Ένοπλες Συρράξεις

Ιντλίμπ: 18 φέρεται να σκοτώθηκαν σε νέα επίθεση της HTS κατά του συριακού στρατού

Στις 10 Ιανουαρίου, έως και 18 Σύροι στρατιώτες και μαχητές φέρεται να σκοτώθηκαν κοντά στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια επίθεσης της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Μαχητές της HTS πραγματοποίησαν επιδρομή σε βασική θέση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στα περίχωρα της πόλης Bsartun στην επαρχία του δυτικού Χαλεπίου τις πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η τρομοκρατική ομάδα αναγνώρισε ότι τρεις από τους μαχητές της σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν στην επιδρομή. Ισχυρίστηκε επίσης ότι σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες του SAA. Ωστόσο, φιλοκυβερνητικές ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν ότι μόνο τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Πλάνα από την επίθεση δείχνουν μαχητές του HTS να εισβάλλουν στη θέση του SAA μέσα σε πυκνή ομίχλη και στη συνέχεια να ανοίγουν πυρ εναντίον στρατιωτών και να δέχονται απευθείας χτυπήματα.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1612914348862611464/pu/vid/1280x720/hapx9BJngm6saB_y.mp4

Η επιδρομή στη θέση Bsartun ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων από το HTS με στόχο τον SAA και τους συμμάχους του γύρω από την ευρύτερη Ιντλίμπ.

Οι επιθέσεις, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης έναν αριθμό επιθέσεων με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο, καθώς η Ρωσία εντάθηκε στις προσπάθειες αποκατάστασης των δεσμών μεταξύ της Άγκυρας, η οποία διατηρεί μεγάλη δύναμη στην Ευρύτερη Ιντλίμπ που ελέγχεται από την HTS, και της Δαμασκού, του κύριου εχθρού της τρομοκρατικής ομάδας.

Η HTS προφανώς επιχειρεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ρωσίας παραβιάζοντας την εκεχειρία στην ευρύτερη Ιντλίμπ, η οποία θεσπίστηκε βάσει συμφωνίας με την Τουρκία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια. Ο SAA και οι σύμμαχοί του δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις πρόσφατες προκλήσεις της τρομοκρατικής ομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ