Αντρέι Γκουρουλιόφ
Ρωσία

Αγανακτισμένος Ρώσος πολιτικός: Αν αφανίσουμε την Βρετανία θα τελειώσουν όλα! Αυτή υποκινεί τον πόλεμο! (Βίντεο)

Ο Αντρέι Γκουρουλιόφ, Ρώσος πολιτικός και μέλος της κρατικής Δούμας της χώρας, πρόσφατα πρότεινε τον αφανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από την γη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Βρετανία είναι ο "κύριος υποκινητής" του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Τα λόγια δημοσιεύθηκαν ως μέρος ενός τηλεοπτικού αποσπάσματος στο Twitter με αγγλικούς υπότιτλους από τον Anton Gerashchenko, σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσοχή, Μεγάλη Βρετανία! Ρώσοι προπαγανδιστές βλέπουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως τον 'κύριο υποκινητή' και θέλουν να τελειώσουν τον πόλεμο 'προκαλώντας την οριστική συντριβή της Βρετανίας'" έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός την Πέμπτη, όπου και μοιράστηκε μέρος του τηλεοπτικού αποσπάσματος που έδειχνε τον Γκουρουλιόφ. Να σημειώσουμε πως ο Ρώσος αποτελεί και πρώην στρατιωτικός ηγέτης του στρατού της χώρας.

Ο Γκουρουλιόφ μιλά συχνά τόσο "ωμά" αναφορικά με τον πόλεμο, εκφράζοντας δημόσια κριτική για τους συμμάχους των Ουκρανών. Πρόσφατα πιθανολόγησε πως η μάχη δεν θα τελειώσει πριν το 2027.

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε την Βρετανία, να την αφανίσουμε από προσώπου γης. Και στην πραγματικότητα, μετά από αυτό, όλα θα τελειώσουν. Θα τελειώσουν επειδή η Βρετανία είναι ο κύριος μπ@στ... Και οι ΗΠΑ φυσικά," δήλωσε ο Γκουρουλιόφ στο απόσπασμα που δημοσίευσε ο Gerashchenko.

Ο πρώην Ρώσος διοικητής συνέχισε, "Ο κύριος υποκινητής εδώ στην Ευρώπη είναι η Βρετανία. Προκαλώντας την τελική συντριβή της Βρετανίας, ουσιαστικά όλος ο πόλεμος θα τελειώσει. Και μετά θα ξεκινήσουν να ακούν τι λέει ο πρόεδρός μας. Κατευθείαν, τόσο απλά. Θα ξεκινήσουν να ακούν και τι λέει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας. Αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και αυτό θα είναι πιθανότατα το πως θα τελειώσει η κατάσταση."

Η Συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα στην Μόσχα, δείχνοντας την ενότητα Ρωσίας-Κίνας εν όψει της δυτικής πίεσης. Οι ηγέτες συμφώνησαν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους να συνεργαστούν σε έναν αριθμό επιχειρηματικών και οικονομικών μετώπων.

Παράλληλα, οι μάχες που δίνουν Ρώσοι και Ουκρανοί έχουν επεκταθεί σε σημαντικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, της Οδησσού και της Χερσώνας. Πιο πρόσφατα, οι συρράξεις εντάθηκαν στο Μπαχμούτ της περιοχής του Ντονιέτσκ, μία πόλη που αποτελεί επίκεντρο των ρωσικών στόχων εδώ και ολόκληρους μήνες. Βέβαια οι παραστρατιωτικές μονάδες της ιδιωτικής Βάγκνερ έχουν συναντήσει ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς μαχητές.

GALLERY

Αντρέι Γκουρουλιόφ
Αντρέι Γκουρουλιόφ
Αντρέι Γκουρουλιόφ
Αντρέι Γκουρουλιόφ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ