Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ευθεία απειλή της Ρωσίας: Τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμος στόχος - Όλεθρος για τα ρωσικά άρματα οι αυτοσχέδιοι πύραυλοι RPG-7 (Βίντεο)

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι, οποιαδήποτε χώρα προσφέρει τα αεροδρόμιά της στην αεροπορία της Ουκρανίας που επιτίθεται σε ρωσικούς στόχους θα θεωρείται ότι έχει εισέλθει στη σύγκρουση.

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος διεθνών συνθηκών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Γεβγκένι Μπουζίνσκι , είπε ότι τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ θα γίνονταν νόμιμος στόχος για τα ρωσικά στρατεύματα εάν λειτουργήσουν ως  βάση ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, αυτό γίνεται νόμιμος στόχος για ήττα. Και μετά αφήστε τους ίδιους τους Αμερικανούς να σκεφτούν πώς πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό, αν θα πάνε στον πόλεμο εξαιτίας αυτού ή θα πουν στους συμμάχους τους: αυτή είναι δική σας υπόθεση, ασχοληθείτε μόνοι σας με τους Ρώσους », είπε.

Η Ουκρανία «χτυπά» ρωσικά άρματα μάχης

Η Ουκρανία έχει πρόσφατα ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την κατασκευή και την προμήθεια drones, δημιουργώντας εργοστάσια και μονάδες κατασκευής drone. Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι, επρόκειτο κυρίως για μονάδες συναρμολόγησης όπου συναρμολογούνται τα πολλαπλά εξαρτήματα UAV, με πολύ μικρή δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση, ωστόσο, ήταν η δημιουργία εξειδικευμένων «μονάδων επίθεσης drone» με τερματικά Starlink εγκατεστημένα σε καθένα από αυτά. Δεν είναι σαφές εάν τα drones είναι συνδεδεμένα με τη δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου.

Η Ουκρανία εξοπλίζει τα εμπορικά διαθέσιμα τετρακόπτερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), με κεφαλές από Rocket Propelled Grenades (RPG) για να χτυπήσει ρωσικούς χερσαίους στόχους.

Είναι ενδιαφέρον ότι, τα χειρίζεται χρησιμοποιώντας συσκευές First-Person View (FPV), οι οποίες περιλαμβάνουν τη σύνδεση μιας οθόνης ελεγκτή drone στα μάτια.

Καταγραφές από τις κάμερες των drones, δείχνουν τα τετρακόπτερα να επιτίθενται σε κινούμενα οχήματα μάχης πεζικού BMP (IFV) από διάφορες γωνίες, με Ρώσους στρατιώτες να διαφεύγουν από το όχημα πριν το drone χτυπήσει ένα από αυτά.

Μια άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε ευρέως, δείχνει έξι τέτοια τετρακόπτερα με πυραύλους PG-7VL του RPG-7 προσαρτημένα κάτω από αυτά.

Εικόνα από την κάμερα ενός τετρακόπτερου,  δείχνει το UAV να κατεβαίνει γρήγορα προς τα κάτω σε ένα κινούμενο BMP από το πίσω μέρος. Η πόρτα που μεταφέρει τους στρατιώτες είναι ανοιχτή και μερικά ρωσικά στρατεύματα επιβαίνουν από πάνω.

Στη συνέχεια φαίνονται να κινούνται και να πυροβολούν εναντίον του UAV καθώς είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά, υποδεικνύοντας ότι έχει εντοπιστεί. Τα πλάνα δείχνουν ότι, το χτύπημα σημειώθηκε ακριβώς πίσω από τον πυργίσκο.

Σημαντικά αποτελεσματικό Hack

Το δέσιμο των πυραύλων Rocket Propelled Grenade-7 (RPG-7), είναι αυτό που το κάνει μοναδικό, καθώς ο εκτοξευτής προορίζεται ειδικά για την εξάλειψη σκληρυμένων στόχων εδάφους. 

Ο γύρος PG-7VL, που προσδιορίζεται χονδρικά, έχει περιγραφεί ως 2,6 κιλών ενός σταδίου High Explosive Anti-Tank (HEAT).

Η καινοτομία γίνεται γρήγορα υποκατάστατο του αμερικανικού Javelin, που χρησιμοποιείται επίσης σε λειτουργία top-attack. Το προφίλ που χρησιμοποιείται, είναι επίσης παρόμοιο με το ρωσικό drone καμικάζι Lancet-3, αν και με περιορισμένη εμβέλεια μόλις πέντε χιλιομέτρων, όπως υποστηρίζουν οι ομάδες του ουκρανικού Telegram.

«Ήδη περισσότερες από δώδεκα μονάδες του εξοπλισμού μας και δώδεκα στρατιώτες χτυπήθηκαν με αυτή τη μέθοδο», είπε ο διαχειριστής μιας ιδιωτικής ομάδας που συνδέεται με τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις.

Η ένταση των χτυπημάτων των συστημάτων HIMARS κατά του LPR αυξήθηκε κατά 300%

Παρά τη δηλωμένη έλλειψη πυρομαχικών για τα αμερικανικά συστήματα HIMARS σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό, η ένταση των χτυπημάτων με αυτά τα όπλα μόνο στο έδαφος του LPR αυξήθηκε κατά 300% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν 21 χτυπήματα στο έδαφος του LPR χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο αριθμός των χτυπημάτων που προκλήθηκαν ήταν μόνο 7, γεγονός που εγείρει ορισμένες αμφιβολίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν έλλειψη πυρομαχικών και εκτοξευτών.

Από τις πληροφορίες που παρείχαν εκπρόσωποι του LPR στο JCCC, στον οικισμό πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα με συστήματα HIMARS και άλλα βαρέα όπλα. . Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν, ενώ ο αυξανόμενος ρυθμός χρήσης του HIMARS MLRS μπορεί να υποδηλώνει ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν και πάλι εντείνει τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ