Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αλλάζει το σκηνικό του πολέμου στην Ουκρανία- Ετοιμάζει επίθεση το Κίεβο με 8 νέες Ταξιαρχίες και νέα drones

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με μεγάλη ένταση, αγριότητα και πολλαπλές απώλειες μεταξύ των εμπολέμων, ενώ σε 12 ημέρες θα κλείσει ένας χρόνος από την έναρξή του, μια εξέλιξη μη αναμενόμενη από το σύνολο των Διεθνών ΜΜΕ.

Πρίν από λίγες ημέρες είχαμε το χτύπημα με Ρωσικό μη επανδρωμένο σκάφος USV σε γέφυρα έξω από την Οδησό, γεγονός που από ότι φαίνεται προκάλεσε μια περίπου ανάλογη απάντηση από πλευράς Ουκρανών.

Σύμφωνα με  Ρωσικό ΜΜΕ "Τζετ drones Kamikaze εντοπίστηκαν στην Ουκρανία για πρώτη φορά", το οποίο στην συνέχεια αναφέρει:

Οι Ουκρανοί  χρησιμοποιούν για πρώτη φορά drones καμικάζι τέτοιου τύπου 

"Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αποκάλυψε έναν νέο τύπο drone που φέρεται να χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι μιλάμε για χρήση τζετ drones, τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με συμβατικό κινητήρα, ωστόσο λόγω της μεγάλης τους μάζας  υποδηλώνεtai  ότι τα drones φέρουν ένα μεγάλο οπλικό φορτίο .

Στα καρέ βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι ο εκτοξευτής για τα νέα drones είναι τοποθετημένος στο πλαίσιο ενός συμβατικού βαν. Ο τύπος του drone παραμένει άγνωστος, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σχεδιασμός των drones θυμίζει αρκετά UAV ιρανικής κατασκευής.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες δηλώσεις σχετικά με τη χρήση τέτοιων drones στο έδαφος της Ουκρανίας, ωστόσο, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναπτύσσουν όντως drones ικανά να μεταφέρουν μεγάλες εκρηκτικές γομώσεις για να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές."

Στην Ουκρανία συγκροτούνται 8 ταξιαρχίες εφόδου

"Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 20 χιλιάδες Ουκρανοί και ξένοι υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στις νέες ταξιαρχίες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Στο πλαίσιο της έναρξης του σχηματισμού στην Ουκρανία 8 ειδικών ταξιαρχιών επίθεσης, έγινε γνωστό ότι πάνω από 20 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες και αλλοδαποί είχαν ήδη υποβάλει αιτήσεις για συμμετοχή σε αυτές . Ένας τόσο μεγάλος αριθμός αιτήσεων που υποβλήθηκαν υποδηλώνει τις προθέσεις του Κιέβου να σχηματίσει μια αρκετά μεγάλη δύναμη κρούσης, γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρή ανησυχία.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές , σχεδιάζεται να σχηματιστούν συνολικά 8 ταξιαρχίες εθελοντών, οι οποίες υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές και ειδικές επιχειρήσεις. Ο ακριβής αριθμός των προσληφθέντων στρατιωτικών και εθελοντών δεν είναι γνωστός, ωστόσο, είναι γνωστό ότι από τις περισσότερες από 20 χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν, σχεδιάζεται να γίνει ειδική επιλογή.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η συγκρότηση μονάδων επίθεσης που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ανησυχία, ειδικά στο πλαίσιο της παροχής της Δύσης στην Ουκρανία με σύγχρονα όπλα, καθώς και  σε φήμες  για  προαναγγελθείσα επίθεση.

Οι περισσότεροι από τους στρατολογημένους εθελοντές δεν έχουν εμπειρία και είναι πιθανό οι μονάδες που σχηματίστηκαν να είναι αναποτελεσματικές, ωστόσο, μιλάμε για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό στρατευμάτων."

Οι λόγοι πιθανής Ουκρανικής επίθεσης στην Κριμαία  και  τα αποτελέσματα της

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ  είναι γνωστό ότι προβαίνουν  τώρα σε  μια από τις «πιο τολμηρές κινήσεις» τους, δηλαδή να προμηθεύσουν με κατάλληλα οπλικά συστήματα και μέσα την Ουκρανία, έτσι ώστε η τελευταία να επιτεθεί κατά των Ρωσικών δυνάμεων της Κριμαίας, με σκοπό την ανακατάληψή της από το 2014.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω η εκτίμησή μας είναι ότι οι λόγοι για τους οποίους ΗΠΑ-Ουκρανία επιθυμούν να επιτεθούν στην Κριμαία, είναι οι εξής:

1. Είναι πρωταρχικής σημασίας η "ελάφρυνση του μετώπου στο Ντονμπάς,  μετά την κατάληψη από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις του Soledar και την  κίνηση τους προς το Kramatorsk και το Slavyansk.

Κοινώς αντιλαμβάνονται Ουάσιγκτον και Κίεβο ότι ο αγώνας στην Ανατολική Ουκρανία δεν πρόκειται να έχει αίσια έκβαση αφού η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της εκεί.

Συνεπώς αντί να ρίξουν τον όγκο των εφεδρικών τους δυνάμεων σε μια απελπισμένη και καταδικασμένη μάχη, είναι προτιμότερο να τον κατευθύνουν προς την Κριμαία, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι μεγαλύτερες.

2. Για λόγους ηθικού του Ουκρανικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας  στο εσωτερικό αλλά και για τις σύμμαχες χώρες, είναι δέον όπως μετά την κατάληψη του Χερσώνα επιχειρηθεί  και η κατάληψη της Κριμαίας, η οποία εφόσον ευοδωθεί θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την έκβαση του πολέμου.

3. Τέλος επιθυμούν να προλάβουν μια νέα Ρωσική επίθεση είτε προς Σούμι-Χάρκοβο, είτε προς Κίεβο, από τους Ρώσους, αφαιρώντας έτσι την προτοβουλία των κινήσεων από αυτούς.

Για τους παραπάνω λόγους οι Ουκρανοί προβαίνουν στις δημιουργία νέων Ταξιαρχιών με βάση τα Δυτικά οπλικά συστήματα και μέσα.

Ωστόσο επειδή οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι ουσιαστικά η Κριμαία είναι η μόνη περιοχή όπου μπορεί ο Ουκρανικός στρατός να εκδηλώσει επιθετική ενέργεια μείζονος κλίμακας, έχουν προβεί στην δημιουργία διαδοχικών γραμμών αμύνης με μόνιμα και ημιμόνιμα έργα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να κωλύσει η  χερσαία επίθεση των Ουκρανών από την κατεύθυνση του Χερσώνα.

Εκτίμησή μας είναι πως μόνο σε περίπτωση διπλής ενέργειας, αποβατικής και χερσαίας από τους Ουκρανούς υπάρχει περίπτωση καταγραφής κάποιων νικών τους σε τοπικό περιορισμένο επίπεδο όμως, οι οποίες δεν θα έχουν ωστόσο την δυναμική να οδηγήσουν στην απελευθέρωση της Κριμαίας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...