Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καταρρίφθηκε ο “Παππούς”: Ηγήθηκε του Σμήνους των “Φαντασμάτων” του Κιέβου

Με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε αναφερθεί ότι, ένας μυστηριώδης μέγα-άσσος που  ονομάζεται «Το φάντασμα του Κιέβου», κατέρριψε μόνος του έξι ρωσικά αεροσκάφη, για να αποκτήσει το καθεστώς του «άσσου» της ημέρας! Σύμφωνα με ισχυρισμούς του Διαδικτύου, το Ghost of Kiev έκανε έξι εκτοξεύσεις αέρος-αέρος με τουλάχιστον δύο ρωσικά Sukhoi Su-35, ένα ρωσικό Su-27 Flanker, ένα ρωσικό MiG-29 και δύο ρωσικά αεροσκάφη επίθεσης Su-25 φέρεται να έχουν καταρριφθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο θρύλος του «Φαντάσματος του Κιέβου», είναι σχεδόν σίγουρα ένα παράδειγμα παράξενων παραμορφώσεων και χειρισμών γεγονότων ή... σχεδόν γεγονότων, που ενισχύονται κατά τη διάρκεια του χάους του πολέμου, ειδικά ενός νέου πολέμου κατά τις ώρες λειτουργίας. 

Αυτοί οι θρύλοι έχουν μερικές φορές, τουλάχιστον, κάποια βάση στην πραγματικότητα, αλλά καθώς ταξιδεύουν μέσα από γλωσσικά εμπόδια και διασχίζουν τα σύνορα με την ταχύτητα του φωτός μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωραιοποιούνται, αναμεταδίδονται και αναμεταδίδονται ως «ειδήσεις».

 

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και παρά το συντριπτικό αριθμητικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα που κατέχει η ρωσική αεροπορία, οι ουρανοί πάνω από την Ουκρανία παραμένουν αμφισβητούμενοι. Η επίγεια αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και οι πιλότοι μαχητικών και τα πληρώματα υποστήριξής της, έχουν διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν έχει αεροπορική κυριαρχία και ότι φαινομενικά δεν μπορεί να επιχειρεί σε ώρες και τοποθεσίες της επιλογής της.

Λίγοι πραγματικά εκτιμούν και κατανοούν τις δυνατότητες των τακτικών αεροσκαφών της Ουκρανίας, καθώς και πιλότων όπως ο Τζέρσεϊ, που έχει πετάξει μαζί τους σε εκπαιδευτικές ασκήσεις στην Ουκρανία. Η Εθνοφρουρά της Καλιφόρνια έχει στενή σχέση συνεργασίας με τον στρατό της Ουκρανίας και την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας από το 1993 στο πλαίσιο του Προγράμματος Κρατικής Συνεργασίας , το οποίο είναι αφιερωμένο στην οικοδόμηση παγκόσμιων σχέσεων και περιλαμβάνει τώρα 85 συνεργασίες με 93 έθνη. 

Ο Jonathan «Jersey» Burd,  είναι ένας πρόσφατα συνταξιοδοτημένος πιλότος των ΗΠΑ F-15C Eagle, ο οποίος ήταν πρόσφατα επικεφαλής των ασκήσεων και των σχεδίων με τη 144η Πτέρυγα Μάχης της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνια, με έδρα το Φρέσνο. «Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο καλά τα πάνε, αλλά δεν εκπλήσσομαι», αναφέρει.

Σκοτώθηκε ο «Παππούς», ηγήθηκε των «φαντασμάτων του Κιέβου»

Σύμφωνα με το inforesist.org,  σε μάχη στη Μαύρη Θάλασσα, σκοτώθηκε ο Ουκρανός πιλότος, ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Μιχαήλ Ματιουσένκο, με το διακριτικό κλήσης «Παππούς», που ηγήθηκε των «φαντασμάτων του Κιέβου». Αυτό, ανέφερε ο δήμαρχος της Μπούχα Ανατόλι Φεντορούκ, στο Facebook. 

Ο δήμαρχος της Μπούχα, από την οποία καταγόταν ο πιλότος, γράφει ότι ο Ματιουσένκο πέθανε ηρωικά ενώ εκτελούσε μια αποστολή μάχης σε αεροπορική μάχη στις 26 Ιουνίου, αλλά τα λείψανά του βρέθηκαν μόνο τώρα, στις 3 Οκτωβρίου θα ταφεί στη γενέτειρά του.

Ο δήμαρχος της Μπούχα διευκρίνισε ότι αυτή ήταν η τελευταία αποστολή για τον Ματιουσένκο. Δεν επέστρεψε από άλλη πτήση. Ο πιλότος αναζητήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα  και σήμερα η σορός του στέλνεται στη Mπούχα.

«Και μόνο τώρα έχουμε το δικαίωμα να πούμε την αλήθεια: «Το Φάντασμα του Κιέβου» (μια σύνθετη εικόνα των πιλότων της 40ης ταξιαρχίας τακτικής αεροπορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπερασπίστηκαν τον ουρανό της πρωτεύουσας) ήταν με επικεφαλής έναν πιλότο από την Μπούχα», αναφέρει.

Εξετάζοντας την τρέχουσα κατάσταση, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να βρίσκεται σε αριθμητικά μειονεκτική θέση, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται να είναι πολύ ενεργή.

Οι Ουκρανοί πιλότοι επιλέγουν τον χρόνο και τον τόπο για να πολεμήσουν. Το εκμεταλλεύονται. Σε περισσότερα από οκτώ χρόνια μάχης με τους Ρώσους, έμαθαν πότε να θέτουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία και πόσο κίνδυνο να υποστούν. Προσθέστε το γεγονός ότι, αυτοί είναι ηρωικοί τύποι, είναι αληθινοί πολεμιστές,  σε αυτό οφείλεται αυτή η επιτυχία.

Οι Ουκρανοί πιλότοι είναι όλοι τα «φαντάσματα» του Κιέβου. Τι είναι ένα φάντασμα; Αποφασίζει πότε εμφανίζεται, δεν μπορείς να το βλάψεις και σε τρομάζει, σωστά; Αυτοί οι ηρωικοί πιλότοι είναι όλοι φαντάσματα. Αποφασίζουν πότε και πού θα κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...