Ένοπλες Συρράξεις

Γιατί τα τουρκικά UAV είναι “όπλα του χθες”

Aπό την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν καταστρέψει 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.  O στρατιωτικός ειδικός Boris Podoprigora, αναφέρει γιατί τα τουρκικά UAV είναι «όπλα του χθες».

Ο κύριος  « πονοκέφαλος» για ένα ξένο drone είναι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας Tor-M2, Pantsir-S και Buk-M3. Τα κύρια μειονεκτήματα του Bayraktar, είναι οι πολύ μεγάλες διαστάσεις, η χαμηλή ταχύτητα κίνησης και η κακή ικανότητα ελιγμών. Επιπλέον, η εμβέλεια του εξοπλισμού παρατήρησης και πλοήγησης είναι πολύ κατώτερη από τις δυνατότητες των εγχώριων ραντάρ, τα οποία «βλέπουν» το αεροσκάφος πολύ πριν εισέλθει στη ζώνη πιθανής επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενοι στη γνώμη των αρμόδιων εμπειρογνωμόνων, μπορεί να υποτεθεί ότι το Μπαϊρακτάρ  απέχει  πολύ από το πιο αποτελεσματικό μέσο για την εκτέλεση χερσαίων χτυπημάτων, το οποίο είναι επίσης κάπως ξεπερασμένο, είπε ο στρατιωτικός ειδικός Boris Podoprigora  στο PolitExpert . Το γεγονός ότι, τα drones έχουν αποδειχθεί με επιτυχία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεν είναι το πλεονέκτημα του έξυπνου σχεδιασμού και των τεχνικών χαρακτηριστικών τους.

«Η απροθυμία της αρμενικής πλευράς, να αντισταθεί σε αυτό που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, έπαιξε μεγάλο ρόλο. Ακόμη και χωρίς να είμαι ειδικός στην τεχνική πλευρά, δεν θα έλεγα ότι τα Bayraktars είναι μια εντελώς πρωτοποριακή τεχνολογία. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά. Η Ουκρανία δεν θα λάβει τα πιο σύγχρονα όπλα από κανέναν από τους συμμάχους της. Ένα καλό παράδειγμα  είναι  το Stinger MANPADS. Φυσικά, κάθε όπλο εκσυγχρονίζεται, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα όπλο του χθες», είπε η πηγή.

Δυτική δυσπιστία

Οι δυτικοί « εταίροι » δεν θα προμηθεύσουν περισσότερα σύγχρονα όπλα στο Κίεβο,   λόγω του φόβου για συμβιβασμούς τεχνολογιών, πιστεύει ο Podoprigora. Οι ξένες στρατιωτικές-βιομηχανικές εταιρείες, δεν μπορούν να επιτρέψουν να πέσουν οι εξελίξεις στα χέρια του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού και η μετέπειτα μελέτη τους. Αυτό, θα δώσει αμέσως τέλος στην πολυετή δουλειά ξένων σχεδιαστών.

«Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζουν καλά ότι, δεν θα ήθελαν να χάσουν τη μοναδική τους τεχνολογία για τη δημιουργία ορισμένων νέων όπλων. Αν έστω και μια ντουζίνα Javelins πέσουν στα χέρια των Ρώσων στρατιωτικών, δεν θα εκπλήξετε κανέναν με αυτά. Ένα πιο σοβαρό όπλο, που ετοιμάζεται για την X-day, δεν θα έρθει στην Ουκρανία », τόνισε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υφίστανται ήδη, τεράστιες στρατηγικές απώλειες από την προμήθεια των δικών τους όπλων στην Ουκρανία. Τα ATGM, τα MANPADS, ο επίγειος στρατιωτικός εξοπλισμός και ακόμη και τα φορητά όπλα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καταλήγουν γρήγορα στα χέρια της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LDNR, γεγονός που αυξάνει μόνο την μαχητική τους αποτελεσματικότητα.

Το Bayraktar δημιουργείται από ιδιωτική εταιρεία από την Τουρκία. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη να πετά σε μεσαία ύψη για 24-27 ώρες. Το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 12 μέτρα, το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 650 κιλά. Το οπλοστάσιο του TB2 περιλαμβάνει κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες και αντιαρματικούς πυραύλους. Πριν από την έναρξη του NMD, το Κίεβο έλαβε περίπου 50 τέτοια drones. Η τελευταία παράδοση έγινε τον Μάρτιο.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης και πλοήγησης ενός καναλιού και μπορούν να επιτεθούν μόνο σε έναν στόχο κάθε φορά. Αυτό μειώνει επίσης κατακόρυφα την επιβίωσή τους, αφού σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις «παραστρατούν» με 100% πιθανότητα.

Την περασμένη ημέρα, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν άλλα πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ουκρανικά UAV, καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιοχές Kherson και Kharkov, ανακοίνωσε νωρίτερα το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα .

Στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε ότι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν καταρρίψει περίπου 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, περίπου 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέραμε.

Σημειώνεται ότι, δεν συνυπολογίζονται αυτά που καταστράφηκαν σε υπόστεγα στο έδαφος από πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...