Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καταστροφικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία ξημερώματα Πρωτομαγιάς (Εικόνες)-Οι Ουκρανοί έχασαν 15χιλ άντρες τον Απρίλιο ανέφερε η Μόσχα!

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) έλαβε αναφορές από την ουκρανική και την ρωσική πλευρά για μία ακόμα πυραυλική επίθεση μεγάλης κλίμακας έναντι της Ουκρανίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποίησε το βράδυ της 30ης Απριλίου και τα ξημερώματα της επομένης.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείου στρατού ανέφερε πως εννιά Tu-95 και δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-160 απογειώθηκαν από την περιφέρεια Μπουρμάνσκ και από θέση κοντά στην Κασπία Θάλασσα και εκτόξευσαν 18 πυραύλους κρουζ τύπου Kh-101 και Kh-555 έναντι ουκρανικών στόχων. Η ουκρανική αεράμυνα αναφέρεται πως κατέρριψε 15 πυραύλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε την 1η Μαΐου πως τα πλήγματα στόχευαν στρατιωτικές-βιομηχανικές υποδομές της χώρας και επιτυχώς διέκοψαν την παραγωγή στρατιωτικών πόρων. Επίσης, ρωσικές σελίδες ανέφεραν πως οι πυραυλικές επιθέσεις χτύπησαν συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών και έναν κόμβο μεταφορών στο Πάβλογκραντ.

Ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, σημείωσε το γεγονός πως τόσο τα Tu-95 όσο και τα Tu-160, εκτόξευσαν πολύ λιγότερους πυραύλους από το πλήρες φορτίου τους, υπαινίσσοντας πως η Ρωσία ακόμη δυσκολεύεται με την παραγωγή αυτών των πυρομαχικών.

Παράλληλα, αναλυτές σχολίασαν πως υλικό από το Πάβλογκραντ δείχνει έναν από τους ρωσικούς πυραύλουw να χτυπά το χημικό εργαστήριο της πόλης, προκαλώντας μία ισχυρή έκρηξη στο σημείο.

Νέες Ρωσικές Επίσημες Δηλώσεις

Σε άλλες ειδήσεις τώρα, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως η ρωσική εταιρεία Tactical Missiles (KTRV) έχει αναπτύξει νέους τύπους όπλων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη την μαζική παραγωγή τους.

Σε αυτήν την δήλωση, ο Σοϊγκού τόνισε πως η KTRV προμηθεύει με επιτυχία την ρωσική ζώνη πολέμου στην Ουκρανία με τα νεότερα ναυτικά και αεροπορικά όπλα, ισάξια των οποίων δεν υπάρχουν σε καμία χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην συνέχεια, ο Ρώσος υπουργούς άμυνας δήλωσε πως οι απώλειες του ουκρανικού στρατού κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα ξεπέρασαν τους 15 χιλιάδες στρατιώτες.

Παράλληλα, οι ρωσικές μονάδες κατέστρεψαν οχτώ ουκρανικά αεροσκάφη, 277 drones διάφορων κατηγοριών και τύπων και περίπου 430 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Αυτό τουλάχιστον εξήγησε η επίσημη δήλωση του Ρώσου.

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας πρόσθεσε πως περίπου 330 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι εξουδετερώθηκαν στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με τις επίσημες ρωσικές απώλειες εδώ και πολλούς μήνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ