βρετανικά μαχητικά
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καζάνι που "Βράζει" η Μ. Θάλασσα! Βρετανικά μαχητικά σε απόσταση αναπνοής από την Κριμαία-Στόχος ο ρωσικός στόλος (Εικόνες)

Μία ομάδα δύο βρετανικών μαχητικών και ενός αναγνωριστικού αεροσκάφους τύπους RC135W με αριθμό ταυτοποίησης RRR7224 εθεάθησαν πριν λίγες ώρες σχεδόν 120 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου, σε προσέγγισή τους προς την Κριμαία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα βρετανικό μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon εμφανίστηκε από την συντριβή του αμερικανικού drone τύπου MQ-9 Reaper στην Μαύρη Θάλασσα.

Αναφέρθηκε επίσης πως κατά την διάρκεια της πτήσης, τα βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη απενεργοποίησαν τους αναμεταδότες τους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν αξιόπιστη παρακολούθηση της πορείας των κινήσεών τους. Ωστόσο, η αποστολή αποδείχθηκε αρκετά σύντομη, γεγονός που υποδεικνύει πως ίσως επιτεύχθηκαν οι κατασκοπευτικοί στόχοι των Βρετανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, πηγές εικάζουν πως το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να έχει αποκτήσει δεδομένα σχετικά με την παράταξη ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, τα οποία μελλοντικά ίσως βοηθήσουν τους Ουκρανούς. Το Κίεβο έχει χτυπήσει στο παρελθόν στάσιμα πολεμικά πλοία της Μόσχας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη που λειτουργούν ως drones καμικάζι και καταστρέφουν σκάφη με τα εκρηκτικά τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις για την απογείωση ρωσικών μαχητικών jets, ωστόσο είναι σίγουρο πως οι πορείες των βρετανικών αεροσκαφών ελέγχονταν προσεκτικά από την ρωσική πλευρά.

Εν Όψει Ρωσικών Απειλών

Οι πρόσφατες αυτές βρετανικές προσεγγίσεις μαχητικών ήρθα λίγες μέρες αφότου ένας Ρώσος πολιτικός, ο Αντρέι Γκουρουλιόφ, ο οποίος είναι μέλος της ρωσικής κρατικής Δούμας, εξαπέλυσε σφοδρές απειλές κατά της Βρετανίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο τον κύριο υποκινητή πίσω από το ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε με σιγουριά πως εάν η Μόσχα αφάνιζε από προσώπου γης την Βρετανία τότε οι ένοπλες συρράξεις στην Ουκρανία θα τελειώνουν και ο κόσμος θα ξεκινούσε να ακούει το Ρώσο και Κινέζο πρόεδρο.

"Ανάβουν Φωτιές" οι Βρετανοί με Μπαράζ Προκλήσεων

Για πολλούς πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές ανά τον κόσμο, οι Βρετανοί πράγματι διαδραματίζουν καίριο ρόλο στον πόλεμο. Η μυστική τους υπηρεσία δημοσιοποιεί συχνά δεδομένα για τον ρωσικό στρατό, τις εξελίξεις του πολέμου κλπ. Η κίνηση των βρετανικών μαχητικών αποτέλεσε μία ακόμη προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών, τα δεδομένα της οποίας ίσως προκαλέσουν ζημία στους Ρώσους.

Και όλα για αυτά εξυπηρετούν τον απώτερο σκοπό της Μεγάλης Βρετανίας: τον περιορισμό της ρωσικής απειλής, μίας απειλής που οι Βρετανοί βιώνουν έντονα. Η ρωσική ρητορική έχει προκαλέσει τρόμο στο Λονδίνο, αφού επίσημοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν μιλήσει ουκ ολίγες φορές για την εξαφάνισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Άγγλοι όμως δεν σταματούν στις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις. Αύξησαν την ένταση ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση ίδρυσης στρατιωτικής βάσης στην Νορβηγία. Η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ρωσία και οι Βρετανοί θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό: θα επανδρώσουν το φρούριο με επίλεκτους κομάντος, οι οποίοι θα εμπλακούν στις σημαντικότερες επιχειρήσεις έναντι των Ρώσων σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης. 

Τώρα, περιμένουμε την απάντηση της Ρωσίας, η οποία πιθανολογούμε πως δεν θα περιορίζεται μόνο σε απειλητικά λόγια.

GALLERY

βρετανικά μαχητικά προσεγγίζουν την Κριμαία
βρετανικά μαχητικά προσεγγίζουν την Κριμαία
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ