Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αλλαγή τακτικής Ρώσων στο πεδίο της μάχης- Οι νέες μονάδες επίθεσης "Θύελλα" σκορπούν το θάνατο στους Ουκρανούς

Είναι γνωστό ότι ο τρόπος διεξαγωγής των στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ των εμπολέμων  Ρωσίας και Ουκρανίας διαφοροποιείται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, αφού νέα οπλικά συστήματα διαφοροποιούν τις τακτικές τους, εστιάζοντας στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλλαγή τακτικής των Ρώσων στο πεδίο της μάχης

"Ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις τακτικές της πρώτης γραμμής και προκαλεί βαριές ζημιές στα ουκρανικά στρατεύματα είπε ο Διοικητής της "Ανατολικής Ομάδας" των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Syrskyi", σύμφωνα με άρθρο έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ, κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα ακόλουθα:

"Φυσικά, ο εχθρός αναλύει τα αποτελέσματα των ενεργειών του, εξάγει ορισμένα συμπεράσματα και βελτιώνει τις τακτικές χρήσης στρατευμάτων», είπε ο Syrskyi όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της ρωσικής τακτικής στο πεδίο της μάχης σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο Interfax-Ukraine στις 25 Απριλίου. .

Ο Syrskyi ανέφερε τις ξεχωριστές μονάδες επίθεσης «Storm» που σχεδιάστηκαν από τους Ρώσους για να ανακτήσουν χαμένες θέσεις, ενώ περιέγραψε τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.

«Για να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων επίθεσης, ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά μονάδες αρμάτων και πυροβολικού , προκαλεί μεγάλη ζημιά από πυρά στα στρατεύματά μας, καταστρέφει τις θέσεις, μετά τις οποίες οι μονάδες παεζικού επιτίθενται.

Τόνισε την αποτελεσματική χρήση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από τον Ρώσο διοικητή για τη ρύθμιση των πυρών του πυροβολικού και τον έλεγχο του υφισταμένου του προσωπικού.

Η τεχνική κατάληψης αστικής περιοχής

Ενώ βρίσκονται σε αστικά περιβάλλοντα, είπε ο Syrskyi, οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν φραγμούς πυροβολικού για μεγάλη διάρκεια σε ουκρανικές θέσεις, ενώ μια ομάδα έως και δέκα ατόμων με φορητά όπλα εισβάλλει απευθείας σε αυτές τις θέσεις.

Συνήθως, αυτές οι επιθέσεις διεξάγονται σε «3-4 κύματα», σύμφωνα με τον Syrski, ο οποίος τόνισε επίσης ότι οι απώλειες των ομάδων επίθεσης «αναπληρώνονται αμέσως ».

«Οι διοικητές των ομάδων επίθεσης χρησιμοποιούν smartphone με το ειδικό λογισμικό «Alpine Quest GPS», το οποίο δείχνει τις συντεταγμένες των θέσεων των οπλικών συστημάτων μας, τις διαδρομές κίνησης προς αυτά, καθώς και τις αποστολές-ενέργεις γειτονικών μονάδων»,είπε

Μονάδες Επίθεσης «Θύελλα»

Οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Syrski φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με την περιγραφή των ρωσικών μονάδων επίθεσης και του οπλισμού τους στο εγχειρίδιο του ρωσικού στρατού που φέρεται να κατελήφθη από τον ουκρανικό στρατό.

Συγκεκριμένα, η μονάδα επίθεσης «Storm» περιλαμβάνει συνήθως ένα (1) Λόχο επίθεσης, με ένα ή δύο άρματα μάχης και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πεζικού στην πρώτη γραμμή ή ως κινούμενη δύναμη  υποστήριξης πυρών,  χρησιμοποιώντας τα όπλα τους.

Ο Λόχος επίθεσης αποτελείται  από δύο διμοιρίες εφόδου που έχουν 12-15 άτομα προσωπικό η κάθε μια, ενισχυμένες από τρεις διμοιρίες υποστήριξης πυρός.

Συνολικά, έχει Ομάδα διοίκησης, μια ομάδα UAV, διμοιρίες επίθεσης, μια Πυροβολαρχία υποστήριξης πυροβολικού, μια διμοιρία υποστήριξης, μια ομάδα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (AFV), μια ομάδα εφεδρείας και ένα τμήμα τραυματιοφορέων.

Η διμοιρία υποστήριξηςδιαθέτει ένα όοβιδοβόλο D-30 ή 2S9 και δύο μεσαίους όλμους 82 χιλιοστών ή βαρύτερα συστήματα 120 χιλιοστών. Οι όλμοι έχουν δοθεί στους διοικητές των λόχων επίθεσης .

Η διμοιρία υποστήριξης πυρός είναι εξοπλισμένη με διάφορα όπλα υποστήριξης άμεσης βολής, συμπεριλαμβανομένων δύο εκτοξευτών χειροβομβίδων AGS-17, δύο βαρέων πολυβόλων Kord, δύο εκτοξευτών κατευθυνόμενων πυραύλων αντιαρματικού μεγάλου βεληνεκούς και πιθανώς δύο ομάδων ελεύθερου σκοπευτή μεγάλης εμβέλειας.

Η ομάδα AFV περιλαμβάνει ένα T-72 MBT και τέσσερα οχήματα μάχης BMP ή ελαφρά θωρακισμένα οχήματα BMD-2.

Οι μονάδες επίθεσης λέγεται ότι αρχίζουν να κινούνται σε ουκρανικές θέσεις μέσα σε ένα λεπτό από το τέλος του βομβαρδισμού του υποστηρικτικού πυροβολικού.

Αμέσως μετά το τέλος των πυρών του πυροβολικού, οι ομάδες υποστήριξης πυρός ανοίγουν πυρ με AGL/RPG και ένα πολυβόλο για να καταστείλουν τους αμυνόμενους και να τους εμποδίσουν να λάβουν μέτρα, επιτρέποντας στις ομάδες επίθεσης να προχωρήσουν προς τις ουκρανικές θέσεις.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Twitter με το όνομα @Tatarigami_UA, που ανήκει σε έναν έφεδρο αξιωματικό του ουκρανικού στρατού, η ρωσική διοίκηση φαίνεται να αποφάσισε να σχηματίσει τις μονάδες επίθεσης «Storm» αφού επηρεάστηκε από τις επιτυχίες της στην περιοχή Bakhmut από την μισθοφορική εταιρεία Wagner PMC.

Μονάδες Επίθεσης "Task Force"

Ο @Tatarigami_UA αναφέρει επίσης τις «Προσωρινές» μονάδες επίθεσης,κάτι ανάλογο των Task Force, εξηγώντας ότι αυτές διαφέρουν από τις μονάδες επίθεσης " Θύελλα" που είναι ενσωματωμένες σε ένα Τάγμα, Σύνταγμα ή Ταξιαρχία.

Αυτές οι "προσωρινές μονάδες επίθεσης" συγκεντρώνονται σε ένα Σύνταγμα ή ένα Τάγμα για μια συγκεκριμένη επιχείρηση επίθεσης και είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες απαιτήσεις αυτής της αποστολής. 

Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, αυτοί οι σχηματισμοί επίθεσης διαλύονται και οι στρατιώτες επιστρέφουν στις κανονικές διμοιρίες και τις εταιρείες τους μέχρι την επόμενη αποστολή.

Για παράδειγμα, εάν οι Ρώσοι διοικητές αποφάσιζαν να επιτεθούν σε μια τάφρο με δέκα μόνο Ουκρανούς στρατιώτες χωρίς σημαντικό αντιαρματικό όπλο, θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια ομάδα επίθεσης περίπου 50 στρατιωτών και να την υποστηρίξουν με μερικά τανκς για να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας.

Σημειώνει ότι αυτές οι προσωρινές μονάδες επίθεσης δεν λαμβάνουν πρόσθετη εκπαίδευση ή χρόνο για να δημιουργήσουν συντονισμό μονάδων, και ως εκ τούτου συχνά δεν έχουν σωστή επικοινωνία και δυσκολεύονται να συντονιστούν."

Από τα παραπάνω  διαπιστώνεται πως η αλλαγή τακτικής των Ρώσων στο πεδίο της μάχης και οι Μονάδες επίθεσης "Θύελλα" σκορπούν τον θάνατο στους Ουκρανούς, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς μελέτης από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, διαμορφώνοντας το νέο Δόγμα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων  από εμάς.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ