Ρωσία

Η Ρωσία θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή όπλων της φέτος, προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ

Η προμήθεια όλων των τύπων όπλων στις ρωσικές δυνάμεις θα αυξηθεί σημαντικά φέτος, κάτι που θα βοηθήσει τους στρατιώτες να επιφέρουν «μια συντριπτική ήττα» στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας λαμβάνουν τακτικά νέες παραδόσεις αρκετών τύπων πυραύλων. Η παράδοση όλων των τύπων όπλων θα αυξηθεί σημαντικά το 2023», έγραψε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιβλέπει μια κυβερνητική επιτροπή για την παραγωγή όπλων του ρωσικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος. 

Δυτικές πρωτεύουσες και ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κρίση πυρομαχικών και άλλων στρατιωτικών υλικών αφού έχει εκτοξεύσει εκατομμύρια οβίδες και χιλιάδες πυραύλους από την αρχή του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε, ωστόσο, ότι τα στρατεύματα της Μόσχας εξακολουθούν να διαθέτουν αρκετούς πόρους για να συνεχίσουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Στην ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες που τον δείχνουν να επισκέπτεται ένα εργοστάσιο όπλων, ο Μεντβέντεφ σημειώνει ότι οι νέες παραδόσεις θα επιτρέψουν στη Ρωσία "να επιφέρει μια συντριπτική ήττα στους Ουκρανούς νεοναζί που έχουν εφοδιαστεί με όπλα" από τα δυτικά κράτη, γράφει το Reuters.

Η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ

 

Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο, αξίας περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά βόμβες μικρής διαμέτρου που εκτοξεύονται από το έδαφος (Ground Launched Small Diameter Bombs - GLSDB), αυτές είναι πτυσσόμενες -πύραυλοι πτέρυγας που αιωρούνται σε στόχους σε απόσταση έως και 150 χιλιομέτρων και μπορούν να εκτοξευθούν με τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων που έχει ήδη λάβει η Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους της.

Αυτό θα συνεπαγόταν σημαντική αύξηση της εμβέλειας 80 χιλιομέτρων των εκτοξευτών πυραύλων HIMARS που έχουν ήδη αλλάξει την πορεία του πολέμου και θα κάλυπτε σχεδόν όλο το ουκρανικό έδαφος που κατέχεται από τα ρωσικά στρατεύματα, εκτός από την Κριμαία, αναγκάζοντας πιθανώς τη Μόσχα να μετακινήσει τις αποθήκες της πυρομαχικών και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων πολύ πιο μακριά από τη γραμμή του μετώπου, πιθανώς ακόμη και απευθείας στο ρωσικό έδαφος.

Όμως η άφιξη των νέων αμερικανικών όπλων δεν θα είναι άμεση και προς το παρόν η Ρωσία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες, η Μόσχα ανακοίνωσε προέλαση των στρατευμάτων της βόρεια και νότια της πόλης Μπαχμούτ, η οποία είναι η κύρια κατεύθυνση αυτής της νέας χειμερινής επίθεσης.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...