Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εκεί που πονάει περισσότερο! Η Ρωσία με «στρατιωτικά μπαλόνια» εξαντλεί την Ουκρανική αεράμυνα – ''Σμπαράλια'' συνεργείο επισκευής αρμάτων μάχης στο Χάρκοβο

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι τα χτυπήματα στην οπίσθια στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας, μπορεί να επηρεάσουν τον αριθμό του ετοιμοπόλεμου εξοπλισμού που μπορεί να αναπτύξει στο μέτωπο, μειώνοντας έτσι τις μαχητικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε ένα ουκρανικό συνεργείο επισκευής αρμάτων μάχης στο Χάρκοβο, με πυραυλικό πλήγμα που πραγματοποίησε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία. 

Ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην πόλη Χάρκοβο, το εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε.

Η απενεργοποίηση της στρατιωτικής υποδομής, είναι το νούμερο ένα καθήκον για τις Ρωσικές δυνάμεις.. Η Ουκρανία δεν μπορεί να παράγει εξοπλισμό τώρα, αλλά προσπαθεί να τον επισκευάσει και να τον αποκαταστήσει σε επιχειρήσεις επισκευής. Το εργοστάσιο Malyshev και οι κοντινές περιοχές στο Χάρκοβο, έχουν επανειλημμένα δεχτεί ρωσικές επιθέσεις από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ουκρανικές εγκαταστάσεις επισκευής κατά μήκος της πρώτης γραμμής

Οι Ουκρανοί λειτουργούν συνεργεία επισκευής κοντά στα πεδία του πολέμου, όπου ακόμη και τα ρωσικά άρματα μάχης που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις επισκευάζονται για να επανατοποθετηθούν εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι Ουκρανοί κέρδισαν αυτά τα άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα ως τρόπαια επιτυχιών στο πεδίο της μάχης, αφού απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χάρκοβο, το οποίο ήταν η πηγή μερικών από τα πιο προηγμένα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που κατέλαβαν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με έγκριτο μέσο ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής βόρειας αντεπίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο, η 4η ταξιαρχία αρμάτων μάχης της Ουκρανίας που αποτελείται από T-72 και T-64 φέρεται να καταστράφηκε κατά το ήμισυ.

Σύμφωνα με αναφορές, κάποιο από το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά τα συνεργεία επισκευής είναι εθελοντές μηχανικοί που συνήθιζαν να επισκευάζουν αυτοκίνητα, φορτηγά, σιδηρόδρομους και λεωφορεία πριν από τον πόλεμο, αλλά τώρα διαλύουν τα ρωσικά άρματα μάχης T-72, ακόμη και τα οχήματα που παρέχονται από τη Δύση, όπως το αμερικανικό κατασκευασμένο όχημα με προστασία από νάρκες για προστασία από ενέδρα (MRAP).

Η Ρωσία εκτοξεύει «στρατιωτικά μπαλόνια» 

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι, η κίνηση έχει στόχο να κουράσει την ουκρανική αεράμυνα. Η Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε  ότι, τα ρωσικά στρατεύματα έστειλαν μπαλόνια με γωνιακούς ανακλαστήρες και αερομεταφερόμενο όχημα αναγνώρισης, τα οποία καταρρίφθηκαν και τα δύο από τον ουκρανικό στρατό. 

Σε μια εποχή που ο κόσμος βλέπει μια έκρηξη στη «διαμάχη των μπαλονιών», με τις αντίπαλες πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη, μπορεί  οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας που αποδεικνύονται  να είναι οι πιο συνεπείς καθώς έρχονται εν μέσω μιας νέας επίθεσης, που εξαπέλυσε η Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Yuriy Ignat, πρότεινε ότι αυτά τα αερόστατα που είναι εξοπλισμένα με ανακλαστήρες προορίζονται να καταστρέψουν την αεράμυνα της Ουκρανίας. 

Γιατί η Ρωσία στέλνει μπαλόνια στην Ουκρανία;

Τα μπαλόνια πιστεύεται ότι έχουν ανακλαστήρες ραντάρ, οι οποίοι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αύξησης της ορατότητας. Ο γωνιακός ανακλαστήρας είναι μια παθητική συσκευή που αντανακλά απευθείας τα ραδιοκύματα πίσω προς την πηγή εκπομπής, καθιστώντας τον ένα πολύτιμο εργαλείο για τη βαθμονόμηση συστημάτων ραντάρ.

Ο σκοπός αυτών των γωνιακών ανακλαστών, εδώ φαίνεται να είναι να εξαπατήσουν τους πλησιέστερους κατευθυνόμενους από ραντάρ πυραύλους.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει γωνιακούς ανακλαστήρες ραντάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Τον Αύγουστο του 2022, η Μόσχα ανέπτυξε μια σειρά από πυραμιδικούς ανακλαστήρες ραντάρ στο νερό στα δυτικά της γέφυρας Antonivsky και κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα για να μπερδέψει τους Ουκρανούς.

«Όποιος εντόπισε οπτικά το ρωσικό μπαλόνι πιθανότατα θα το αναφέρει στις αρχές. Η ουκρανική αεροπορία θα πρέπει να ενεργοποιήσει το ραντάρ αεράμυνας, για να αναγνωρίσει θετικά το ιπτάμενο αντικείμενο ως μπαλόνι. Ένα ραντάρ πιθανότατα θα συλληφθεί αμέσως από ένα ρωσικό μαχητικό, που θα περιπολεί από πάνω. Στη συνέχεια, ο πιλότος θα εκτόξευε ένα Kh-31P στην πηγή ακτινοβολίας. Έτσι, η Ρωσία πιθανότατα δολώνει τα ουκρανικά ραντάρ με μπαλόνια εξοπλισμένα με γωνιακούς ανακλαστήρες», αναφέρει.

Επίσης, μια μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε επίσης, να εξαλείψει τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Το αερόστατο εξοπλισμένο με γωνιακούς ανακλαστήρες σίγουρα θα βοηθούσε σε αυτό.

Το πιο σημαντικό, η εκτεταμένη χρήση μπαλονιών (εάν υπάρξει) θα μπορούσε επίσης, να θέσει σε κίνδυνο τα ραντάρ και τις αεράμυνες, οδηγώντας σε πολύ μεγαλύτερες τακτικές δυσκολίες για τον αμυνόμενο Ουκρανικό Στρατό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ