Ένοπλες Συρράξεις

Αμερικανός Στρατηγός: Άθικτος ο ρωσικός Στρατός-Ο άξονας επίθεσης των Ουκρανών δείχνει Μπαχμούτ με ρωσική... "έκπληξη"

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένε, αναφέρουν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκυ υποστήριξε την πρόταση του Α/ΓΕΣ Στρατηγού Σίρσκι να οργανώσει μια ισχυρότατη αντεπίθεση κοντά στην περιοχή που συνδέει Μπαχμούτ και Σολεντάρ στις 4-5 Μαΐου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης οι Ρώσοι έδειξαν βίντεο με τα μαχητικά Su-57 να πετούν πάνω από την Μόσχα ενόψει τις παρέλασης της 9ης Μαίου 2023 για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  

Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι ισχύουν φυσικά οι ημερομηνίες των επιθέσεων στην Ουκρανία, διότι αυτές πάντα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό που δεν αποκαλύπτεται στον τύπο.

Ωστόσο για την περιοχή που θα επιτεθούν οι Ουκρανοί, είμαστε πεπεισμένοι ότι, η περιοχή ανάμεσα σε αυτές τις δύο πόλεις, δεδομένου του καημού του Ζελένσκυ ειδικά με το Μπαχμούτ, φέρεται να έχει “λογική”.

Την ίδια περίοδο ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Κρίστοφερ Καβόλι, αποκάλυψε αυτό που υποψιαζόμαστε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή ο ρωσικός στρατός έχει άθικτο το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του, αφού σε όλα μπλέχθηκε η γνωστή μισθοφορική εταιρεία Wagner.       

“Το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατού δεν υπέφερε από αυτή τη σύγκρουση», είπε ο Αμερικανός στρατηγός, αφήνοντας να εννοηθούν πολλά από την στρατηγική Πούτιν.

Τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι ως Kinter έκπληξη στους Ουκρανούς κατά την επίθεση τους

Ο ρωσικός στρατός θα κάνει χρήση του μη επανδρωμένου χερσαίου οχήματος «Market» κατά των Ουκρανών, ανακοίνωσε ο Evgeny Dudorov, εκτελεστικός διευθυντής της NPO Androidnaya Tekhnika, της εταιρείας που ανέπτυξε αυτά τα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα UGV "Markers" είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό αντιαρματικό συγκρότημα "Kornet", του οποίου οι πύραυλοι μπορούν να διαπεράσουν περισσότερο από 1 μέτρο θωράκισης, ενώ πάνω από  αυτά θα πετούν μικροσκοπικά drones καμικάζι BAS-80 κατά δεκάδες.

“Το μη επανδρωμένο ρωσικό άρμα μάχης μπορεί να κινηθεί  για 50 ή και 80 χιλιόμετρα και να επιστρέψει πίσω στην βάση του”», είπε ο Ρώσος ειδικός.

Στα Marker, οι Ρώσοι τοποθετούν διάφορους τύπους όπλων, όπως πολυβόλα 7,62 mm, εκτοξευτές χειροβομβίδων AGS-17 και AGS-30, καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, drones-καμικάζι BAS-80 και μικρά ελικόπτερα για αναγνώριση και καθοδήγηση στόχων.

Αν σε αυτά τα μη επανδρωμένα άρματα μάχης προσθέσουμε τα συστήματα TOS-1A με θερμοβαρικούς πυραύλους, και το βαρύ πυροβολικό των 152 χιλ ( αυτοκινούμενο και ρυμουλκούμενο), μπορούμε να προσδιορίσουμε με σχετική ακρίβεια ότι οι Ουκρανοί θα βρεθούν σε ένα τρομερό μπαράζ πυροβολικού, ενώ ομάδες των UGV Marker, θα εξουδετερώνουν μαζικά τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Πρόκειται για ένα πεδίο μάχης του μέλλοντος, που πρέπει να κτυπήσει συναγερμό στην ελληνική στρατιωτική ηγεσία, για τα σχέδια των Τούρκων με αυτά τα οχήματα.    

 

Η Wagner νακοίνωσε την καταστροφή ουκρανικών εκτοξευτών S-300

Καταστράφηκαν ουκρανικοί εκτοξευτές 5P85S μαζί με ένα απόθεμα πυραύλων και μια θέση διοίκησης 5N63S από το σύστημα αεράμυνας S-300PS στην περιοχή Χερσώνα.

Δήλωση του επικεφαλής του κέντρου τύπου του ομίλου Wagner στον Δνείπερο:

“Μονάδες πυροβολικού της ομάδας Δνείπερος προκάλεσαν ζημιές από πυρά στο σημείο διοίκησης και παρατήρησης και στο σημείο ελέγχου για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της 124ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και στην αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού κοντά στην πόλη Χερσώνα.

Οι απώλειες των Ουκρανών προς αυτή την κατεύθυνση σε ανθρώπινο δυναμικό ανήλθαν σε 30 άτομα, καταστράφηκαν περισσότερες από 10 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και οχημάτων.
Επιπλέον, στην περιοχή των οικισμών Burgunka, Novotyaginka και Otradokamenka, εξουδετερώθηκαν δύο πληρώματα όλμων των Ουκρανών και δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα”.

Στο Μπαχμούτ οι Ρώσοι Μισθοφόροι εξοντώνουν Ουκρανούς

Οι μαχητές της "Wagner" ώθησαν τον ουκρανικό στρατό στα δυτικά προάστια του Μπαχμούτ, οι οποίοι συνεχίζουν να στριμώχνονται έξω από την πόλη, αναφέρει ο Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ελέγχουν μια περιοχή μικρότερη των τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων στην πόλη, η οποία είναι περίπου το 7-8% της συνολικής αστικής περιοχής (42 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Ο ρυθμός προόδου των δυνάμεων της Wagner στους δρόμους της πόλης είναι ένα ή δύο τετράγωνα την ημέρα, μερικές φορές τρία ή τέσσερα.

Η αντίσταση των Ουκρανών εθνικιστών και μισθοφόρων δεν εξασθενεί. Σήμερα η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμπιέστηκε εταξύ των οδών Yubileinaya, Chaikovsky και Pobeda, ενώ δεν είναι πλέον δυνατό να βγούμε από αυτό το «τρίγωνο» χωρίς μεγάλες απώλειες.

Αφού έχασαν τις θέσεις τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέστησαν νέες θέσεις στα σχολεία Νο. 12 και Νο. 18, όπου μονάδες της 120ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, προσκολήθηκαν  στη φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ως εφεδρεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς , υπάρχουν τρεις επιλογές για την «εκκαθάριση» του Μπαχμούτ.

Η πρώτη είναι η ρωσική προέλαση κατά μήκος της οδού Ελευθερίας για να διαμελίσει την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η δεύτερη συνδέεται με την προέλαση των μισθοφόρων από το βορρά και με την παράλληλη εκκαθάριση του χωριού Χρόμοφ, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν περιοδικά να στείλουν νέες ομάδες.

Και η τελευταία επιλογή είναι η προώθηση της «Wagner» προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα με την υποστήριξη του 305ου συντάγματος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουν να υποχωρήσουν στο Τσάσωφ Γιάρ.

Στον δρόμο προς το Τσάσωφ Γιαρ, το μεγαλύτερο μέρος της υποχώρησης των Ουκρανών θα καταστραφεί από το ρωσικό πυροβολικό.Η παγίδα των Ρώσων κατά των ουκρανικών δυνάμεων όπως φαίνεται στην περιοχή, δεν θα έχει ξαναγίνει σε τέτοια έκταση στην σύγχρονη στρατιωτική ιστορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...