Ένοπλες Συρράξεις

Αποκαλύφθηκαν τα πιο ισχυρά έθνη του κόσμου: Ποια είναι η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο – Πλήρης λίστα

Οι πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο είναι εκείνες που βρίσκονται σταθερά στους τίτλους των ειδησεογραφικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο, κρατώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής απασχολημένους με διάφορα ζητήματα, όπως η οικονομία, η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια.

Η κατάταξη, που δημοσιεύθηκε από το US News and World Report, εξέτασε την επιρροή που έχει κάθε χώρα , καθώς και την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ της.

Η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου - οι Ηνωμένες Πολιτείες

Όπως ήταν αναμενόμενο, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες , τις οποίες ο ιστότοπος US News χαρακτήρισε «την πιο κυρίαρχη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο». Ο ιστότοπος σημείωσε ότι, η πολιτιστική σφραγίδα των ΗΠΑ επεκτείνεται στον κόσμο ανάλογα με τη δύναμή τους και στην κορυφή της βρίσκεται η λαϊκή κουλτούρα που εκφράζεται στη μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

Ωστόσο, ο ιστότοπος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια περίοδο «αναταραχής», συμπεριλαμβανομένων διαδηλώσεων με ρατσιστικά κίνητρα, ειδικά μετά την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ που αναστάτωσε τη χώρα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα 

 Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο είναι επίσης, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό, από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ωστόσο, ο ιστότοπος σημείωσε ότι η χώρα υποφέρει από εσωτερικούς αγώνες και αυξανόμενη ανισότητα, καθώς και από ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρ' όλα αυτά, η Κίνα έχει τεράστια επιρροή στον κόσμο.

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε την τρίτη θέση 

Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη Ρωσία σε όλο τον κόσμο, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων στην οικονομία της χώρας, σίγουρα την επηρέασαν. Ωστόσο, το US News αναφέρει ότι εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο από άποψη έκτασης και είναι επίσης, μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, χάρη στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο ιστότοπος σημείωσε επίσης ότι, η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και συμμετέχει επίσης στη G20.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Γερμανία

Η πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ιστότοπος σημείωσε ότι, η Γερμανία έχει μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και έχει λάβει σημαντικό ρόλο στη διεθνή κοινότητα, από την επανένωση της το 1990. Ο ιστότοπος σημείωσε επίσης ότι, η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και εξαγωγείς στον κόσμο και έχει επίσης πολιτιστικά σημαντικά πρόσωπα.

Στην πέμπτη θέση - Μεγάλη Βρετανία  

Σύμφωνα με την κατάταξη, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο έθνος που ασκεί σημαντική οικονομική, πολιτική, επιστημονική και πολιτιστική επιρροή». Σημειώθηκε επίσης ότι, η Βρετανία είναι μέρος πολιτικών και εμπορικών συμμαχιών στον κόσμο, αλλά υπάρχει μεγάλη κριτική για την απόφαση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γράφεται επίσης ότι, η πρωτεύουσα Λονδίνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχει «μακρά ιστορία συνεισφορών στις τέχνες και τις επιστήμες».

Στην έκτη θέση - Νότια Κορέα  

Ο ιστότοπος US News σημείωσε ότι, η χώρα έχει μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, η οποία βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και τις υπηρεσίες. Σημειώθηκε επίσης ότι «η Νότια Κορέα έχει μία από τις μεγαλύτερες ακαθάριστες εθνικές αποταμιεύσεις στον κόσμο», καθώς και ιδιαίτερα υψηλούς αριθμούς ξένων επενδύσεων. Πέρυσι, η χώρα ήταν στην όγδοη θέση.

Στην έβδομη θέση - Γαλλία 

Η χώρα, είναι «ένα πλούσιο έθνος υψηλού εισοδήματος με μεγάλη παγκόσμια επιρροή». Σύμφωνα με την κατάταξη, η Γαλλία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες στον κόσμο και η συνεισφορά της στην επιστήμη, την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό είναι τεράστια. Επίσης, η Γαλλία είναι  μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο.

Στην όγδοη θέση - Ιαπωνία 

 Ο ιστότοπος σημείωσε ότι η Ιαπωνία, είναι «μία από τις πιο καλλιτεχνικές και τεχνικά προηγμένες χώρες». Σημειώθηκε επίσης ότι, είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ωστόσο, η Ιαπωνία έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, όταν ήταν στην έκτη θέση.

Στην ένατη θέση - τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

 Η βαθμολογία αναφέρει ότι το πρόσωπο της χώρας, άλλαξε με την ανακάλυψη του πετρελαίου τον 20ο αιώνα. «Σήμερα, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο προϊόν είναι συγκρίσιμο με τις κορυφαίες δυτικές κομητείες», σύμφωνα με το World Factbook της CIA. Γράφτηκε επίσης ότι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μόνιμο μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ότι το Ντουμπάι έχει γίνει δημοφιλής προορισμός, μεταξύ των τουριστών, παρά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χώρα ανέβηκε μία θέση σε σχέση με πέρυσι.

Στη δέκατη θέση - Ισραήλ  

«Παρά το μέγεθός της, η χώρα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις», αναφέρει ο ιστότοπος. Σημειώνει επίσης ότι το Ισραήλ, έχει μια ισχυρή οικονομία και είναι τεράστιας σημασίας για τους Εβραίους, σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η αξιολόγηση σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει συνεχείς συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους και ότι έχει κατηγορηθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε επίσης ότι, οι κύριες εξαγωγές του Ισραήλ είναι διαμάντια, τεχνολογικός εξοπλισμός και φάρμακα. Το Ισραήλ ανέβηκε μία θέση σε σχέση με πέρυσι, όταν ήταν στην 11η θέση.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...