Ένοπλες Συρράξεις

"Ρωγμές" στο Κρεμλίνο! Δολοφονία του Πούτιν είναι πιο πιθανή από στρατιωτική ήττα- Οργή στον "εσωτερικό" του κύκλο

Η δολοφονία του Ρώσου Βλάντλεν Τατάρσκι μέσα σε κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη στις 2 Απριλίου, είναι πιθανότατα μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την κλιμάκωση των εσωτερικών συγκρούσεων στη Ρωσία, που περιλαμβάνει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι, ο Tatarsky ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στον ρωσικό φιλοπόλεμο εθνικιστικό χώρο πληροφόρησης, αν και όχι περισσότερο εξέχων από ορισμένους άλλους «προπαγανδιστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, ο θάνατός του σε ένα μπαρ που σχετίζεται με την Βάγκνερ, μπορεί να υποδηλώνει νέες ρωγμές στο Κρεμλίνο και τον εσωτερικό του κύκλο.

Σημειώνεται ότι, ο  ισορροπούσε μεταξύ πίστης στην Βάγκνερ και πίστης στον  Πούτιν. Ωστόσο ,  ο  Βλάντλεν Ταρτάσκι  μοιράστηκε την ιδεολογία και τις δραστηριότητές του με πολλούς άλλους Ρώσους «πολέμαρχους».

Η δολοφονία του  μπορεί να είναι απόδειξη ότι η ανοχή του Πούτιν για αυτούς τους «πολέμαρχους» γενικά εξασθενεί, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι συνέπεια της εγγύτητας του Τατάρσκι με τον Πριγκόζιν.

Ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζέιμς Όλσον, δήλωσε ότι  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να σκοτωθεί για να τερματιστεί ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική The Sun , σημείωσε ότι εάν ο Πούτιν παραμείνει στην εξουσία, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον πόλεμο και επομένως ο δρόμος για το τέλος του είναι η δολοφονία ή η ανατροπή του.

« Όλα δεν πάνε τόσο καλά. Πιστεύω ότι ο Πούτιν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση που δεν θα κερδίσει. Εάν ο Πούτιν παραμείνει στην εξουσία, θα υπάρξει ένας μακρύς πόλεμος γιατί δεν θα τα παρατήσει, αλλά δεν νομίζω ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία.

Πιστεύω ότι θα απομακρυνθεί από την εξουσία ή θα σκοτωθεί. Δεν θα απέκλεια τον φόνο. Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, κάποιοι πατριώτες Ρώσοι να αποφασίσουν ότι πρέπει να απομακρύνουν τον Πούτιν. Και αυτό θα είναι το τέλος του πολέμου», είπε ο πρώην επικεφαλής της CIA.

Ο Όλσον υπενθύμισε ότι, η Ρωσία θα υποστεί κολοσσιαίες απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ξεπερνούν ήδη τις 170.000.

Πιστεύει ότι, υπάρχουν στρατηγοί που αηδιάζουν από αυτή την τραγική απώλεια ζωής και θα γίνουν πιθανή πηγή εξέγερσης εναντίον του Πούτιν. «Και αν το κάνουν, βλέπω τον Πούτιν ως νεκρό. Δεν θα επιβιώσει από αυτό. Νομίζω ότι η απομάκρυνση του Πούτιν είναι πιο πιθανή από μια στρατιωτική ήττα», είπε ο πρώην επικεφαλής της αντικατασκοπείας των ΗΠΑ.

Προειδοποίησε επίσης ότι, όσο ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει στην εξουσία, υπάρχει ακραίος κίνδυνος ο πόλεμος να επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία.

« Αν ο πόλεμος δεν σταματήσει με την απομάκρυνση του Πούτιν, μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί. Γνωρίζουμε ότι, οι περιφερειακές φιλοδοξίες του Πούτιν ήταν να ενισχύσει τον έλεγχό του στην ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης του στόχου της Μολδαβίας. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η Μολδαβία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο», συνόψισε ο Όλσον.

Στις 29 Μαρτίου, ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρο Πεσκόφ, είπε ότι ο «υβριδικός πόλεμος» θα διαρκέσει πολύ , επομένως χρειάζεται η  ενότητα των Ρώσων γύρω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις προοπτικές για το τέλος των εχθροπραξιών και εάν ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας θα μπορούσε να τελειώσει φέτος. Είπε ότι, αυτές οι αξιολογήσεις θα πρέπει να παρέχονται από ειδικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...