Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας! Δημοσίευμα αποκαλύπτει με ποιον τρόπο η Κίνα εξοπλίζει με χιλιάδες drones την Ρωσία (Βίντεο)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή κυρίως τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Αιτία οι έντονες συστάσεις της Ουάσιγκτον προς το Πεκίνο, να μην προβεί σε παροχή στρατιωτικής  βοήθειας-υποστήριξης προς την Μόσχα, διαφορετικά  προειδοποίησε ότι αυτή η ενέργεια θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την Κίνα, με την τελευταία να απαντάει σε σκληρή γλώσσα στα παραπάνω, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για παροχή ή μη στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ρώσους.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν πληροφορίες που ήθελαν τον Πούτιν να ζητάει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα, χωρίς ωστόσο αυτή να φαίνεται ότι ανταποκρίνεται.

Ωστόσο σύμφωνα με  έγκριτο Βουλγαρικό ΜΜΕ σε σχετικό άρθρο του, αναδεικνύεται τρόπος με τον οποίο η Κίνα εφοδιάζει με drones την Ρωσία, αναφέροντας σχετικά:

"Μοιάζει με πολύ συνηθισμένες ειδήσεις, αλλά στην πραγματικότητα, σχετίζεται άμεσα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι πριν από λίγες μέρες, Ρώσοι χρήστες από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν μπορούσαν να αγοράσουν πολιτικά drones DJI ή Autel. Από χθες, 2 Μαρτίου, αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον"

Διευκρινίζεται ότι μέχρι την 1η Μαρτίου, οι Ρώσοι πολίτες δεν μπορούσαν να αγοράσουν πολιτικά drones online από το ηλεκτρονικό κατάστημα Alibaba, αφού εάν η προσπάθεια σύνδεσης  γινόταν από Ρωσικό έδαφος, ο ιστότοπος διέκοπτε την σύνδεση αυτόματα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος  Κινεζική κατασκευάστρια  εταιρεία των εν λόγω drone απαγόρευε την πώλησή του στους Ρώσους πολίτες διαδυκτιακά.

Ωστόσο αργά το βράδυ της 2ας Μαρτίου, οι περιορισμοί που αφορούσαν την αγορά των εν λόγω drones από τους Ρώσους έχουν εξαλειφθεί.

Γιατί είναι σημαντικό;

Με καθαρά στρατιωτικούς όρους, η πρόσβαση αγοράς των εν λόγω drones από τις 2 Μαρτίου και μετά από τους Ρώσους, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την αγορά εκατοντάδων drones για τον ρωσικό στρατό.

Μόλις φτάσουν στη Ρωσία, τα drones DJI ή Autel θα τροποποιηθούν εκ νέου για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τα συγκεκριμένα  drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρεις τρόπους από τις Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις στον πόλεμο  στην Ουκρανία , για αναγνώριση, για στόχευση του πυροβολικού κατά εχθρικών στόχων  ή ως drones  καμικάζι.

Για τον πρώτο και δεύτερο τρόπους χρήσης,  θα λέγαμε ότι τα drones είναι έτοιμα, αφού η  DJI ή η Autel, μέσω των συστημάτων GPS που είναι ενσωματωμένα σε αυτά, μπορούν να παρέχουν με ακρίβεια τις γεωγραφικές θέσεις του εχθρικού επίγειου στρατιωτικού εξοπλισμού ή στρατιωτικών μονάδων.

Μόλις το σήμα επιστραφεί στον χειριστή, μπορεί να το τροφοδοτήσει στο σύστημα ελέγχου πυρός μιας μονάδας πυροβολικού. Με αυτόν τον τρόπο, το βλήμα λαμβάνει πολύ πιο ακριβείς συντεταγμένες του στόχου.

Ο τρίτος τρόπος είναι ήδη πολύ γνωστός μεταξύ μας, το κοινό, παρακολουθώντας βίντεο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τοποθετείται φορτίο στο σώμα ή κάτω από αυτό , ανάλογα με το μοντέλο του drone.

Ακολουθεί η εκτόξευση  του drone και όταν εντοπιστεί ένας εχθρικός στόχος μια ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης και ταχύτητας οδηγεί σε σύγκρουση με το οπλικό σύστημα και προκαλώντας έκρηξη.

Η Κίνα δεν τηρεί ουδετερότητα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η λεγόμενη κινεζική ουδετερότητα απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία διαψεύδεται πλέον , αφού δείχνει ότι παρά την έλλειψη προμηθειών μεγάλων όπλων και φονικών συστημάτων, το Πεκίνο εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Ρωσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα drones DJI σε μια στρατιωτική εφαρμογή είναι επικίνδυνα όπλα. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ρώσοι δεν αγοράζουν τόσο φθηνά drones, αλλά επενδύουν 12.000 ευρώ το καθένα για πολύ καλύτερης ποιότητας, πολύ πιο ανθεκτικά και μεγαλύτερης εμβέλειας drones DJI.

Το μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους Matrice-30T αγοράζεται συχνότερα από τους Ρώσους.

Αυτό το drone είναι εξοπλισμένο με λογισμικό AeroScope που επιτρέπει στον χειριστή του να παρακολουθεί εχθρικά drones. Αυτό το λογισμικό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς μπορεί να παρακολουθεί την τροχιά ενός εχθρικού drone έως και 50 km, κάτι που είναι ιδιαίτερα επαρκές για τις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά τα παραπάνω  αναμένεται ότι τους επόμενους μήνες θα φτάσουν αναφορές από την Ουκρανία για αυξανόμενη χρήση drones από πλευράς των Ρώσων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ