Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγικά χτυπήματα! Καταστράφηκε από όπλα ακριβείας διαστημικός σταθμός στην Οδησσό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (AF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τον διαστημικό σταθμό επικοινωνιών του Κυβερνητικού Κέντρου Επικοινωνιών της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Διευκρινίζεται ότι μιλάμε για ένα αντικείμενο που βρίσκεται στην περιοχή του οικισμού Παλίεβκα (περιοχή Οδησσού).

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός χτυπά με όπλα ακριβείας σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Όπως προκύπτει από την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, καταστράφηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν αποδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό έρχεται καθώς, όπως γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αναβαθμίστηκε το επίπεδο ετοιμότητας των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη σε DEFCON 2. Ταυτόχρονα, μετά τη “βλάβη” στο Starlink του Ελ. Μασκ απειλούνται με black out δυτικοί δορυφόροι από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με Ρώσο ειδικό“Σε ό,τι αφορά τη Μόσχα, είναι ξεκάθαρα κατανοητό ότι κανείς δεν θα κάνει διάλογο μαζί της και η υποστήριξη προς τους εχθρούς της Ρωσίας (Ουκρανία, Ευρώπη κ.λπ.) είναι μονόδρομος. Έτσι, η Μόσχα, στην πραγματικότητα, δεν έχει άλλη επιλογή από μια στρατιωτική απάντηση.

Εάν σκεφτούμε αυτήν την κατεύθυνση, γίνεται προφανές ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Μόσχα, έχοντας αποφασίσει να πολεμήσει πραγματικά την δύση, θα είναι να καταστρέψει τον δυτικό δορυφορικό σύστημα. Και για αυτό, η Ρωσία έχει μια ολόκληρη σειρά συστημάτων.

Νωρίτερα, η Δημόσια Υπηρεσία Ειδήσεων ανέφερε ότι οι Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ (LPR και DPR), καθώς και οι περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, έγιναν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Αντιστράτηγος Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, Υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών, Πρόεδρος του Nasledie NBF, είπε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στα νέα σύνορα της Ρωσίας, ενώ επισκέφθηκε τον επικεφαλής της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής της πανρωσικής οργάνωσης "Αξιωματικοί της Ρωσίας" , Αντιστράτηγο Αλεξάντερ Μιχαήλοφ.

 

Μεταφέρουν μαχητικά F-22 στην Ολλανδία οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν μια ομάδα μαχητικών-βομβαρδιστικών F-22 Raptor πέμπτης γενιάς, που βρίσκονται προσωρινά για ασκήσεις στην Πολωνία στο πλαίσιο της αποστολής του NATO Air Shielding, στην Ολλανδία, ανακοίνωσε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Εκπαιδευτικές πτήσεις αεροσκαφών F-22 που έφθασαν από βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκαν από κοινού με πολωνικά F-16 και ιταλικά Eurofighter Typhoons. Όπως ανέφερε το ΝΑΤΟ, τη Δευτέρα, οι αεροπορικές δυνάμεις των χωρών-μελών της συμμαχίας ξεκίνησαν τις ετήσιες ασκήσεις Steadfast Noon για την πυρηνική αποτροπή.

Στις αεροπορικές ασκήσεις, που θα πραγματοποιηθούν πάνω από τα εδάφη του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Θάλασσας και θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου, θα συμμετέχουν 60 αεροσκάφη από 14 χώρες του ΝΑΤΟ. Για το σκοπό αυτό, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα στείλει μια ομάδα στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52H ικανών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η άσκηση είναι προγραμματισμένη, δεν συνδέεται με τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά όπλα σε αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν οπλοστάσιο 100 πυρηνικών βομβών σε βάσεις στην Ευρώπη και στην Τουρκία.

Οι πυρηνικές βόμβες B61-3 μεταβλητής απόδοσης 0,3, 1,5, 60 ή 170 κιλοτόνων και Β61-4 με μεταβλητή απόδοση 0,3, 1,5, 10 ή 45 κιλοτόνων βρίσκονται σε υπόγειες αποθήκες σε αεροπορικές βάσεις στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ειδικότερα, στις αεροπορικές βάσεις στο Μπίχελ στη Ρηνανία-Παλατινάτο (Γερμανία), στο Κλάινε Μπρόγκελ (Βέλγιο), στο Βόλκελ (Ολλανδία), στο Αβιάνο (Ιταλία) και στο Ιντσιρλίκ (Τουρκία), φυλάσσονται 20 πυρηνικές βόμβες υπό την επίβλεψη του αμερικανικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αεροπορικές βόμβες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τακτικά μαχητικά-βομβαρδιστικά F-22, F-15E, F-16C/D και Tornado. Αυτές οι βόμβες σχεδιάζεται να αντικατασταθούν από νέες παραλλαγές - B61-12 (με απόδοση 0,3, 1,5, 10 ή 50 κιλοτόνων). Το 2015, αυτή η τροποποίηση χωρίς κεφαλή δοκιμάστηκε στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ.

Η ιδιαιτερότητα της νέας βόμβας, ικανής να αντικαταστήσει τα παλιά μοντέλα, βρίσκεται στη μονάδα ουράς. Κάνει τη βόμβα διαχειρίσιμη και πιο ακριβή, γεγονός που καθιστά δυνατή όχι την πτώση της με αλεξίπτωτο, αλλά τη ρίψη γόμωσης από αεροσκάφος που πετά σε μεγάλο ύψος, μετά την οποία η βόμβα γλιστρά αυτόνομα πολλά χιλιόμετρα προς τον στόχο, εάν είναι απαραίτητο, «ταξιδεύοντας» σε αυτόν.

Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τον Ειρηνικό - Μπορεί να μεταφέρουν πυρηνικά

Σε μια κομβικής σημασίας φάση έχει περάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις απειλές για τα πυρηνικά που διατυπώνονται από το καθεστώς του Κρεμλίνου, που χάνει εδάφη, να ανεβάζουν απότομα το θερμόμετρο. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95MS της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήση διάρκειας 12 ωρών πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Βερίγγειο Θάλασσα και τη Θάλασσα του Οχότσκ.

Η πτήση των στρατηγικών βομβαρδιστικών, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα, πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή μεγάλης έντασης σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση, ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω των ρωσικών απειλών για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Τα πυρηνικά βομβαρδιστικά του Πούτιν έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Olenya, κοντά στη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου απείλησε τη Δύση πριν από την έναρξη της μεγάλης νατοικής άσκησης «Steadfast Noon», όπου συμμετέχουν 60 αεροσκάφη της Συμμαχίας.

Τα βομβαρδιστικά του Πούτιν είναι σε θέση να εκτοξεύσουν πυρηνικά μεγάλης και μικρής εμβέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βομβαρδιστικά του Πούτιν στον Αρκτικό Κύκλο απέχουν λιγότερο από 100 μίλια από τη Φινλανδία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, και 115 μίλια από τη Νορβηγία, που είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ