Zvezda - εκπαίδευση της ρωσικής διμοιρίας εφόδου Καταιγίδα
Ένοπλες Συρράξεις

Εκπαίδευση «υπερπαραγωγή» για την ρωσική διμοιρία «Καταιγίδα»-Ετοιμάζονται να πάρουν κεφάλια Ουκρανών σε λίγες ημέρες! (Βίντεο)

Η νέα δημοσίευση του ρωσικού υπουργείου άμυνας δείχνει πώς εκπαιδεύονται οι ομάδες εφόδου «Καταιγίδα» (Storm) του στρατού της χώρας. Όλες οι ασκήσεις είναι ρεαλιστικές και σκοπό έχουν να αναπαραστήσουν τις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ξαφνική σύγκρουση με τον εχθρό. Το άρμα μάχης λειτουργεί, το τεθωρακισμένο BMP λειτουργεί. Το πεζικό χωρίζεται και ξεκινάει να μάχεται. Ότι και να συμβεί προσπαθούμε να το διαχειριστούμε και να λειτουργούμε αυτοματοποιημένα, σαν μηχανές. Η κοντινή μάχη δεν είναι απαίσια, το κύριο θέμα είναι το σθένος. Εάν υπάρχει σθένος, τότε όλα θα πάνε καλά» φαίνεται να δήλωσε στην ρωσική κρατική Zvezda ο διοικητής της διμοιρίας εφόδου με το ψευδώνυμο Pisar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιθετικά αεροσκάφη εξασκήθηκαν παράλληλα στην διάσωση τραυματιών από το πεδίο της μάχης. Οι ομάδες εφόδου βελτιώνουν όλες τις ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στην πραγματική μάχη. Ο διοικητής της διμοιρίας με το ψευδώνυμο «Κουκουβάγια» (Owl) έφτασε στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων στην Ουκρανία ως εθελοντής. Τραυματίστηκε δύο φορές, αλλά και τις δύο ανάρρωσε και γύρισε στην πρώτη γραμμή, ανέφερε η ρωσική δημοσίευση.

 «Όταν ήρθαμε εδώ ο εχθρός βρίσκονταν στα σύνορά μας. Γέροι και παιδιά έπεσαν στα γόνατά μας και μας ευχαρίστησαν που ήρθαμε και τους βοηθήσαμε. Πιθανότατα, όλα έχουν ακόμα να κάνουν με την ψυχή. Ειρηνικοί άνθρωποι δεν πρέπει να υποφέρουν από αυτό» λέγεται πως δήλωσε ο διοικητής της διμοιρίας εφόδου. 

Κατά την διάρκεια μαχητικού συντονισμού στο κέντρο εκπαίδευσης, η ρωσική διμοιρία φαίνεται να πραγματοποίησε έφοδο, όπου «καθάρισε» και κατέλαβε χαρακώματα ενός υποτιθέμενου εχθρού. Αυτή η εκπαίδευση βοηθάει τους μαχητές να κατανοούν ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλούν, ενώ κατ' επέκταση, με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι απώλειες.

Ακονίζουν και Άλλες Δυνατότητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλο σημείο του πεδίου ασκήσεων έλαβαν χώρα εκπαιδευτικές βολές. Ρώσοι στρατιώτες κινούνταν σε ζευγάρια, καλύπτοντας ο ένας τον άλλον. Οι στρατιώτες πυροβολούσαν στόχους με πολυβόλα όπλα σε αποστάσεις έως 300 μέτρων μακριά. Έτσι εξάσκησαν τις ικανότητες τους στην ακρίβεια και στην ταχύτητα των βολών τους. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκαν στην εκτόξευση χειροβομβίδων, μαθαίνοντας επίσης πόσο σημαντικό είναι να καλύπτουν τα αυτιά τους προστατεύοντάς τα από τον ήχο της έκρηξης.

Οι μαχητές της διμοιρίας εφόδου εργάστηκαν τέλος σε αναγνωριστικούς ρόλους, όπως επίσης και στην κατάληψη εχθρικών οικισμών. Όπως αναφέρει επίσημα η Zvezda, σε λίγες μόνο μέρες θα μεταφερθούν στην γραμμή επαφής των ενόπλων συρράξεων με την Ουκρανία, όπου η εμπειρία που απέκτησαν από την εκπαίδευση θα τους βοηθήσει να πλήξουν τον εχθρό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ