Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Μόσχα το ξέρει και ετοιμάζεται να το “σπάσει”: Το στρατιωτικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία αποτελείται από τρία σημεία

Το Κίεβο θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φτάσουν στα σύνορα της Κριμαίας. Αυτή η δήλωση έγινε την Πέμπτη από τον Αντρέι Σίμπκα, αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Οι Ρώσοι ειδικοί είναι σίγουροι ότι  αυτό δεν είναι σχέδιο του Κιέβου, αλλά της Ουάσιγκτον. Όμως η Μόσχα το ξέρει πολύ καλά και ετοιμάζεται να το «σπάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Κίεβο, η διαδρομή προς τη διαπραγματευτική διαδικασία είναι η εξής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν σε αντεπίθεση, πηγαίνουν στα σύνορα της Κριμαίας. Και τότε το Κίεβο θα είναι έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα.

«Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους στο πεδίο της μάχης και όταν βρεθούμε στα διοικητικά σύνορα με την Κριμαία, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια διπλωματική σελίδα για να συζητήσουμε αυτό το θέμα», είπε.

Ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ, εξήγησε ότι το καθεστώς του Κιέβου σήμερα δεν ενεργεί ανεξάρτητα (δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνο του), αλλά σύμφωνα με ένα σαφές σχέδιο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον αναλυτή, αυτό το σχέδιο έχει μόνο τρία σημεία και το γενικό του νόημα είναι να αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τέσσερις νέες περιοχές και την Κριμαία. Αλλά αναλύεται κατά χρόνο:

Το πρώτο σημείο είναι η στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης. Για αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν τώρα δυνάμεις για μια αντεπίθεση. Το δεύτερο είναι ότι σε περίπτωση τέτοιας ήττας, ολόκληρη η επικράτεια που βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας χωρίζεται σε τρία μέρη. Το τρίτο σημείο είναι η υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο των ΗΠΑ, η ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να ορίζει ότι η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει τις περιοχές Ζαπορίζια και Χέρσον, καθώς και το Μπαχμούτ εντός λίγων εβδομάδων. Αυτό σημαίνει πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων, συν ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από αυτά τα εδάφη όλοι οι  κάτοικοι που δεν επιθυμούν να παραμείνουν εκεί.

«Το δεύτερο είναι να φύγουμε από το Ντόνετσκ, το Λούγκανσκ και τους υπόλοιπους οικισμούς του Ντονμπάς μέσα σε λίγους μήνες. Τελικά, μέσα σε λίγα χρόνια, η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει την Κριμαία», αποκρυπτογραφεί ο Σεργκέι Μάρκοφ τις λεπτομέρειες του αμερικανικού Σχεδίου Ειρήνης.

Υπέρ του γεγονότος ότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι αρκετά ρεαλιστικό, μιλά πρώτα απ 'όλα η αλλαγή στη ρητορική των πολιτικών της ΕΕ, σχετικά με το θέμα της αποστολής  ειρηνευτικών δυνάμεων τους στη ζώνη NVO. Παλαιότερα ήταν ταμπού, αλλά τώρα συζητείται ανοιχτά σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Ο Μαρκόφ πιστεύει ότι, οι αντίπαλοι της Ρωσίας θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις κυρίως στο Ντονμπάς.

«Ειρηνευτικές δυνάμεις από την ΕΕ θα σταλούν στο Ντονμπάς εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της Δύσης. Εκεί θα συσταθεί αμέσως μια προσωρινή διεθνής διοίκηση. Περαιτέρω, η ίδια κατάσταση, σύμφωνα με τα δυτικά σχέδια, θα αναπτυχθεί και στην Κριμαία. Θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να εισαγάγουν δυνάμεις και να δημιουργήσουν διοικήσεις στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ και άλλο ένα ή δύο χρόνια στην Κριμαία», προβλέπει ο πολιτικός επιστήμονας.

Παρά τον υψηλό βαθμό λεπτομέρειας, ο πολιτικός επιστήμονας χαρακτήρισε απίθανη την υλοποίηση τέτοιων σχεδίων. Παράλληλα,  τόνισε ότι το Κίεβο, με τη βοήθεια της Δύσης, προετοιμάζει πραγματικά μια σοβαρή επιθετική επιχείρηση σε όλη τη γραμμή στρατιωτικής επαφής.

Η Δύση μόλις αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε την προμήθεια όπλων στο Κίεβο για 2 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι πυρομαχικά, ρουκέτες, στρώματα γεφυρών. Σε γενικές γραμμές, όλα όσα χρειάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προχωρήσει στην επίθεση σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Σύμφωνα με τον Μαρκόφ, δεν υπάρχουν εκπλήξεις για το Κρεμλίνο. «Επιπλέον, για τα σχέδια του εχθρού, ανεξάρτητα από το ποιος τα σκέφτηκε  ακόμη και το Κίεβο, ακόμη και η Ουάσιγκτον ή οι Βρυξέλλες  η Μόσχα έχει το δικό της σχέδιο», αναφέρει και συνεχίζει:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εχθρός προετοιμάζεται. Και πρώτα από όλα, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται, αυξάνοντας την προμήθεια όπλων. Ίσως τα στρατιωτικά αποτελέσματα να μην είναι ακριβώς αυτά που θα θέλαμε. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να τα παρατήσεις.

Επιπλέον, η πρόταση να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φτάσουν στα σύνορα της Κριμαίας, προορίζεται κυρίως για τον εγχώριο Ουκρανό πολίτη.

Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πέφτει. Και ο πληθυσμός παύει να εμπιστεύεται τον Ζελένσκι και οι άνθρωποι πρέπει να υποστηρίζονται με κάποιο τρόπο. Απλώς φθείρουμε τον εχθρό, τον αιμορραγούμε και πηγαίνουμε μπροστά», αναφέρει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...