Ένοπλες Συρράξεις

Τελικά σκοτώθηκε ο κορυφαίος ιπτάμενος Ρώσος αξιωματικός, αλλά ως μέλος της Βάγκνερ

Χθες γράφαμε πως Ουκρανοί υποστηρίζουν πως είναι νεκρός κι άλλος κορυφαίος Ρώσος αξιωματικός, αλλά αυτός αποτάχθηκε το 2013. 

Εντούτοις σήμερα ο θάνατος επιβεβαιώνεται από το BBC και υποστηρίζεται πως ο απότακτος ήταν μέλος της ομάδας Βάγκνερ! 

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο ο απόστρατος της ρωσικής αεροπορίας Kanamat Botashev καταρρίφθηκε και σκοτώθηκε στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία. Πληροφορίες για τον θάνατο του πιλότου επιβεβαίωσαν στο BBC τρεις πρώην υφιστάμενοι του Μποτάσεφ, οι οποίοι διατήρησαν επαφή μαζί του μετά το τέλος της υπηρεσίας. Ζήτησαν την ανωνυμία για προσωπικούς λόγους ασφαλείας.

Ο Μποτάσεφ είναι ο πιο υψηλόβαθμος πιλότος του οποίου ο θάνατος έγινε γνωστός . Πριν από την αποστρατεία του, ήταν διοικητής συντάγματος αεροπορίας. Η συμμετοχή ενός τόσο υψηλόβαθμου αξιωματικού σε αερομαχίες όμως δημιουργεί απορίες ιδίως αν αναλογιστεί κανείς και όσα γράψαμε χθες για την απόταξή του. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις αναφέρουν πως πιθανότητα δρούσε ως μέλος της ρωσικής ομάδας Wagner. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αεροπορικός πόλεμος χωρίς προηγούμενο-Ενιαία εναέρια δύναμη από τη Ρωσία με μαχητικά Su30-Su35-UAV Inokhodets-Κατακρεουργούν τις ουκρανικές άμυνες

Στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας η παροχή πληροφοριών από τα UAV για τον εχθρό (δύναμη-διάταξη- στόχοι) στα φίλια...