Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Χτυπήθηκε η γέφυρα στη Ζατόκα της Οδησσού (Βίντεο)

Επαναλαμβανόμενες από διάφορες πηγές  πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στη γέφυρα στη Ζατόκα της Οδησσού.

 

 

 

Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη. Να θυμίσουμε πως η γέφυρα αυτή είχε χρησιμοποιηθεί κατά την ελληνική επιχείρηση "Νόστος 4",  για την απομάκρυνση 25 ατόμων από την ουκρανική πόλη της Οδησσού.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα από την περιοχή Belgorod-Dnestrovsky προς την Οδησσό διακόπτεται, αναφέρει ο πρόεδρος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Sergey Bratchuk.

Αν όντως έχει γίνει κάτι τέτοιο με την απώλεια αυτής της γέφυρας, το νότιο τμήμα της περιοχής θα αποκοπεί από την υπόλοιπη Ουκρανία. Για το Κίεβο θα είναι μια μεγάλη απώλεια, ενώ επίσης δεν υπάρχει πλέον μεταφορά πετρελαίου από τη Ρουμανία στην Μολδαβία.

 

 

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πάντως πως ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Ρομανένκο, δήλωσε σε συνέντευξή του στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο θα «χτυπήσει με πυραύλους NEPTUNE την γέφυρα της Κριμαίας όταν μια φάλαγγα ρωσικών στρατευμάτων θα διέρχεται από αυτήν».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματικό, ένα τέτοιο γεγονός θα συμβεί στο «εγγύς μέλλον».

«Δεν είναι ακόμη ώρα να χτυπήσουμε την ρωσική γέφυρα. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι έχουν τρομερά σχέδια για την Ν.Ουκρανία. Αλλά θα έρθει η ώρα τους», είπε ο ίδιος.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία απειλεί να επιτεθεί στην Κριμαία και να καταστρέψει τη γέφυρα που τη συνδέει με τη Ρωσία.

Μετά την επανένωση της περιοχής με την Ρωσία, το Κίεβο κάνει τακτικά τέτοιες δηλώσεις. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν θα τολμήσει να προβεί σε πραγματικές ενέργειες, γιατί κατανοεί ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει τους κατοίκους της να σκοτωθούν. Ο Ουκρανός απόστρατος στρατηγός θα πρέπει να σταματήσει να ζει Με ψευδαισθήσεις”, είπε ο Yefim Fiks,  πρώτος αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου της Κριμαίας.

“Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης πρέπει να ανοίξει τα μάτια του και να δει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται συνεχώς ήττες, που δημιουργούν συμπεριφορές παράλογες.

Σήμερα, η Ουκρανία δεν χρειάζεται να σκεφτεί τη γέφυρα της Κριμαίας, αλλά την τύχη των υπόλοιπων ενόπλων δυνάμεών της. Οι τάξεις των οποίων αραιώνουν, συμπεριλαμβανομένων των εθνικιστικών ταγμάτων. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να ανησυχεί ο Ουκρανός στρατηγός.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ