TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις

Πανικός στην Ουκρανία με το ρωσικό "Όπλο της Κολάσεως"-Τα φλογοβόλα βαράνε τώρα από 10 χλμ μακριά! (Εικόνες)

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε υλικό από την μαχητική εργασία των βαριών φλογοβόλων συστημάτων TOS-1A Solntesepek στην ζώνη των ρωσο-ουκρανικών συρράξεων.

Στον σχολιασμό του βίντεο σημειώνεται πως το σύστημα TOS "καλύπτει τις επιθετικές ενέργειες μηχανοκίνητων μονάδων εφόδου τυφεκιοφόρων με θερμοβαρικούς μη κατευθυνόμενους πυραύλους έναντι εχθρών που κρύβονται σε οχυρά και σε βαθιά καταφύγια."

Παράλληλα, στην ρωσική κοινότητα του Telegram πολλές πηγές έγραψαν για την άφιξη νέων πυραύλων εμβέλειας 10 χιλιομέτρων για τα συστήματα TOS-1A. 

"Βιομηχανία, επιτάχυνε στο τέρμα! Πιστεύουμε σε εσένα!," έγραφε ένα μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να υπενθυμίσουμε πως στις 13 Νοεμβρίου, το ρωσικό κρατικό κανάλι Zvezda TV έδειξε το επόμενο επεισόδιο της εκπομπής Military Acceptance (Στρατιωτικής Αποδοχής), κατά το οποίο ο επικεφαλής μηχανικός της κατασκευάστριας Omsktransmash, Ντένις Πετρόφ, μίλησε αναφορικά με τον νέο εκσυγχρονισμού του Solntesepek, ωστόσο δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια. Ο αρχικός στόχος των Ρώσων ήταν πάντως να αυξήσουν την εμβέλεια πυρός, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Την τότε περίοδο, το TOS-1A ήταν σε θέση να εκτοξεύει πυραύλους σε απόσταση έως 6 χιλιομέτρων. Μία ομοβροντία των 24 πυραύλων, κάθε ένας από τους οποίους ζυγίζει 214 κιλά, καλύπτει περιοχή έως 40 τετραγωνικών μέτρων. Αυτά τα χαρακτηριστικά απόδοσης των βαρέων φλογοβόλων συστημάτων της Μόσχας δημοσιεύτηκαν από το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως στην αρχή του φετινού έτους, το αμερικανικό περιοδικό Forbes αποκάλεσε το TOS-1A Solntesepek "ένα όπλο από την κόλαση", εξηγώντας στους αναγνώστες του πως το βεληνεκές του φτάνει τα 8 χιλιόμετρα. Φαίνεται πως ο Αμερικανός αρθρογράφος της δημοσίευσης, ο David Hambling, έκανε λάθος. Ωστόσο, αυτό το νούμερο ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Μεγαλώνει ο "Πονοκέφαλος" για τους Ουκρανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα, η είδηση της αύξησης εμβέλειας στα 10 χιλιόμετρα χαρακτηρίστηκε "πολύ κακή" από ειδικούς, επειδή έτσι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για ουκρανικές εναέριες αναγνωριστικές ομάδες να ανιχνεύουν τα συστήματα. Ας μην ξεχνάμε πως είναι αυτοκινούμενα, γεγονός που τα επιτρέπει να κινούνται ελεύθερα σχεδόν παντού.

Σύμφωνα με έναν ειδικό, "αφού οι Ρώσοι επιλέγουν θέσεις πυρός κοντά σε δάση, κτήρια ή ρέματα, όπου μπορούν να κρυφτούν από εμάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομοβροντίας τους, οι Ουκρανοί χειριστές δεν έχουν πολύ χρόνο για να ανιχνεύσουν τις συντεταγμένες των TOS-1A. Το πολύ πέντε λεπτά ή ακόμη και δύο με τρία. Τώρα τα πληρώματα των TOS των Ρώσων θα έχουν ακόμη περισσότερο χρόνο να κρυφτούν."

Συμπερασματικά, ο ήδη μεγάλος χαμός που προκαλούν τα ρωσικά φλογοβόλα μπορεί να γίνει ακόμη καταστροφικότερος εάν αληθεύουν οι φήμες περί αύξησης του βεληνεκούς του.

GALLERY

TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
TOS-1A Solntsepek
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...