Ένοπλες Συρράξεις

"Η αλήθεια πίσω από τον καπνό"! Πλήγματα σε δομές αμάχων από την ουκρανική αεράμυνα- Μαζικές επιθέσεις από τους Ρώσους

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει μαζικά χτυπήματα σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας. Πρόσφατα, οι ρωσικές επιδρομές στόχευσαν κυρίως τις ελεγχόμενες από το Κίεβο ανατολικές και νότιες περιοχές, αλλά στις 28 Απριλίου, ρωσικοί πύραυλοι και drones εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από την κεντρική Ουκρανία.

Πριν από τη μαζική νυχτερινή επίθεση, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS οπλισμένα με πυραύλους κρουζ X-101 ή X-555 βγήκαν στον αέρα. Το Κίεβο θα μπορούσε να λάβει αυτές τις πληροφορίες μόνο από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών ή του ΝΑΤΟ.

Μέχρι το πρωί, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι η αεράμυνά του φέρεται να κατέρριψε 21 ρωσικούς πυραύλους, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι από αυτούς είχαν φτάσει στους στόχους τους. Παρά το γεγονός ότι το Κίεβο έχει απαγορεύσει στους Ουκρανούς να κινηματογραφούν και να δημοσιεύουν τις συνέπειες των ρωσικών επιδρομών στα κοινωνικά δίκτυα, βίντεο που δείχνουν το πλήγμα στόχων συνεχίζουν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας τη ζημιά που κρύβει το Κίεβο.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις πόλεις Κίεβο, Κρεμεντσούκ, Ντνεπροπετρόβσκ, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, του Μικολάιβ, της Πολτάβα και του Τσερκάσι. Τα πλήγματα στόχευαν εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής: τοποθεσίες των ουκρανικών δυνάμεων, αποθήκες πυρομαχικών και σημεία συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων.

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, επτά ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη Ντνεπροπετρόβσκ. Ωστόσο, δύο αποθήκες πετρελαίου γεμάτες με καύσιμα για τον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν στην πόλη. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός απέδειξε για άλλη μια φορά την ανικανότητά του και την ανικανότητα της ουκρανικής αεράμυνας να προστατεύσει τον λαό του. Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην πόλη Ουκράινκα στην περιοχή του Κιέβου.

Επιπλέον, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε ένα κτίριο κατοικιών στην πόλη Ουμάν στην περιοχή Τσερκάσι. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων, δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές και επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεν διευκρίνισε ότι άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναχαιτίσουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από τις πολυκατοικίες, σκοτώνοντας τους δικούς τους πολίτες. Πλάνα από το σημείο επιβεβαιώνουν ότι ο λόγος είναι έργο του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας και όχι απευθείας χτύπημα από ρωσικό πύραυλο.

Πιθανότατα, στόχος της επίθεσης ήταν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή. Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις προτιμούν να καταρρίπτουν πυραύλους πάνω από σπίτια, σκοτώνοντας αμάχους, αντί να διακινδυνεύουν τις ζωές των στρατιωτικών τους.

Στις 27 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης για μια επιτυχημένη μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας στις εφεδρείες της Ουκρανίας. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν περίπου 20 ανώτερους Ουκρανούς και ξένους αξιωματικούς που πραγματοποιούσαν συνάντηση στο κτίριο του ναυαρχείου στο Νικολάεφ.

Ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας που προσπαθούσε να αναχαιτίσει τον στόχο φέρεται να χτύπησε μια άλλη πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά. Ωστόσο, το Κίεβο παραδοσιακά κατηγορούσε τους Ρώσους για τη στόχευση αμάχων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...