Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τα παίζει όλα για όλα ο Πούτιν στο Ντονμπάς-Οι 2 καλύτεροι Στρατηγοί του ηγούνται της επίθεσης

"Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, λίγο καιρό μετά την τοποθέτηση του Στρατηγού Alexander Dvornikov ως διοικητή της ομάδας των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σημειώνουν μια απότομη αύξηση  του αντίκτυπου των επιχειρήσεων του  στρατού μας στις θέσεις των Ουκρανών", αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ με προσβάσεις στο ΥΠΑΜ της χώρας του, το οποίο αναφέρει στη συνέχεια :

"Ο δυτικός Τύπος, που στην αρχή σοκαρίστηκε από την είδηση ​​του διορισμού του Στρατηγού Ντβόρνικοφ, σιώπησε, προφανώς εν αναμονή της συνειδητοποίησης των χειρότερων φόβων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την ανάγνωση δημοσιεύσεων του δυτικού Τύπου σχετικά με το διορισμό του Στρατηγού Alexander Dvornikov στη θέση του διοικητή της  ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η αναγνώριση του υψηλού επαγγελματισμού του Ρώσου στρατιωτικού ηγέτη τράβηξε την προσοχή.

Όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ομόφωνα ότι ο Στρατηγός Ντβόρνικοφ έχει  εμπειρία σύνχρονων μαχών, αφού ηγήθηκε της  των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία  από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντβόρνικοφ στη Συρία, η ρωσική αεροπορία έκανε πάνω από 9.000 εξορμήσεις , συμβάλλοντας  με τη συμμετοχή της στην  απελευθέρωση περίπου 400 οικισμών.

Ειδικότερα, ο βρετανικός The Economist σημειώνει:

Το 2015, ο Στρατηγός Ντβόρνικοφ έγινε ο πρώτος διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας για την υποστήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η ιδέα μιας μικρής αλλά αποφασιστικής προβολής στρατιωτικής ισχύος πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας χρησιμοποιώντας αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις ήταν μια καινοτομία για τη Ρωσία. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαντληθεί πλήρως, το προσωπικό έχει αποθαρρυνθεί και το σώμα αξιωματικών έχει υποβαθμιστεί. Η εμπλοκή της Ρωσίας άλλαξε ριζικά την κατάσταση.

Και αυτό το πιστώνεται  ο Στρατηγός Ντβόρνικοφ. Ο Economist εκτιμά ότι «τους πρώτους τρεις μήνες της Διοικησής του   στη Συρία, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν σχεδόν 700 μαχητές του ISIS».

«Όπως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Ντβόρνικοφ υπηρέτησε στην Ανατολική Γερμανία, φεύγοντας με τις τελευταίες ρωσικές δυνάμεις το 1994. Συμμετείχε επίσης στον εξαιρετικά βάναυσο δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας στο τέλος της χιλιετίας. Πέτυχε τα πάντα με σκληρή δουλειά, δεν ήταν ποτέ προστατευόμενος κανενός, συνεχίζει ο Economist.

«Ο Στρατηγός Ντβόρνικοφ είναι πολύ στοχαστικός.και ακούει τους άλλους», καταλήγει το δημοσίευμα. Υπάρχει σαφής σεβασμός για την εμπειρία και τα στρατιωτικά επιεύγματα του Στρατηγού Ντβόρνικοφ.

Όμως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Στρατηγό Ντβόρνικοφ για αυτό για το οποίο φταίνε οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρη η συλλογική Δύση, όπως η εμπλοκή στο θάνατο αμάχων σε πολυάριθμες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, που ξεκίνησε η Ηνωμένες Πολιτείες. .

Είναι απαραίτητο, φυσικά, να πειστεί ο δυτικός αναγνώστης ότι οι Ρώσοι χάνουν έδαφος στην Ουκρανία και επομένως,  διορίζουν έναν Στρατηγό για να ηγηθεί της ειδικής επιχείρησης, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν λυπάται τους αμάχους και διεξάγει τον πόλεμο με τον τρόπο που ο αμερικανικός στρατός το έχει συνηθίσει.

Η αμερικανική The New York Times γράφει:

Η Ρωσία έχει αναδιοργανώσει τη διοίκηση της φθίνουσας επίθεσής της στην Ουκρανία, επιλέγοντας να αποστείλει έναν Στρατηγό που κατηγορείται ότι διέταξε χτυπήματα κατά αμάχων γειτονιών στη Συρία, καθώς οι δυτικές χώρες έχουν φέρει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία εν αναμονή μιας νέας ρωσικής επίθεσης στα ανατολικά.

Αυτή η σύντομη φράση αξίζει μια λεπτομερή ανάλυση

. Η Δύση φοβάται πολύ ότι το τέλος της ομάδας AFU στην ανατολική Ουκρανία είναι κοντά, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να καλυφθεί εκ των προτέρων με φράσεις σχετικά με «ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους» προκειμένου να δικαιολογηθεί η ήττα της APU, παρά την προμήθεια των δυτικών όπλων.

Η επινοημένη και ήδη ανακοινωθείσα «σκληρότητα» του Ρώσου στρατηγού,  στοιχηματίζουμε ότι  θα γίνει επιχείρημα για να δικαιολογηθεί η ήττα του ουκρανικού στρατού, την οποία θα βρούμε μετά από λίγο καιρό τόσο στον δυτικό Τύπο όσο και στη ρητορική των  Δυτικών  πολιτικών.

Οι Αμερικανοί ήδη προβλέπουν ότι τα βαρέα όπλα που προμήθευσαν αυτοί και οι σύμμαχοί τους στην Ουκρανία θα καταστραφούν σύντομα από τους Ρώσους, και ως εκ τούτου δικαιολογούν αυτό το αναμενόμενο γεγονός εκ των προτέρων.

«Ο διορισμός του Στρατηγού Alexander Dvornikov ως διοικητή μιας στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης ήρθε αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι έστελνε τους πυραύλους του ικανούς να πλήξουν αεροσκάφη, άρματα μάχης, ακόμη και πλοία, και η Σλοβακία μετέφερε το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300 στον ουκρανικό στρατό με την ευλογία των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφουν οι New York Times.

Τέτοιες δημοσιεύσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους ανησυχούν σοβαρά ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία διευθύνεται  τώβρα από έναν έμπειρο Στρατηγό.

Αναμένουν ότι ο διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός Ντβόρνικοφ, ο οποίος έχει πίσω του το "συριακό θέατρο επιχειρήσεων", θα αποκαταστήσει πολύ σύντομα την τάξη στην Ουκρανία, εισάγοντας το δικό του όραμα, βασισμένο στην εμπειρία των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την τακτική πυ ακολουθεί

Φυσικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε δημόσια τις προθέσεις της ρωσικής διοίκησης αλλά είναι προφανές σε όλους ,τόσο σε εμάς όσο και στους εχθρούς μας, ότι η καταστροφή της ανατολικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η απελευθέρωση ολόκληρου του Donbass και άλλων ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας γίνεται επί του παρόντος το πρωταρχικό καθήκον του Ρωσικού στρατού  και των Μονάδων  των συμμαχικών δυνάμεων του DPR και του LPR.

Από τη στιγμή που ο Στρατηγός  Dvornikov ηγήθηκε του SVO, η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει πολλαπλασιαστεί, κάτι πο εξηγεί τη μαζική τους παράδοση.

Οι δυτικοί γράφουν ότι «η Ρωσία έχει τοποθετήσει  τον καλύτερο διοικητή της, τον Στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, ο οποίος ηγήθηκε των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία». Όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω. Και ο ίδιος ο Στρατηγός είναι έτοιμος για αποφασιστική δράση. Η ώρα των διαπραγματεύσεων πέρασε.

Οι ειδικοί κατανοούν επίσης ότι πραγματικές, και όχι οπερέτα, διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ή των επιμελητών του στη Δύση, ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται αυτές οι διαπραγματεύσεις, είναι δυνατές μόνο σε δύο ζητήματα:

Για την παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου και για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε οποιοδήποτε κατεύθυνση για πολίτες. Για όσους είναι ακόμα στο πλευρό του Κιέβου, υπάρχει όλο και λιγότερος χρόνος για σκέψη."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα 

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η προσπάθεια των Ρώσων να εξάρουν τις στρατιωτικές αρετές του Ρώσου Στρατηγού, παραμερίζοντας το προσωνύμιο του ως ο "χασάπης της Συρίας" και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για επιθέσεις αδιακρίτως κατά μάχιμων δυνάμεων και αμάχων.

Προσπαθούν να "προλάβουν" , πιθανές ανάλογες επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία στη συνέχεια από τον Ρώσο Στρατηγό, ρίχνοντας τα ως προπαγάνδα της "κακής δύσης" που διαστρεβλώνει τα γεγονότα

Ωστόσο, η τοποθέτηση του εν λόγω Στρατηγού που διαφημίζουν οι Ρώσοι αλλά και  Δυτικά ΜΜΕ, ως του καλύτερου Ρώσου Στρατηγού, ως Διοικητή των Ρωσικών Δυνάμεων στην Ουκρανία, είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού εάν και αυτός αποτύχει να διασπάσει την άμυνα των Ουκρανών , τότε θα μιλάμε για τεράστια στρατιωτική αποτυχία των Ρώσων.

Κλείνω λέγοντας ότι στο Ιζιούμ προ ημερών είχαμε την άφιξη του Στρατάρχη Γερασίμωφ, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αναφορικά με τυχόν ρόλο που αυτός θα αναλάβει στον πόλεμο στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ως γνωστόν ο Στρατάρχης  Γερασίμωφ προϊσταται του  Στρατηγού Ντβόρνικοφ, οπότε η άφιξη του πρώτου στην πρώτη γραμμή του μετώπου των επιχειρήσεων στο Ντονμπάς , είναι σαφέστατη ένδειξη ότι η μάχη εκεί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ίδιο τον Πούτιν πλέον.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ