Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» τις ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα (6.12.2022) ότι «δεν ενθαρρύνουν» τα πλήγματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά τις επιθέσεις drones σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις, που θεωρούνται ότι τις έκανε το Κίεβο.

Οι επιθέσεις αυτές υποδηλώνουν μια κατά τα φαινόμενα νέα ικανότητα της Ουκρανίας να μπορεί να εισχωρήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα στο εσωτερικό του εναερίου χώρου της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της», δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις.

«Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Νεντ Πράις και εξήγησε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν το Κίεβο με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για τα εν λόγω πλήγματα, ωστόσο χάρηκε γι αυτά. Ο Πράις δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...