Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο προετοιμάζεται για πολιορκία: H Βρετανία στέλνει για πρώτη φορά ελικόπτερα στην Ουκρανία

Ουκρανοί αξιωματούχοι και πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι, οι χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζουν να χτίζουν οχυρώσεις γύρω από το Κίεβο, που περιβάλλουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας με πολλές γραμμές άμυνας. Λέγεται ότι, πολιορκούνται από ρωσικά στρατεύματα, υποθέτοντας την πιθανότητα προέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον.

Οι εργασίες γίνονται με βάση, τα συμπεράσματα της ανάλυσης της άμυνας της ουκρανικής πρωτεύουσας τον Φεβρουάριο-Απρίλιο. Ως εκ τούτου, λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση (βελτίωση) της άμυνας, τα οποία έχουν εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Αντρέι Κλίντσεβιτς, η κατασκευή τέτοιων αμυντικών γραμμών γύρω από το Κίεβο, είναι ένας δείκτης μιας πραγματικής αξιολόγησης από τις ουκρανικές αρχές της τρέχουσας κατάστασης.

Ελικόπτερα Sea King από τη Βρετανία

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζητούν εδώ και καιρό ενίσχυση με αεροπορικό υλικό. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν παράσχει 20 ελικόπτερα Mi-17 στο Κίεβο. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί προφυλάξεις από το Πεντάγωνο και αλλού, σχετικά με την παροχή πιο εξελιγμένων αεροσκαφών σταθερών πτερύγων όπως τα F-16 , για παράδειγμα, εν μέρει λόγω ανησυχίας για την εκπαίδευση που θα χρειαζόταν οι Ουκρανοί πιλότοι να μάθουν πώς να τα χρησιμοποιούν. 

Μέχρι στιγμής, η Ουκρανία έχει λάβει μόνο σοβιετικής κατασκευής  ελικόπτερα, όπως τα Mil Mi-17 που έχουν ανακτήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από το Αφγανιστάν. 

Εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ διστάζουν να παραδώσουν άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη δυτικού σχεδιασμού στις ουκρανικές δυνάμεις, στο βαθμό που θα τους έπαιρνε πολύ χρόνο για να τα οικειοποιηθούν, η κατάσταση είναι τώρα διαφορετική για τα ελικόπτερα ελιγμώνΣε κάθε περίπτωση, το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις άνοιξε μια παραβίαση.

Ωστόσο, φέτος στις 23 Νοεμβρίου, από το Όσλο, όπου κάνει ενδιάμεσο σταθμό το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wallace, ανακοίνωσε ότι τρία ελικόπτερα Westland WS-61 Sea King θα μεταφερθούν στις ουκρανικές δυνάμεις. Ένα πρώτο αντίγραφο έχει ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με το BBC.

Σε αυτήν την περίπτωση, το Βασιλικό Ναυτικό παρείχε ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων εκπαίδευσης του Sea King στο Ηνωμένο Βασίλειο για 10 πληρώματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και συνεργαζόμενους μηχανικούς.

Το Sea Kings είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Sikorsky S-61, που χρησιμοποιείται ευρέως στο παρελθόν από την αμερικανική στρατιωτική και πολιτική αεροπορία επίσης. Θα  χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης. Πιθανώς, θα παρασχεθεί μια παρτίδα ανταλλακτικών για να διασφαλιστεί η συντήρησή τους σε λειτουργική κατάσταση (MCO), η οποία φαίνεται περίπλοκη λόγω της ηλικίας τους.

Ξεκινώντας το 1959, η Sikorsky Aircraft παρήγαγε εκατοντάδες αεροσκάφη με βάση το αρχικό S-61. Το τελευταίο S-61 κατασκευάστηκε από τη Sikorsky το 1980, αλλά οι κάτοχοι άδειας στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Ιταλία παρήγαγαν επιπλέον 679. Υπολογίζεται ότι, μέχρι το 2010 τα S-61 είχαν πετάξει περισσότερες από 24 εκατομμύρια ώρες σε στρατιωτική θητεία και πολιτική χρήση. Κατασκευάζονταν από τη Westland Britain, για πάνω από δύο δεκαετίες και περιείχαν ορισμένα τοπικά εξαρτήματα.

Επιπλέον, ο κ. Wallace ανακοίνωσε επίσης την παράδοση στις ουκρανικές δυνάμεις 10.000 επιπλέον βλημάτων πυροβολικού. «Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη. Αυτά τα πυρομαχικά θα βοηθήσουν την Ουκρανία, να εξασφαλίσει τα εδάφη που έχει ανακτήσει από τη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες», είπε.

Η τελευταία έγκριση εξοπλισμού ακολουθεί την ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, για πακέτο υποστήριξης 50 εκατομμυρίων λιρών (60 εκατομμυρίων δολαρίων) κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 19 Νοεμβρίου, που περιλαμβάνει 10.000 πυραύλους εδάφους-αέρος, ραντάρ και τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η Ουκρανία υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια καταστροφική εκστρατεία ρωσικών πυραύλων, που έπληξε κρίσιμες υποδομές και άφησε περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα. Μια τέτοια επίθεση, φτάνει ενώ τα ρωσικά αποθέματα πυραύλων μικρής εμβέλειας 9K720 Iskander λέγεται ότι, τα αποθέματα είναι υπερβολικά χαμηλά με μόλις 119 να απομένουν από ένα οπλοστάσιο 900 όταν ξεκίνησε η εισβολή, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Oleksii Reznikov, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...