Ένοπλες Συρράξεις

Γλυκάθηκαν οι Ουκρανοί με την βύθιση του “Moskva” και ετοιμάζονται να χτυπήσουν με πυραύλους την Κριμαία

Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Ρομανένκο, δήλωσε σε συνέντευξή του στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο θα «χτυπήσει με πυραύλους NEPTUNE την γέφυρα της Κριμαίας όταν μια φάλαγγα ρωσικών στρατευμάτων θα διέρχεται από αυτήν».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματικό, ένα τέτοιο γεγονός θα συμβεί στο «εγγύς μέλλον».

«Δεν είναι ακόμη ώρα να χτυπήσουμε την ρωσική γέφυρα. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι έχουν τρομερά σχέδια για την Ν.Ουκρανία. Αλλά θα έρθει η ώρα τους», είπε ο ίδιος.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία απειλεί να επιτεθεί στην Κριμαία και να καταστρέψει τη γέφυρα που τη συνδέει με τη Ρωσία.

Μετά την επανένωση της περιοχής με την Ρωσία, το Κίεβο κάνει τακτικά τέτοιες δηλώσεις. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν θα τολμήσει να προβεί σε πραγματικές ενέργειες, γιατί κατανοεί ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει τους κατοίκους της να σκοτωθούν. Ο Ουκρανός απόστρατος στρατηγός θα πρέπει να σταματήσει να ζει Με ψευδαισθήσεις”, είπε ο Yefim Fiks,  πρώτος αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου της Κριμαίας.

“Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης πρέπει να ανοίξει τα μάτια του και να δει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται συνεχώς ήττες, που δημιουργούν συμπεριφορές παράλογες.

Σήμερα, η Ουκρανία δεν χρειάζεται να σκεφτεί τη γέφυρα της Κριμαίας, αλλά την τύχη των υπόλοιπων ενόπλων δυνάμεών της. Οι τάξεις των οποίων αραιώνουν, συμπεριλαμβανομένων των εθνικιστικών ταγμάτων. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να ανησυχεί ο Ουκρανός στρατηγός.

Όταν αξιολογήσει αληθινά, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, τότε θα καταλάβει το τι τον περιμένει”, τόνισε ο ίδιος.

«Την Κριμαία υπερασπίζονται αυτοκινούμενα πυροβόλα Msta-S, MLRS Tornado-G, αυτοκινούμενα αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Khrizantema,  πυραυλικά συστήματα «Bal», «Bastion-P», ενώ η  περιοχή προστατεύεται από εναέρια επίθεση από  συστήματα αεράμυνας Osa και Buk-M. Όλα τα είδη όπλων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης. Τέτοια δύναμη θα είναι αρκετή για να αποτρέψει οποιεσδήποτε απειλές, από όπου κι αν προέρχονται», είπε ο Ρώσος ειδικός.

Όσο κτυπούν οι Ρώσοι στην Νότιο Ουκρανία καταστρέφοντας τα πάντα, και όσο βλέπουμε εικόνες με Ουκρανούς στρατιώτες  που παραδίδονται, τόσο το Κίεβο θα είναι ικανό να χτυπήσει με πυραύλους την Κριμαία, αλλά και άλλες ρωσικές περιοχές, για να αυξηθεί η δυσαρέσκεια των Ρώσων στον Πούτιν.     

“Η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για «πιθανή επιθετική δράση» από το ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Ν. Μεντβέντεφ

Ο στενός σύμμαχος του Πούτιν και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία εμπλέκεται σε μια στρατιωτική συγκέντρωση κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ενίσχυση των συνόρων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν είναι πλέον σχήμα λόγου, και η Μόσχα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για πιθανή επιθετική ενέργεια”, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS.

«Η επέκταση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν είναι πλέον σχήμα λόγου ή σύνολο απειλών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιθετική δράση», είπε ο Ρώσος αντιπρόεδρος.

Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις προηγούμενες απειλές του Μεντβέντεφ περί τοποθέτησης πυρηνικών και υπερηχητικών πυραύλων κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας στο σενάριο που Φινλανδία και Σουηδία, ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η προοπτική της Φινλανδίας, η οποία λέγεται ότι μελετά το θέμα να ενταχθεί στη συμμαχία, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το Κρεμλίνο, δεδομένου ότι μοιράζονται χερσαία σύνορα 810 μιλίων.

Η Σουηδία, αν και λίγο λιγότερο σημαντική γεωγραφικά, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να ενταχθεί στη συμμαχία.

«Μιλάμε πρωτίστως για μια προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας. Αυτό δεν είναι πλέον σχήμα λόγου σήμερα, δεν είναι ένα σύνολο τυπικών απειλών. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις επιθετικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν", τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι είναι θέμα "επιβίωσης του κράτους", τελειώνοντας τα σχόλια του με μια δυσοίωνη νότα, περί πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις βρεθούν στα πρόθυρα της ήττας.

Κάποιοι όπως δείχνουν τα πράγματα,  σε ΗΠΑ και Ρωσία, που  δεν έχουν ζήσει παγκόσμιο πόλεμο φυσικά, παίζουν στην κυριολεξία με το σενάριο ενός νέου πολέμου δύσης-Ρωσίας, ο οποίος θα γυρνούσε τον πλανήτη τουλάχιστον στο Μεσαίωνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...