Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ουκρανών στα Leopard 2 στη Γερμανία-Που και πότε θα επιτεθούν

Σύμφωνα με άρθρο Ουκρανικού ΜΜΕ,  η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού για τη λειτουργία αρμάτων μάχης Leopard 2 ξεκίνησε στη Γερμανία, αναφέροντας :

"Ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ξεκίνησε εκπαίδευση στη διαχείριση αρμάτων μάχης Leopard 2 στη Γερμανία.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί κυρίως στη σχολή στρατευμάτων αρμάτων μάχης στο Münster της Κάτω Σαξονίας. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, προκειμένου να συγχρονιστεί στρατιωτική εκπαίδευση  με την μεταφορά τανκ, είπε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που η Γερμανία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει στη διαχείριση των αρμάτων μάχης Leopard 2 δεν έχει αναφερθεί.

Ο υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ανακοίνωσε την έναρξη εκπαίδευσης για τα ουκρανικά πληρώματα σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο. 

Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους συνεργάτες μας και σύντομα θα υπάρξει απόφαση  για ανταλλακτικά για το Leopard, την επισκευή, τη συντήρησή τους κ.λπ.», πρόσθεσε ο Ρέζνικοφ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία χρειάζεται από 500 έως 700 άρματα μάχης για να απελευθερώσει όλα τα εδάφη.

Αυτό δήλωσε ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών , Fedor Venislavsky, σε συνέντευξή του στην Bild.

Σύμφωνα με τον Venislavsky, , εκείνα τα άρματα μάχης που υπόσχεται η Δύση ,το πολύ 143 μονάδες ,δεν θα είναι αρκετά για την πλήρη απελευθέρωση των εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Όπως έγραψε ο Strana, στις 9 Φεβρουαρίου, προσωπικό του Ουκρανικού  στρατού έφτασε στο Βέλγιο για να μάθει πώς να ελέγχει υποβρύχια drones. 

Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter η υπουργός Άμυνας του Βελγίου Λουντιβίν Ντεντόντερ.

"Σήμερα καλωσορίζουμε Ουκρανούς στρατιώτες στο Βέλγιο ως μέρος της αποστολής EUMAM (European Union Military Assistance Mission Ukraine - Ed. ). Θα εκπαιδευτούν σε υποβρύχια συστήματα που παρέχει το Βέλγιο στην Ουκρανία. Τους εξέφρασα τη βαθιά υποστήριξή μου και χειροκρότησα το θάρρος τους  σχεδόν ένα χρόνο πολέμου», έγραψε ο αξιωματούχος.

 

Γράψαμε επίσης ότι προσωπικό του  Ουκρανικού στρατού  ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο για εκπαίδευση στη χρήση του τεθωρακισμένου αυτοκινούμενου πυροβολικού AS90. Το AS90 είναι ένα θωρακισμένο αυτοκινούμενο όπλο που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να δωρίσει στην Ουκρανία ως μέρος ενός άλλου πακέτου βοήθειας.

Και στις αρχές του έτους, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι περισσότερα από 20.000 στρατιωτικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκπαιδεύονται  στο εξωτερικό. Η εκπαίδευση των στελεχών του ουκρανικού στρατού πραγματοποιείται στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, καθώς και από αμερικανικές δυνάμεις στη Γερμανία."

 

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην επικείμενη συγκρότηση 8 νέων Ταξιαρχιών (Μηχανοκίνητων-Τεθωρακισμένων) του Ουκρανικού στρατού συνολικής δύναμης περίπου 20000 ανδρών, με δυτικά άρματα-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενα πυροβόλα, με πιθανότερο σκοπό την διεξαγωγή μείζονας επιθετικής ενέργειας στην κατεύθυνση Χερσώνας-Κριμαίας, με σκοπό την απελευθέρωση της τελαυταίας.

Αυτή εκτιμούμε ότι θα πραγματοποιηθεί από  τέλη Μαρτίου έως 15 Απριλίου το αργότερο. 

Ωστόσο το γεγονός της πολυτυπίας των παραπάνω οπλικών συστημάτων και μέσων, της πρόσφατης ταχύριθμης εκπαίδευσης των  Ουκρανικών πληρωμάτων  σε αυτά και του γεγονότος των προβλημάτων συντήρησης και επισκευών τους, αναμένουμε να έχει ως αποτέλεσμα την σχετικά  μειωμένη απόδοσή τους στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο επειδή οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι ουσιαστικά η Κριμαία είναι η μόνη περιοχή όπου μπορεί ο Ουκρανικός στρατός να εκδηλώσει επιθετική ενέργεια μείζονος κλίμακας, έχουν προβεί στην δημιουργία διαδοχικών γραμμών αμύνης με μόνιμα και ημιμόνιμα έργα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να κωλύσει η  χερσαία επίθεση των Ουκρανών από την κατεύθυνση του Χερσώνα.

Εκτίμησή μας είναι πως μόνο σε περίπτωση διπλής ενέργειας, αποβατικής και χερσαίας από τους Ουκρανούς υπάρχει περίπτωση καταγραφής κάποιων νικών τους σε τοπικό περιορισμένο επίπεδο όμως, οι οποίες δεν θα έχουν ωστόσο την δυναμική να οδηγήσουν στην απελευθέρωση της Κριμαίας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...