Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανία: Υποστηρίζουν πως είναι νεκρός κι άλλος κορυφαίος Ρώσος αξιωματικός, αλλά αυτός αποτάχθηκε το 2013

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι το βράδυ πως ένα ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Λουγκάνσκ.

Στο τιμόνι φέρεται να ήταν ο υποπτέραρχος Kanamat Botashev για τον οποίον λένε πως είναι νεκρός.

Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές κατέρριψαν πιθανότατα αεροπλάνο που λέγεται από ουκρανικά μεσα πως πιλοτάριζε ο Ρώσος κορυφαίος αξιωματικός. Αυτό μπορεί να συναχθεί από μια συζήτηση σε μια από τις ρωσικές κοινότητες σχετικά με τη στρατιωτική αεροπορία.

Ο διαχειριστής του καναλιού Telegram έκανε μια ανάρτηση στην οποία υπαινίχθηκε τον θάνατο του υψηλόβαθμου πιλότου.

Ωστόσο, ο Botashev απολύθηκε από τον στρατό το 2013. Ο Botashev ήταν κατηγορούμενος σε ποινική υπόθεση. Κατηγορήθηκε για την καταστροφή ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-27.

Σύμφωνα με τη Novaya Gazeta, το 2012, ο Botashev έφτασε στη στρατιωτική μονάδα 23326-2, όπου ζήτησε από τον διοικητή της, Yevgen Oliynyk, να "καβαλήσει" ένα Su-27UB. Ο Botashev κάθισε στη θέση του συγκυβερνήτη και μαζί με τον Oliynyk πραγματοποίησαν διάφορους ελιγμούς στον αέρα. Ωστόσο, ο Botashev θέλησε να εκτελέσει ακροβατικά "κόλπσ", μετά από τα οποία οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο του αεροσκάφους και εκτινάχθηκαν. Απολύθηκαν και οι δύο από τον στρατό.

Πριν από αυτό, ο Botashev διοικούσε την αεροπορική βάση Baltimore στο Voronezh. Προηγουμένως, εκεί είχαν την έδρα τους επιθετικά αεροσκάφη Su-24 και αναχαιτιστικά MiG-25. Σήμερα, υπάρχουν εκεί μαχητικά αεροσκάφη κρούσης Su-34.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...