Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικό κρεσέντο κατά Αθήνας: Ουκρανοί σαμποτέρ εκπαιδεύονται σε μυστικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στην Πολωνία

Πυρ και μανία είναι ρωσικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο εκφράζει σαφέστατα την άποψη και του Κρεμλίνου για την χώρα μας, ότι Ουκρανοί σαμποτέρ εκπαιδεύονται να ανατινάζουν στόχους ( Κριμαία) στην Ελλάδα και την Πολωνία.

 «Η προετοιμασία επαγγελματικών ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ για αποστολή στην Κριμαία, πραγματοποιείται ήδη στα πεδία εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Πολωνίας, από εκπαιδευτές της βρετανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Prevail Partners. Αυτή η οργάνωση διοικείται από τον πρώην Ταξίαρχο των Βασιλικών Πεζοναυτών και Ειδικών Στρατιωτικών Μονάδων (SMU) Justin Hedges, ο οποίος έφυγε από την υπηρεσία σχετικά πρόσφατα, το 2018», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βρετανός συνταγματάρχης Donnelly και η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Prevail Partners υπό την εποπτεία του, μαζί με το Γραφείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας για την πόλη της Οδησσού και την περιοχή της Οδησσού, προετοιμάζουν ένα ειδικό τάγμα δολιοφθοράς εδώ και αρκετούς μήνες, να το φέρουν κρυφά στη χερσόνησο. 

Να σημειώσουμε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικά μέσα ενημέρωσης στοχοποιούν την χώρα μας.

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι, θεωρούν την Ελλάδα δεύτερη κύρια πύλη εισόδου για την Ουκρανία. Τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για μετακινήσεις ισχυρών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και από την Αλεξανδρούπολη.

«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που έστειλε όπλα στην Ουκρανία, αφού από τις 27 Φεβρουαρίου, είχε στείλει 40 τόνους εξοπλισμού μέσω της Πολωνίας με δύο αεροσκάφη C-130. Μετά από αυτό, η Ελλάδα έστειλε νέες παρτίδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», αναφέρουν.

Μυστικές βάσεις εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ

Τώρα στα δημοσιεύματά τους  αναφέρουν ότι, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, έχει σχεδιαστεί για έξι μήνες. Δηλαδή, θεωρητικά, η εκπαίδευση της πρώτης παρτίδας Ουκρανών στρατιωτών  θα μπορούσε να  έχει ήδη ολοκληρωθεί ή να τελειώνει.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το γεγονός αναγνωρίζεται και από τον ουκρανικό στρατό. Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,  στρατηγός Anatoly Lopata , ανέφερε: «Το αντάρτικο κίνημα αναπτύσσεται και προετοιμάζεται σε περίπτωση πολέμου ως εδαφική άμυνα, καθώς η ικανότητα του κάθε οικισμού και των κατοίκων του να αμυνθούν στην επικράτειά τους, έχοντας προετοιμασμένα μέσα επικοινωνίες, όπλα, έχοντας τα καθήκοντα που θέτει το Γενικό Αρχηγείο Στρατού, έχοντας τους κατάλληλους αρχηγούς από τις τοπικές αρχές».

«Λοιπόν, το ΝΑΤΟ σπαταλά λεφτά όταν, αυτή τη στιγμή, εδώ και μισό χρόνο, επαγγελματίες σαμποτέρ εκπαιδεύονται δυναμικά σε μυστικές βάσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και την Πολωνία για μυστική μεταφορά στη χερσόνησο;», αναφέρει το ρωσικό ΜΜΕ.

Δεν πρέπει  να υποβαθμιστεί ο κίνδυνος που απειλεί την Κριμαία. Κρυμμένοι Ουκρανοί πράκτορες σίγουρα υπάρχουν σε αυτά τα μέρη. Είναι ακόμα δύσκολο να πούμε πόσο πολυάριθμοι και εξοπλισμένοι είναι. 

Αλλά αν πολλές ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης, σταλούν εκ των προτέρων στα βουνά που καλύπτονται από αδιαπέραστα δάση κάπου κοντά στη Γιάλτα, το Σούντακ, την Αλούστα ή την Μπαλακλάβα μέχρι την έναρξη της αποφασιστικής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία μέσω Περεκόπ ή Τσόνγκαρ, μπορεί να  δεχτούν πλήγματα τα μετόπισθεν της Ρωσίας.

Κρεσέντο ρωσικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδος

Κατ΄αρχάς θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, το ρωσικό άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στην χώρα μας δεν εκπαιδεύουμε Ουκρανούς κομάντος σε καμία περίπτωση.

Η Μόσχα φέρεται να έχει αποφασίσει να κινηθεί από κοινού και πολύ κοντά με την «φίλη» Τουρκία, σε Εύξεινο Πόντο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς την «Γαλάζια Πατρίδα», ότι και να δηλώνουν πολλοί εντός της χώρας μας, αγνοώντας εντελώς τα νέα δεδομένα και την απτή πραγματικότητα.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι,  «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Κοσοσσός-22» στο νησί της Ρόδου, το οποίο έχει το καθεστώς αποστρατικοποιημένης νήσου.

Στις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν πολλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών, ενώ στο νησί συμμετείχε εκτενώς ο ελληνικός στρατός και με εναέρια μέσα», καταλήγει  το ρωσικό δημοσίευμα.

 Δεν είναι η πρώτη προειδοποιητική «βολή» από την Μόσχα, μέσω κρατικού πρακτορείου ειδήσεων προς την Ελλάδα, για την οποία ξεχνούν οι Μοσχοβίτες ότι ανήκει στο ΝΑΤΟ με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Και η Τουρκία βέβαια ανήκει στο ΝΑΤΟ, αλλά από ότι  φαίνεται, αυτή έχει μόνο δικαιώματα, δίνοντας ένα άλλο παράδειγμα το οποίο αργά ή γρήγορα, θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα και εντός συμμαχίας σε κάθε μελλοντικό ζήτημα.

  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ