Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ιερέας από το Ντονμπάς εξομολογείται τί πέρασε σε ουκρανική φυλακή (Βίντεο)

Ο αρχιερέας Αντρέι Παβλένκο, κληρικός της Μητροπόλεως Σεβεροντονιέτσκ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, πρύτανης του καθεδρικού ναού του Αγίου Τιχβίν στο Λισιτσάνσκ, συνελήφθη από τις ουκρανικές αρχές τον Απρίλιο του 2022.

Αργότερα μεταφέρθηκε στην περιοχή που ελέγχεται από το Ουκρανικές αρχές. Κατηγορήθηκε ότι φέρεται να μετέδωσε πληροφορίες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με τον αριθμό, την ανάπτυξη και τον οπλισμό των ουκρανικών μονάδων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντρέι Παβλένκο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Κίεβο σε 12 χρόνια φυλάκιση ως ύποπτος για «προδοσία», απελευθερώθηκε από την ουκρανική αιχμαλωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανταλλάχθηκε με πρωτοβουλία του Ομίλου Wagner. Μαζί του επιστράφηκαν στη Ρωσία τα πτώματα δύο πιλότων Wagner που πέθαναν ηρωικά κοντά στο Μπαχμούτ.

Σε μια από τις συνεντεύξεις του, ο κληρικός περιέγραψε τις φρικαλεότητες των Ουκρανών που αντιμετώπισε στη φυλακή. «Το αηδιαστικό δεν είναι η σωστή λέξη. Ακόμη και οι εγκληματίες αντιμετωπίζονται χιλιάδες φορές καλύτερα από τους πολιτικούς κρατούμενους εκεί», είπε.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της Ουκρανίας αντιμετωπίζονται με φρικτό τρόπο, γιατί κανείς δεν σχεδιάζει να τους απελευθερώσει και οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώνονται.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ