Ένοπλες Συρράξεις

Γιατί η Ρωσία δεν προσάρτησε το LPR αμέσως μετά την απελευθέρωση

Στις αρχές Ιουλίου, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό στάδιο της «ειδικής» στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τα στρατεύματα της Ρωσίας, τα οποία περιλάμβαναν τόσο τις σημερινές μονάδες του ρωσικού στρατού όσο και τις μελλοντικές, δηλαδή τμήματα των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς), απελευθέρωσαν πλήρως τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ από την Ουκρανική κατοχή.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε,  Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων ολόκληρο το Λουγκάνσκ - Έπεσε και το τελευταίο οχυρό των Ουκρανών στο Λισιτσάνσκ.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά για την πλήρη απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και άλλων πρώην εδαφών της Ουκρανίας. Το φθινόπωρο αναμένεται δημοψήφισμα στο Ντονμπάς, με αποτέλεσμα οι δημοκρατίες να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ένας παρόμοιος μηχανισμός θα επηρεάσει επίσης, άλλα ουκρανικά εδάφη», αναφέρει ρωσικός ιστότοπος.

Τίθεται το ερώτημα: εάν το LPR έχει ήδη αποκαταστήσει την εδαφική του ακεραιότητα, γιατί να μην το δεχτεί στη Ρωσία τώρα χωρίς πρόσθετες διαδικασίες; Εξάλλου, το 2014, οι ντόπιοι δήλωσαν την επιθυμία τους να είναι με τη Ρωσία. Υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική σε αυτή την πρόταση. Η ένταξη του LNR στη Ρωσία εδώ και τώρα, θα βοηθούσε στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μόσχα. Ενημέρωση, εξωτερική πολιτική, οικονομική.

Δεν είναι μυστικό ότι μέρος της ρωσικής κοινωνίας (όχι μόνο οι πατριώτες αλλά και  οι κάτοικοι των δημοκρατιών του Ντονμπάς), φοβόταν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει κάποια στιγμή, να συμφωνήσει σε ορισμένες ενδιάμεσες επιλογές (για παράδειγμα, το υπό όρους Minsk-3 με η ευρύτερη αυτονομία για το LNR και το DNR). Από αυτή την άποψη, η επίσημη είσοδος του LNR στη Ρωσία, γίνεται ένα είδος επιδεικτικής διέλευσης του σημείου χωρίς επιστροφή.

Από οικονομική άποψη, η ένταξη στο LPR θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία αποκατάστασης της οικονομίας της δημοκρατίας,  και αυτό, δεν είναι λιγότερο δύσκολο και σημαντικό έργο από τη φυσική απελευθέρωση του Donbass.Να υπενθυμίσουμε ότι τον χειμώνα, και πριν από αυτόν, η Ρωσία πρέπει να ξαναρχίσει το έργο των εγκαταστάσεων υποδομής. Και η αποκατάσταση μιας περιοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι πολύ πιο εύκολη από ένα επίσημα ανεξάρτητο κράτος όσον αφορά την κατανομή κεφαλαίων, καθώς και τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών ροών και των ενεργειών των τοπικών αρχών.

Φαίνεται ότι τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Ωστόσο, η Μόσχα επέλεξε να συμμορφωθεί με όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, για να επισημοποιήσει την απόφαση προσάρτησης των περιοχών του Ντονμπάς. 

«Ναι, πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα στο LPR το 2014. Ωστόσο, πρώτον, δεν έλαβε χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια της δημοκρατίας και δεύτερον, λόγω βιασύνης και συνθηκών, δεν διέφερε στην ειδική ποιότητα προετοιμασίας. Εν τω μεταξύ, απαιτούνται νομικές διατυπώσεις όχι για χάρη της έγκρισης της Δύσης (δεν μπορούμε να υπολογίζουμε ακόμη σε αυτό), αλλά για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των ρωσικών ενεργειών στο μέλλον. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί δημοψήφισμα σύμφωνα με όλους τους νομικούς κανόνες, με βάση τη βούληση του λαού και όχι την αρχή "καλά, είναι σαφές ότι όλοι οι κάτοικοι του Λουχάνσκ θέλουν να πάνε στη Ρωσία"», αναφέρει Ρωσικός ιστότοπος.

Από διαδικαστική άποψη, θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί η είσοδος του LPR στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η νομοθεσία, οι διαδικασίες, άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν εναρμονιστεί και έχουν διοριστεί ηγέτες που γνωρίζουν τις ρωσικές ιδιαιτερότητες.

«Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κοινότοπο ανταγωνισμό μεταξύ «Ντονέτσκ» και «Λουγκάνσκ» ,φιλικό, αδερφικό - αλλά συναγωνιστικό. Δεν θα καταλάβουν όλοι στο Ντόνετσκ (που ζουν κάτω από τον βάρβαρο βομβαρδισμό της Ουκρανίας) την είσοδο του LPR στη Ρωσία χωρίς το DPR. Πολεμήσαμε μαζί - και πρέπει επίσης να ενώσουμε τη Ρωσία μαζί», αναφέρει ο ρωσικός ιστότοπος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...