρατός της Μόσχας όλες τις διόδους επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Έπειτα, είναι σημαντικό να καταστραφούν δομές μεταφοράς, όπως και σιδηρόδρομοι, γέφυρες και κυκλοφοριακοί κόμβοι, ειδικά αυτοί που συνδέουν την Ουκρανία με την Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο έβδομος στόχος είναι ο αφανισμός των σημείων όπου παράγονται και επισκευάζονται στρατιωτικά και άλλα υλικά που εξυπηρετούν τον ουκρανικό στρατό.

Τέλος, ο όγδοος τρόπος για να εμποδιστεί η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ρωσικά πλήγματα, χρονικά πολύ κοντά στην παράταξη των ουκρανικών στρατευμάτων, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησής τους.

Προηγουμένως και σύμφωνα πάντα με την ρωσική SvPressa, ο στρατιωτικός δημοσιογράφος Αντρέι Ρουντέκο μίλησε για τις σοβαρές απώλειες που υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ