Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ένα “διαστημόπλοιο”… που συλλέγει δεδομένα! Γιατί το F-35 είναι ξεκάθαρα ανώτερο από το ρωσικό Su-57

Yπάρχουν μερικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι, το ρωσικό Sukhoi Su-57 stealth μαχητικό μπορεί να υστερεί πίσω από τα αμερικανικά Lockheed Martin F-35 Lightning II, F-22 Raptor και όποιες καινοτομίες μπορεί να ενσωματωθούν στο αναδυόμενο αεροσκάφος έκτης γενιάς.

Ένας ανώτερος πιλότος F-35 που δοκιμάζει μαχητικά αεροσκάφη F-35 που αναπτύχθηκαν από τον αμυντικό γίγαντα Lockheed Martin, είπε ότι η συλλογή δεδομένων του αεροσκάφους και οι δυνατότητες συνδυασμού αισθητήρων, παρέχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Αξιολογώντας την πιθανότητα πιθανής αντιπαράθεσης μεταξύ του F-35 και του ρωσικού Su-57 Felon, ο πιλότος είπε: «Το Su-57 δεν έχει καμία πιθανότητα έναντι του F-35»

Το αεροσκάφος F-35 Lightning II, που θεωρείται το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, ήρθε στο προσκήνιο με πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν πιλότο δοκιμής, το αεροπλάνο έχει μια μοναδικά πλεονεκτική ικανότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Billie Flynn, ένας απόστρατος Αντισυνταγματάρχης από τη Βασιλική Καναδική Πολεμική Αεροπορία (RCAF), είναι ακόμα πιλότος που, σε αντίθεση με άλλους συνταξιούχους πιλότους, εξακολουθεί να πετά με μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Flynn, η τεχνολογία κοινής χρήσης δεδομένων, επεξεργασίας δεδομένων και σύντηξης αισθητήρων του F-35 παρέχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα, σε τρέχοντες και μελλοντικούς πολέμους.

Ορίζοντας το F-35 ως «διαστημόπλοιο που συλλέγει δεδομένα», ο Flynn είπε: «Η συλλογή δεδομένων σε αυτό το αεροσκάφος υποστηρίζεται από 8,6 εκατομμύρια γραμμές κώδικα λογισμικού». 

Ο όρος «Joint Strike Fighter (JSF)» στο όνομα του προγράμματος F-35, χρησιμοποιήθηκε επειδή προβλεπόταν να είναι μια ενιαία πλατφόρμα που παρέχει όλους τους ρόλους επίθεσης και κυριαρχίας αέρα ταυτόχρονα και συλλέγει και μοιράζεται δεδομένα και πληροφορίες πεδίου μάχης για κοινές επιχειρήσεις.

Φυσικά, οι ικανότητές τους να συλλέγουν δεδομένα για τον εχθρό, μοιράζονται ενώ πετούν με άλλα F-35. Αυτό επιτρέπει στον πιλότο να λαμβάνει τις πιο ενημερωμένες τακτικές αποφάσεις.

Ο Flynn λέει ότι, αυτή η ικανότητα έχει αποδείξει ότι, οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα μπροστά από τους Κινέζους στην εισαγωγή της έννοιας του «ευφυούς πολέμου» και ότι αυτή η ικανότητα, είναι η «μεγαλύτερη αλλαγή παιχνιδιού», σύμφωνα με τον ίδιο.

Παρά τη σύγκριση των φαινομενικών ιδιοτήτων stealth κάθε αεροσκάφους, μεγάλο μέρος της υπεροχής του F-35 έγκειται στα συστήματα αποστολής του, στους αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ανάλυσης και στα συστήματα στόχευσης, υπολογιστών, εμβέλειας όπλων και συστημάτων καθοδήγησης. 

Αυτές οι μεταβλητές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ικανότητα των F-35 να ξεπερνούν τους αισθητήρες στόχευσης του εχθρού και να χρησιμοποιούν τη «σύντηξη αισθητήρων» για την ταχεία ενσωμάτωση και ανάλυση διαφορετικών κατά τα άλλα ομαδοποιήσεων εισερχόμενων δεδομένων, είναι πιθανό να είναι οι παράγοντες που προκαλούν το F-35 να έχει ανώτερη σε ικανότητες και επιδόσεις μάχης. 

Δεν είναι καθόλου σαφές ότι το Su-57 θα λειτουργεί με ένα υπολογιστικό σύστημα με δυνατότητα AI οπουδήποτε συγκρίσιμο με το F-35 ή ότι θα μπορεί, να εκτοξεύει όπλα με επίπεδα τεχνολογίας καθοδήγησης που αλλάζουν το παράδειγμα, όπως το "off-" του AIM-9X boresight». Λίγα είναι γνωστά όταν πρόκειται για την Σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου του F-35 . Ωστόσο, είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά προηγμένο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετά επιδραστικό, καθώς θα μπορούσε να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει συστήματα καθοδήγησης εχθρικών όπλων ή να υποκλέψει επικοινωνίες. Η αμυντική βιομηχανία συνεργάζεται επίσης, με μηχανικούς του Πενταγώνου και της Πολεμικής Αεροπορίας για να δημιουργήσει αντίμετρα ουσιαστικά στα αντίμετρα του εχθρού

Με άλλα λόγια, έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που μπορούν να αντέξουν ή να ξεπεράσουν τις προσπάθειες του εχθρού, να παρεμποδίσει τα συστήματα καθοδήγησης όπλων. Σε περίπτωση που ένας εχθρός, επιχειρήσει να μπλοκάρει μηχανισμούς στόχευσης ραδιοσυχνοτήτων ή υπέρυθρων που καθοδηγούν τα εκτοξευόμενα όπλα F-35, μπορεί να υπάρχουν αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου ή διάφορες τεχνικές σκληρύνσεως των επικοινωνιών, όπως η αναπήδηση συχνότητας

Στο μέτωπο των όπλων, ωστόσο, οι ρωσικές εφημερίδες αναφέρουν ότι το Su-57 φέρει «πρωτότυπο» υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-εδάφους. 

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, μια έκθεση της ρωσικής κρατικής εφημερίδας RIA Novosti πέρυσι λέει ότι, οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές Su-57 ήταν «λειτουργικές, πλήρους μεγέθους μακέτες», αλλά δεν έχουν εκτοξευθεί ακόμη. Το δοκίμιο του RIA Novosti προσθέτει ότι, «οι εικονικοί πύραυλοι δεν διαθέτουν σύστημα πρόωσης, καύσιμο και κεφαλή, αλλά κατά τα άλλα είναι πανομοιότυποι με το πραγματικό όπλο όσον αφορά το βάρος και τις διαστάσεις».

Η πηγή που αναφέρεται στη ρωσική εφημερίδα λέει επίσης ότι, οι δοκιμαστικές εκδόσεις του όπλου περιλαμβάνουν «κεφαλές αναζήτησης και ηλεκτρικά κυκλώματα». Η εφημερίδα προσθέτει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο όπλο, περιγράφοντάς το ως «ένα συμπαγές όπλο αέρος-εδάφους, που προορίζεται να καταστρέψει αντίπαλα συστήματα εναέριας άμυνας και πυραυλικής άμυνας, καθώς και εκτοξευτές πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων». 

Πολλά πράγματα έρχονται στο μυαλό σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσο μακριά ή λειτουργική μπορεί να είναι αυτή η ικανότητα και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σημειώνει ταχεία πρόοδο με το Air-Launched Rapid Response Weapon ή το υπερηχητικό όπλο ARRW. Το ARRW είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο υπερηχητικό όπλο επίθεσης που εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος που αναφέρεται ότι, μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 20 Mach.

 Ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι υπερέχει όσον αφορά τα υπερηχητικά όπλα, υπάρχουν πολλά να καθοριστούν ως προς την πιθανή υπεροχή της όταν έρχεται σε υπερηχητικά εκτοξευόμενα μαχητικά τζετ πέμπτης γενιάς. Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι ήδη μπροστά σε ότι αφορά τα όπλα και τα υπερηχητικά F-35 ή σε καλό δρόμο για να κλείσουν γρήγορα το χάσμα.

Εδώ, όταν και τα δύο αεροπλάνα μπορούν να δουν το ένα το άλλο, ο νικητής είναι αυτός που βλέπει πρώτος τον εχθρό, πετάει πιο ψηλά, πιο γρήγορα, μπορεί να εκτοξεύσει το βλήμα του με τη μεγαλύτερη διάρκεια και είναι ο πρώτος που εγκαταλείπει την περιοχή.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι σε βλέπει ένας εχθρός, που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τους πυραύλους του. Η χαμηλή παρατηρησιμότητα / μυστικότητα του F-35, το καθιστά λιγότερο πιθανό να το δει ο εχθρός, επιτρέποντας στον πιλότο να πυροβολήσει πρώτος, να «γυρίσει και να επιταχύνει».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...