Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συνεχίζεται η σφαγή Ουκρανών το Μπαχμούτ-Με βλήματα Krasnopol 152 mm θα “σκοτώσουν” τα Leopard-2A4 οι Ρώσοι

Πάνω από 25 Ουκρανοί συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από τον ρωσικό στρατό κοντά στο Σβιάτοβο, σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων από χθες μέχρι σήμερα, ενώ πηγές αναφέρουν περί Ουκρανών άπειρων νεοσυλλέκτων που έχουν γίνει το θήραμα των έμπειρων μισθοφόρων της Wagner, καθώς αναφέρονται σε εκατοντάδες νεκρούς.

 
 

“Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στο Σβιάτοβο ΚΟΝΤΆ ΣΤΟ Μπαχμούτ, ρωσικά άρματα μάχης, με την υποστήριξη πεζικού, εισέβαλαν σε δασική ζώνη, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού".

Σύμφωνα με πηγές του Avia.pro, η επιχείρηση ήταν επιτυχής, αφού τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εξοντώσουν δεκάδες Ουκρανούς άπειρους νεοσυλλέκτους και να  αιχμαλωτίσουν δεκάδες από αυτούς.

Συνελήφθησαν πολλές δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες που κινητοποιήθηκαν, οι οποίοι ήταν άοπλοι και δεν μπόρεσαν να προβάλουν σοβαρή αντίσταση”, αναφέρει η πηγή.

Στο Μπαχμούτ και στις πέριξ αυτού περιοχές, οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν πολλά κομβικά σημεία αναμένοντας την μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση, ενώ εκατοντάδες οπλικά συστήματα μεταφέρονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλα είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει η επίθεση του Κιέβου, ενώ και οι Ρώσοι μεταφέρουν συνεχώς ενισχύσεις και υλικό.   

Με βλήματα Krasnopol 152 mm θέλουν να “σκοτώσουν” τα Leopard-2A4 οι Ρώσοι

Η ρωσική πλευρά ετοιμάζει με εξονυχιστική λεπτομέρεια ετοιμάζουν τρόπους εξουδετέρωσης των γερμανικής κατασκευής  αρμάτων μάχης Leopard-2Α4.

“Αν με κάποιο τρόπο καταφέρουν να φτάσουν στη γραμμή επαφής, τότε εδώ τους περιμένουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, τα κατευθυνόμενα με λέιζερ βλήματα Krasnopol 152 mm, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως αυτή τη στιγμή, είναι ικανά να πετύχουν  κινούμενα αντικείμενα σε απόσταση 25.000 μέτρων με την πρώτη βολή.

Έχουμε επίσης βλήματα 122 mm, τύπου Kitolov-2M, τα οποία έχουν επίσης υψηλή ακρίβεια και τεράστια καταστροφική ισχύ.

Επίσης θα τοποθετήσουμε πυραύλους  LMUR (Ελαφρύς καθοδηγούμενος πύραυλος πολλαπλών χρήσεων), σε μοίρες ελικοπτέρων Mi-28N και Ka-52M, τα οποία θα εξουδετερώσουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης των Ουκρανών.

Επιπλέον, μηχανοκίνητες μονάδες εξοπλίζονται με κατευθυνόμενα όπλα που προκαλούν σημαντικές ζημιές σε άρματα μάχης»,αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Πούτιν ακυρώνει την ηγεμονία των ΗΠΑ

Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μια νέα αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.Ο Ρώσος ηγέτης το ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Οι δραματικές αλλαγές στη διεθνή ζωή μας απαιτούν να προσαρμόσουμε σοβαρά τα βασικά έγγραφα στρατηγικού σχεδιασμού», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η λογική της επικαιροποιημένης Αντίληψης Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσίας αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στη διεθνή σκηνή μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι κύριες διατάξεις της νέας αντίληψης της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας:

► Η Ρωσία δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης, δεν είναι απομονωμένη από αυτήν και δεν έχει εχθρικές προθέσεις.

 ► Η Ρωσία υπολογίζει στο να συνειδητοποιήσει η Δύση τη ματαιότητα της αντιπαράθεσης και να επιστρέψει στην ισότιμη αλληλεπίδραση.

► Η Ρωσία θεωρεί την πορεία των ΗΠΑ ως την κύρια πηγή κινδύνων για την ασφάλειά της και τη διεθνή ειρήνη.
► Προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική θα δοθεί στην αφαίρεση των υπολειμμάτων της κυριαρχίας των ΗΠΑ στον κόσμο.

► Ο Ρωσικός στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκρούσει ή να αποτρέψει επίθεση στην χώρα ή τους συμμάχους της.

Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν συμμετρικές και ασύμμετρες απαντήσεις στις απειλές κατά της Ρωσίας.
► Η Ρωσία προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφάλεια για όλες τις χώρες εξίσου και με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας. Τονίζεται η κυριαρχική ισότητα των κρατών.

► Ιδιαίτερη σημασία έχει η συνολική εμβάθυνση των δεσμών και ο συντονισμός με την Κίνα και την Ινδία.
Πρόκειται πιθανόν για προεόρτια μιας πιθανής παγκόσμιας σύγκρουσης την οποία έχουν προφητέψει πολλοί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ