Ένοπλες Συρράξεις

Άσκηση “Northern Strike 23”: Ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται για άμεση σύγκρουση με την Ρωσία; 500.000 Ρώσοι στρατιώτες θα επιτεθούν στην Ουκρανία

Η ρωσική ηγεσία έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Αρκτικής, τόσο της οικονομικής ανάπτυξης όσο και της στρατιωτικής παρουσίας της, και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο την Αρκτική ως περιοχή για να εξασκήσει τις δεξιότητές του και να προετοιμαστεί για απρόοπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ, πραγματοποίησε ασκήσεις σε κρύο καιρό λόγω της πιθανότητας η Αρκτική να γίνει το επίκεντρο των εχθροπραξιών, μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στο μέλλον.

Οι 10ήμερες στρατιωτικές ασκήσεις “Northern Strike 23” στο Camp Grayling στο Μίσιγκαν, έρχονται καθώς η εισβολή του  Πούτιν στην Ουκρανία έχει αυξήσει την πιθανότητα, οι υψηλές εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης να επεκταθούν στην περιοχή της Αρκτικής.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον χώρο των ασκήσεων, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 20 και 29 Ιανουαρίου, ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Dan Hokanson, αρχηγός του Γραφείου της Εθνικής Φρουράς, παρακολούθησε μια πρακτική εκτόξευσης του οβιδοφόρου M777, ενός από τα όπλα του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το πυροβολικό πεδίου ήταν το επίκεντρο των ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχαν στρατεύματα από τη Λετονία, ένα κράτος της Βαλτικής που επίσης, παρακολουθεί στενά την απειλή που θέτει η Ρωσία.

Ο Malte Humpert, ανώτερος συνεργάτης και ιδρυτής του "The Arctic Institute", δήλωσε ότι οι ασκήσεις των αμερικανικών στρατιωτικών εφεδρικών δυνάμεων "συμβολίζουν ότι, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν πραγματικά όλο και μεγαλύτερη πρόοδο" όσον αφορά την περιοχή της Αρκτικής.
«Δεν προετοιμάζεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι απλώς ένα ακόμη βήμα, που δείχνει ότι οι ΗΠΑ κατανοούν ότι η Ρωσία είναι ένα εχθρικό έθνος και ότι αυτή η εχθρότητα μπορεί ενδεχομένως, να επεκταθεί στην Αρκτική, η οποία πάντα θεωρούνταν περιοχή εξαιρετικότητας». ανέφερε.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ όπως η Νορβηγία και πιθανά νέα μέλη της συμμαχίας, η Σουηδία και η Φινλανδία, θα βασίζονταν στην υποστήριξη των ΗΠΑ εάν υπήρχε μια αντιπαράθεση στην περιοχή.

Παρόλο που επικεντρώνεται στον ανεφοδιασμό της πολεμικής της προσπάθειας, η Ρωσία συνέχισε να επεκτείνει τις στρατιωτικές της βάσεις στην Αρκτική τον περασμένο χρόνο, βελτιώνοντας παράλληλα τις βάσεις ραντάρ και τους αεροδιάδρομους στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) ανέφερε σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ότι, η χρήση υβριδικών τακτικών από τη Μόσχα στην Αρκτική, «φαίνεται να αυξάνεται τόσο σε συχνότητα όσο και σε σοβαρότητα».

Αυτό περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι, η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι βρισκόταν πίσω από τη δολιοφθορά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και των υποθαλάσσιων καλωδίων, στην Αρκτική και κοντά στην Αρκτική.

Η ημερομηνία είναι γνωστή

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ, προειδοποίησε ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα επίθεση που θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου, την πρώτη επέτειο της εισβολής.

Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει προετοιμάσει χιλιάδες στρατιώτες και θα μπορούσε να «επιχειρήσει» να τιμήσει την επέτειο από την έναρξη του πολέμου. Η νέα επίθεση εκείνη την ημέρα θα σηματοδοτούσε επίσης, τη ρωσική γιορτή των υπερασπιστών της πατρίδας, 23 Φεβρουαρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στον ρωσικό στρατό. Ο Ρέζνικοφ είπε ότι, η Μόσχα έχει κινητοποιήσει περίπου 500.000 στρατιώτες για μια πιθανή επίθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο  Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση περίπου 300.000 εφέδρων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι η κινητοποίηση είναι απαραίτητη για τη «διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας» της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Reznikov προτείνει ότι, ο πραγματικός αριθμός που κινητοποιήθηκε θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος.

Παρά τις σφοδρές μάχες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, ο πόλεμος έφτασε σε ένα είδος αδιεξόδου τους τελευταίους μήνες, από τότε δηλαδή που η Ουκρανία απελευθέρωσε τη νότια πόλη Χερσώνα. Με εξαίρεση την κατάληψη της ουκρανικής πόλης Σολεντάρ από τη Ρωσία, καμία πλευρά δεν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

 Αλλά μια ρωσική εαρινή επίθεση, όπως και μια ουκρανική αντεπίθεση, θεωρείται από καιρό πιθανή. Το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο ασφάλειας και άμυνας, το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Μόσχα μπορεί να «λάβει αποφασιστική δράση» και να εξαπολύσει «μεγάλη επίθεση» στα ανατολικά της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...